Globaalit megatrendit: digitalisaatio. Näin löydät kärkiosakkeet!

Digitalisaatio on megatrendi, jolta ei voi välttyä. Kerromme kolme tapaa, miten sijoittaja voi helposti etsiä digitalisaatiosta hyötyviä huippuosakkeita.

Julkaistu: 28.11.2017 Kirjoittaja:

ETF Globaalit megatrendit megatrendit osakkeet sijoitusideat

Digitalisaatio on jo muuttanut maailmaa

Usein yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Alla olevassa kuvassa on 10 markkina-arvoltaan suurinta amerikkalaisyhtiötä nyt ja 20 vuotta sitten. Listalla on vain yksi sama yritys – Microsoft. Vuonna 1997 teknologiayhtiöitä oli TOP 10:ssä kolme kappaletta. Nyt viisi suurinta yhtiötä ovat teknologiayhtiöitä.

Vuonna 1997 teknologiayhtiöiden markkina-arvon osuus TOP 10:stä oli 26,8 %:ia, nyt se on 65,5 %:ia. Viisi maailman suurinta yhtiötä ovat läsnä joka päiväisessä elämässämme. Suhteemme maailman kärkiyhtiöihin on syvempi kuin 20 vuotta sitten.

Mikä yhdistää maailman kärkiyhtiöitä?

Kärkiyhtiöt ovat nousseet maailman arvokkaimmiksi digitalisaation avulla. Internet, älypuhelimet, sosiaalinen media ja verkkokauppa ovat mahdollistaneet digitaaliset palvelut ja siten digitalisaation leviämisen kaikkialle.

Digitalisaatio tarkoittaa sitä, että sama palvelu ja tuote on ostettavissa kaikkialla maailmassa. Kilpailu on globaalia ja parhaat kasvavat jättiyrityksiksi. Digitalisaation avulla maailman suurimmiksi kasvaneita yrityksiä yhdistävät seuraavat tekijät:

  • Ylivoimainen palvelukokemus
  • Innovatiivisuus
  • Rohkeus kasvaa ja investoida
  • Skaalautuvuus

Miten sijoittaa digitalisaatioon?

Digitalisaatio on tämän hetken kuumin trendisana. Jokainen ohjelmistoalan yritys kertoo olevansa digitalisaation erikoisosaaja. Konepajat, rakennusfirmat ja fortumit panostavat digitalisaatioon. Sijoittajan on vaikea erottaa todelliset digitalisaation avulla rakenteita muuttavat tulevaisuuden voittajayritykset.

Kerromme seuraavaksi kolme tapaa seuloa kymmenien tuhansien pörssiyritysten joukosta nykyisiä ja tulevia digitalisaation huippuyrityksiä. Näitäkin tapoja yksinkertaisempi on sijoittaa viiteen suurimpaan amerikkalaisyritykseen: Appleen, Googleen (Alphabet), Microsoftiin, Amazoniin ja Facebookiin. Ongelmana tässä strategiassa on se, että kyseisten yhtiöiden arvostusluvut ja markkina-arvot ovat korkealla. Nousupotentiaali on siten rajattu. Toivoa myös sopii, ettei historia toista itseään. Ovatko samat yhtiöt TOP 10 -listalla vielä kymmenen vuoden kuluttua?

Kolme tapaa löytää digitalisaation huippuyritykset

jasensisalto_kirjaudu

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionetoro

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy