New call-to-action

Viisi parhaiten ja heikoiten tuottanutta ETF:ää vuonna 2017

Vuonna 2017 ETF-sijoittaja sai erinomaista tuottoa kiinalaisiin osakkeisiin sijoittavista ETF:istä sekä älykkäistä strategia-ETF:istä. Heikoiten tuottivat öljysidonnaiset ETF:t.

Julkaistu: 15.01.2018 Kirjoittaja:

ETF

ETF

ETF on pörssinoteerattu rahasto ja niitä on markkinoilla yli 6 000 kappaletta. Ammattisijoittajat käyttävät ETF:iä sijoitussalkuissa niiden ylivertaisten ominaisuuksien vuoksi. ETF:ien edut:

 • Kustannustehokas
 • Likvidi ja läpinäkyvä
 • Viimeisimmät innovaatiot ja sijoitusstrategiat tuodaan markkinoille nykyään ETF:ien kautta
 • Mahdollisuus sijoittaa kaikkiin omaisuusluokkiin ja maantieteellisille alueille

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

TOP 5 ETF:t

ETF-työkalussamme on yli 3 000 ETF:ää. Listasimme vuoden 2017 parhaiten tuottaneita ETF:iä. Vertailussa eivät ole mukana VIX-ETF:t ja käänteiset ETF:t.

Parasta tuottoa vuonna 2017 tarjosivat kiinalaisiin osakkeisiin sijoittaat ETF:t. Ykkönen oli WisdomTreen kiinalaisiin osakkeisiin poislukien valtio-omisteiset sijoittava ETF ja kakkonen kiinalaiset teknologiaosakkeet.

Kolmanneksi nousi ARK Web X.0 ETF ja toiseksi litium- ja akkuteollisuuteen sijoittava ETF. ARK Web sijoittaa mm. pilvipalvelu, big data, e-commerce ja digitaalinen media -sektoreiden yhtiöihin. Aiheesta lisää tässä artikkelissa. Myös Puolan markkina tuotti erinomaisesti vuonna 2017. Puolalaisilla osakkeilla oli heikko yli kahden vuoden tuottojakso ja osakkeet palautuivat lähelle lähtötasoja vuonna 2017.

Suomalaisen sijoittajan kannalta harmillista on, että kaikki TOP 5 ETF:t ovat yhdysvaltalaisia ETF:iä, joihin ei nykytulkinnan mukaan saa sijoittaa. Parhaiten tuottanut myös Eurooppaan listattu ETF on iSharesin MSCI Poland ETF. Tässä vielä ETF:ien tickerit, joilla löydät ne ETF-työkalusta.

 1. CXSE US
 2. CQQQ US
 3. ARKW US
 4. LIT US
 5. PLND US

Tutustu ETF-työkaluun!

BOTTOM 5

Heikoiten vuonna 2017 tuotti sokerin hintakehitystä seuraavaa Teucrium Sugar Fund. Seuraavina listalla ovat öljyn hintakehityksestä riippuvaiset ETF:t.

Tässä vielä ETF:ien tickerit, joilla löydät ne ETF-työkalusta.

 1. CANE US
 2. PXJ US
 3. PSCE US
 4. QAT US
 5. UNG US

Huom! Tuotot ovat ETF:n paikallisvaluutassa. Tuotot euroissa poikkeavat yllä esitetyistä.

Mihin sijoittaa vuonna 2018?SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


12.1.2023 12:15 | Juho Toratti
Vuonna 2022 parhaiten tuottanut ETF on…

12.1.2023 10:05 | Henri Heikinheimo
Indeksirahasto vs. ETF – Mitä eroa?


Image


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy