Osallistu osakeantiin!

Muutoksia Passiivinen Kulupihtari ETF-mallisalkussamme

mallisalkku

Muutamme Passivinen Kulupihtari ETF-mallisalkkumme vastaamaan tuoretta allokaationäkemystämme. Olemme huomioineet mallisalkussa Mifid 2 -säädöksen aiheuttamat rajoitukset.

Julkaistu: 24.01.2018 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut sijoitusideat Sijoitusteemat 2018

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari soveltuu hyvin valistuneen ja kustannustietoisen sijoittajan ydinsalkuksi. Salkun riski vastaa perinteisten 50/50 Yhdistelmärahastojen riskiä. Emme ota Passiivisessa Kulupihtarissa allokaationäkemystä korkojen ja osakkeiden välillä, vaan pidämme salkun 50/50-painoissa.

Passiivinen Kulupihtari on osakkeisiin ja korkoihin 50/50-painoilla sijoittava mallisalkku, joka on toteutettu kustannustehokkaimmilla ja teknisesti parhailla ETF-rahastoilla. Passiivinen Kulupihtari-mallisalkku löytyy myös ETF-valintatyökalun Sijoitusideat-osiosta.

Tutustu ETF-työkaluun!

Passiivinen Kulupihtari on tasaisesti voittanut vertailuindeksinä käyttämämme vertailurahastot. Vuonna 2017 mallisalkkumme tuotti 7,8 % ja vertailurahastot 5,1 %.

Vertailusalkku on muodostettu Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista, joilla on riittävän pitkä historia. Vertailusalkku on rakennettu tasapainoin (1/6) seuraavista 50/50-yhdistelmärahastoista: Danske Invest Kompassi 50 K, Nordea Säästö 50, Nordea Premium Varainhoito Tasapaino K, Ålandsbanken Premium 50, LähiTapiola Maailma 50 ja SEB 50 B.

Salkkumuutokset

Muutamme Passiivisen Kulupihtarin vastaamaan tuoretta allokaationäkemystämme. Allokaationäkemyksen voi tarkistaa tästä artikkelista tai Markkinaympäristö-osiosta.

  • Tuoreessa allokaationäkemyksessämme painotamme kehittyviä markkinoita suhteessa kehittyneisiin markkinoihin
  • Painotamme eurooppalaisia osakkeita suhteessa USA:laisiin osakkeisiin
  • Alipainotamme koroissa erityisesti länsimaiden valtionlainoja

Muutamme ETF-mallisalkkumme vastaamaan myös Finanssivalvonnan uutta Mifid 2 -linjausta, jonka mukaan yksityissijoittajat eivät saa ostaa USA:han listattuja ETF:iä. Kaikki ETF-mallisalkkumme ETF:t ovat jatkossa Eurooppaan listattuja ETF:iä.

Passiivinen Kulupihtari ETF-mallisalkun sisältö

Tämä osio on tarkoitettu jäsenillemme.

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy