Vertailussa vastuullisesti sijoittavia ETF:iä

Vastuullinen sijoittaminen on megatrendi, jonka suosio on voimakkaassa kasvussa. Katso miten kolme vastuullisesti sijoittavaa ETF:ää ovat pärjänneet.

Julkaistu: 16.11.2022 Kirjoittaja:

ETF megatrendit sijoittaminen sijoitusideat vastuullinen sijoittaminen

Vastuullisen sijoittamisen suosio kasvussa

Vastuullinen sijoittaminen on kasvava trendi sijoittajien keskuudessa. Niin yksityissijoittajat kuin institutionaaliset sijoittajat huomioivat vastuullisuuden sijoitusvalinnoissa. Maailmalla on useita vastuullisen sijoittamisen indeksejä, joihin osakkeet valitaan eri kriteerein kuin perinteisiin indekseihin. Vastuullisissa indekseissä vältetään esimerkiksi fossiilisia polttoaine-, tupakka-, tai aseteollisuussektoreita. Tämän jälkeen osakkeet valitaan ESG-kriteerein eli ympäristö, sosiaalinen vastuu ja hyvä hallintotapa huomioiden.

ETF-rahastojen avulla sijoittaja voi helposti sijoittaa vastuullisen sijoittamisen indekseihin. Sijoittaja voi etsiä helposti vastuullisia tuottavia ETF-rahastoja ETF-työkalullamme. Työkalun hakutoiminnolla voi esimerkiksi etsiä termejä ”ESG” tai ”SRI” löytääkseen vastuullisen sijoittamisen ETF:iä tai työkalun Sijoitusideoita-välilehdeltä voi suoraan valita kohdan ”Eettinen sijoittaminen”.

Tutustu ETF-työkaluun!

Kulunut vuosi on ollut yleisesti haastava osakemarkkinoilla, mikä näkyy myös vastuullisesti sijoittavien ETF:ien kuluneen vuoden tuotoissa. Toisaalta, kun tarkastelee pidemmän aikavälin tuottoja 3 ja 5 vuodelta, voidaan huomata, että moni vastuullisesti sijoittava ETF yltää koviin tuottolukemiin. Vastuullinen sijoittaminen ei siis välttämättä tarkoita tuotoista tinkimistä.

Kolme vastuullisesti sijoittavaa ETF:ää

Poimimme ETF-työkalullamme kolme vastuullisesti sijoittavaa ETF:ää. Kaikki ovat Eurooppaan listattuja eli suomalaisen yksityissijoittajan ulottuvissa. Vain yksi ETF, Lyxor MSCI New Energy ESG Filtered, jakaa tuotto-osuutta.

  • Xtrackers MSCI Europe ESG (XZEU.DE)
  • Amundi MSCI World Climate Transition CTB (LWCR.DE)
  • Lyxor MSCI New Energy ESG Filtered (LYM9.DE)

Jäsenosiossa tutustumme tarkemmin miten valitsemamme vastuulliset ETF:t ovat viime aikoina suoriutuneet. Jäsenosiosta löytyy myös tarkemmat kuvaukset kyseisten ETF:ien ominaisuuksista sekä siitä, millaiset pisteet ne ovat saaneet ETF-työkalussamme.

Haastava markkinaympäristö näkynyt myös vastuullisten ETF:ien kuluvan vuoden tuotoissa

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

ETF-työkalu kuuluu Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 2 900 ETF:ää. ETF-työkalu pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja!

Tutustu ETF-työkaluun!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy