Helsingin pörssin osakkeet, jotka ovat kestäneet viimeisimmän laskun

Syyskuun osakemarkkinoiden lasku on kurittanut myös Helsingin pörssiä. Joukko osakkeita on kuitenkin pärjännyt tässä markkinalaskussa harvinaisen hyvin. Selvitimme nämä osakkeet.

Juho Toratti
Juho Toratti

Syyskuun osakemarkkinoiden lasku on kurittanut myös Helsingin pörssiä. Joukko osakkeita on kuitenkin pärjännyt tässä markkinalaskussa harvinaisen hyvin. Selvitimme nämä osakkeet.

Osakkeet laskussa syyskuussa

Syyskuun jälkimmäisellä puoliskolla maailman osakkeet ovat olleet selkeässä laskussa. Laskun taustalla on pitkälti Fedin viimeisin korkopäätös. Keskuspankki piti syyskuun kokouksessa ohjauskoron ennallaan 5,25 – 5,50 prosentissa, mutta ennusti kuitenkin edelleen yhtä koronnostoa tälle vuodelle. Lisäksi Fed nosti ohjauskorkoennustetta vuosille 2024 ja 2025, mikä oli kylmä suihku markkinoille.

Korkopäätöksen jälkeen varsinkin Yhdysvaltojen pääindeksit lähtivät jyrkkään laskuun. S&P 500 laski jälkipörssissä lähes kaksi prosenttia ja Nasdaq 100 noin 2,5 prosenttia. Markkinoiden huoli tarttui myös Helsingin pörssiin, ja OMX Helsinki 25 -indeksi laski korkopäätöstä seuraavana päivänä hieman yli prosentin. Korkopäätöksen jälkeen artikkelin kirjoittamiseen asti indeksien kehitys on ollut pitkälti mollivoittoista.

Markkinoiden epävarmuus ei ole horjuttanut kaikkia

Tutkimme Osaketyökalulla Helsingin pörssin osakkeita, jotka ovat säilyttäneet vahvan momentin markkinoiden heilahtelusta huolimatta. Haimme työkalun osakkeista suuret ja keskisuuret yhtiöt, ja listasimme ne viimeisen kuukauden tuoton perusteella. Lopuksi tarkastelimme listan kärkipään osakkeiden momenttifaktoria, ja saimme parhaiten viimeisimmän luisun kestäneet yhtiöt.

Haaviimme jäi lopulta kuusi osaketta, joiden momenttipisteet ovat kiitettävät ja tuotto on selvästi vertailuindeksiä suurempi.

Harkinnanvaraisen kulutuksen sektorilla toimivat yhtiöt säilyttivät momenttinsa

Parhaiten käynnissä olevasta osakemarkkinoiden laskusta ovat selvinneet Harvia, Puuilo, Stockmann, Fiskars, UPM ja Nordea. Mielenkiintoista kyllä, korkopäätöksen aiheuttamasta markkinalaskusta parhaiten selvinneet neljä kotimaista yhtiötä olivat kaikki syklisen harkinnanvaraisen kulutuksen sektorin yhtiöitä. Stockmannia on nostanut yhtiön ilmoitus keskittymisestä ja nimenvaihdoksesta Lindexiin.

Myös materiaalit-sektorin UPM on ollut harvinaisen kestävä markkinalaskussa. Kirjoitimme heinäkuun lopussa, että metsäyhtiöiden kurssipohjat on nähty, ja tämä on pitänyt hyvin kutinsa. Myös pankkisektorin Nordean osake on kestänyt laskun hyvin. Markkina ei pelkää taantuman vaikuttavan Nordean luottotappioihin, vaan nousseiden korkojen olevan positiivinen asia yhtiön korkokatteelle.

Tutustu Osaketyökaluun!
Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat