SIJOITTAJA -podcast: Miten sijoittaa kestävästi?

Miten sijoittaa kestävästi?

SIJOITTAJA -podcastissa kuulet sijoitusmaailman tärkeimmistä käänteistä ja tuottavimmista sijoitustyyleistä. Tuoreessa jaksossa SFR Advisors & Research Groupin vastuullisuusanalyytikko Reeta Jutila kertoo kestävästä sijoittamisesta.

Julkaistu: 14.04.2023 Kirjoittaja:

ESG kestävä sijoittaminen SIJOITTAJApodcast vastuullinen sijoittaminen

SIJOITTAJA -podcast jakso 23: Miten sijoittaa kestävästi?

ESG-arvot ja kestävyys ovat yksi tämän hetken merkittävimmistä sijoittamisen trendeistä. Voiko vastuullinen sijoittaminen tuoda salkkuun parempia tuottoja? Minkälainen vaikutus kestävyydellä on riskienhallinnassa? Entä miten sijoittaa kestävästi piensijoittajana? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa SFR Advisors & Research Groupin vastuullisuusanalyytikko Reeta Jutila.

Kuuntele tuore SIJOITTAJA -podcast alta!

Kestävä sijoittaminen

Kestävällä sijoittamisella ei ole olemassa virallista määritelmää, mutta yleisimmin sillä tarkoitetaan ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen sekä hallintotapaan (ESG) liittyvien asioiden huomioimista sijoituspäätöksiä tehdessä. Kestävä sijoittaminen on yksi tämän hetken suurimmista sijoittamisen trendeistä ja se on suosittua erityisesti osake- ja korkosijoituksissa. Piensijoittaja voi helposti harjoittaa kestävää sijoittamista siten, että jättää salkustaan pois sellaiset kohteet, jotka eivät ole omien arvojen mukaisia. Näitä voiva olla vaikkapa tupakkayhtiöt tai fossiilisten polttoaineiden tuottajat.

Lue lisää kestävästä sijoittamisesta

Kuuntele SIJOITTAJA -podcastin aikaisemmat jaksotSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy