Suomalaisilla osakkeilla paras tuotto huhtikuussa

Maailman pääindekseihin verrattuna suomalaiset osakkeet tuottivat huhtikuussa parhaiten. Raaka-aineet laskivat huhtikuussa.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Maailman pääindekseihin verrattuna suomalaiset osakkeet tuottivat huhtikuussa parhaiten. Raaka-aineet laskivat huhtikuussa.

Osakemarkkinoiden tuotot

Osakemarkkinoilla käynnissä ollut nousujohteinen ralli tasaantui hieman huhtikuussa. Maailman osakkeet tuottivat 1,9 %. Viimeisen viiden vuoden tuotto maailman osakkeilla on ollut 56 %.

Huhtikuussa parhaiten tuottivat suomalaiset osakkeet, jotka nousivat huimat 6,7 %. Edellisen kolmen kuukauden aikana suomalaiset osakkeet ovat nousseet 12,2. Suomalaiset osakkeet ovat tarjonneet parasta tuottoa myös viiden vuoden tarkasteluperiodilla. Katso tästä, joko suomi-osakkeiden kulta-aika on ohi.

Myös muiden markkinoiden osakkeet nousivat hyvin. Eurooppalaiset osakkeet nousivat kuukauden aikana 2,1 % ja kehittyvien markkinoiden osakkeet nousivat 2,4 %. Viiden vuoden tarkasteluperiodilla jenkkiosakkeet ovat tuottaneet toiseksi parhaiten, 90,8 % ja kehittyvät markkinat heikoiten 9,9 %. Katso tästä, miksi ja millä instrumentillä kannattaa sijoittaa kehittyville markkinoille.

Korkojen ja vaihtoehtoisten tuotot

Osakkeiden lisäksi myös korkopuolella koettiin nousua. Korkosijoituksista parhaiten tuottivat riskilainat (high yield), jotka nousivat 1 %. Myös muut korkoluokat nousivat hyvin. Heikoiten nousivat yrityslainat: 0,5 %. Valtionlainat ovat tarjonneet viiden vuoden jaksolla 35,3 %:n tuoton. Tuotto on syntynyt korkotason laskusta. Tällä hetkellä korkojen tuotto-odotukset ovat historiallisen matalat.

Raaka-aineet olivat pääosin laskussa. Eniten laski öljy: 2,5 % kuukauden aikana. Kulta pinnisti kuukauden aikana lievästi plussalle: 0,8 %. Listatuilla kiinteistörahastoilla oli hyvä kuukausi takana. Kiinteistörahastot tuottivat 4,6 %. Kiinteistörahastot ovat olleet yksi vuoden 2017 sijoitusteemoistamme.

Omaisuusluokkien tuottotaulukko

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
New call-to-action
Sijoittajan valinnat