Osallistu osakeantiin!

Kuusi vaaran merkkiä osakemarkkinoilla

Osakemarkkina on kehittynyt huolestuttavasti syyskuun aikana. Pääindeksit ovat pitäneet kohtuullisesti pintansa, mutta pinnan alla on nyt useampia vaaran merkkejä. Listasimme niistä kuusi tärkeää, joita sijoittajan on nyt seurattava.

Julkaistu: 26.09.2023 Kirjoittaja:

markkinakatsaus markkinaympäristö osakkeet

S&P 500 laskenut heinäkuusta lähtien

S&P 500 ja Nasdaq 100 -indeksit ovat olleet laskussa heinäkuun lopulta. S&P 500 -indeksi on 5 prosenttia alempana ja Nasdaq 7 prosenttia alempana. Tunnelmat ovat Fedin kokouksen jälkeen olleet hyvin negatiiviset, mutta indeksitasolla laskun voidaan kuitenkin sanoa olleen kohtuu maltillista.

Kuusi vaaran merkkiä osakemarkkinoilla

Osakemarkkinan pinnan alla on tällä hetkellä useampia vaaran merkkejä, jotka vaativat sijoittajan huomion. Negatiivisessa skenaariossa nämä sysäävät globaalit osakemarkkinat vielä syvempään laskuun.

1 Dollari vahvistunut

Viimeisen kahden ja puolen kuukauden aikana dollari on jälleen alkanut vahvistua. EUR/USD-kurssi kävi 1,125 tasolla heinäkuun puolivälissä ja on siitä laskenut 1,059 tasolle.

Amerikkalaisten globaalisti toimivien yhtiöiden näkökulmasta vahvistuva dollari on huono asia, koska heidän tuotteiden ja palveluiden hintakilpailukyky kärsii. Lisäksi muussa valuutassa kirjattava liikevaihto on alempi dollareissa.

2 Uusi indikaattorimme välähti niukasti ”vältä osakkeita” -tilaan

Muutaman kuukauden päästä julkistettavassa uudessa sijoittaja.fissä on älykkääseen algoritmiin perustuva mittari, joka kertoo, kannattaako nyt suosia osakkeita vai välttää niitä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSIOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy