Parhaat osinko-osakkeet vuonna 2023

Vuosi on jälleen vaihtunut ja edessä siintää vuoden 2023 osinkokevät. Listasimme parhaat osinko-osakkeet osinkotuoton perusteella Helsingin pörssistä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Vuosi on jälleen vaihtunut ja edessä siintää vuoden 2023 osinkokevät. Listasimme parhaat osinko-osakkeet osinkotuoton perusteella Helsingin pörssistä.

Edessä osinkokevät 2023

Vuosi on jälleen vaihtunut ja sijoittajat odottavat nyt osinkokevään tuloa. Yhtiöt kertovat vuoden 2022 tuloksesta jaettavasta osingosta tammikuussa alkavan tuloskauden yhteydessä. Tässä vaiheessa vuotta analyytikoiden osinkoennusteet ovat kuitenkin jo hyvin tarkkoja ja niitä voi käyttää arvioitaessa parhaita osinko-osakkeita.

Kokosimme tähän artikkeliin Helsingin pörssin viisi parasta osaketta osinkoennusteista lasketun osinkotuoton perusteella. Suomalaisten osakkeiden osaketyökalusta löytyy tulos- ja liikevaihtoennusteiden lisäksi osinkoennusteet. Arvostusluvut-välilehdeltä löytyy myös jokaisen yhtiön osinkotuotto-%, jonka avulla voi löytää parhaat osinkoyhtiöt vuoden 2023 osinkoennusteella mitattuna. Vuoden 2023 osinkoennuste tarkoittaa vuoden 2022 tuloksesta keväällä 2023 jaettavaa osinkoa.

Sijoittajan on hyvä muistaa, että osinkotuottoprosentit elävät osakekurssien muuttuessa tai jos lopullinen osinko poikkeaa ennusteista.

Tee parempia sijoituspäätöksiä osaketyökalun avulla

Osaketyökalusta näet kaikkien seuraamiemme Helsingin pörssin yhtiöiden osinkotuottoprosentit ja osinkoennusteet.

Vuoden 2023 parhaat osingonmaksajat

Vertailun perusteella tämän hetken paras osinko-osake vuonna 2023 olisi SSAB, jonka osinkotuotto olisi ennusteen osingolla huimat 14,6 %. Yhtiö on hyötynyt varsinkin alkuvuoden 2022 aikana korkeista teräksen hinnoista, mikä näkyi yhtiön raportoidessa ennätyskorkeita tuloksia. Analyytikot odottavatkin yhtiön jakavan vuoden 2022 tuloksesta avokätisesti osinkoa. Vuoden 2021 tuloksesta yhtiö jakoi osinkoa 5,25 Ruotsin kruunua.

SSAB voi olla tänä vuonna voittajaosake osinkojen suhteen, mutta syklisen toimialan vuoksi se ei ole kovin vakaa osinkoyhtiö. Esimerkiksi vuosien 2020 ja 2019 tuloksista se ei jakanut ollenkaan osinkoa. Lähes 15 prosentin osinkotuotto kertoo myös siitä, ettei markkina usko SSAB:n pitävän yllä nykyistä korkeaa osinkotasoa tulevina vuosina.

Osinko-ennnusteet Osaketyökalusta

Vertailun muillakin osakkeilla vahvat osinkotuottoennusteet

SSAB:n jälkeen seuraavaksi parasta osinkotuottoa olisi ennusteiden mukaan jakamassa kiinteistösijoitusyhtiö Citycon, jonka odotetaan jakavan yhteensä 0,50 euroa per osake vuoden 2023 aikana, joka olisi samalla tasolla edellisvuoden kanssa. Citycon maksaa pääomanpalautuksia kerran kvartaalissa, eli neljässä osassa vuoden aikana. Nykyisellä osakekurssilla osinkotuottoa syntyisi 7,7 %.

Kolmannelta sijalta löytyy Telia, joka suoriutui varsin mallikkaasti vuoden 2022 alussa, mutta kolmannella neljänneksellä energian hinta ja korkojen nousu heikensivät yhtiön käyttökatetta, ja osakekurssi onkin ollut laskussa vuoden toisella puolikkaalla. Analyytikot odottavat kuitenkin osakekohtaisen osingon olevan 2,03 kruunua per osake, jolloin osinkotuotto-% yltäisi jopa 7,3 prosenttiin.

Vertailun neljänneltä sijalta löytyy Evli, jonka osingon ennustetaan nousevan hieman edellisvuodesta, jolloin osinkotuotto-% olisi 7,0 %. Viidentenä listalla löytyy Atria, jonka osingon odotetaan olevan samalla tasolla viime vuoden suhteen, mikä toisi osinkotuottoprosentin 6,6 prosenttiin.

Osaketyökalusta löydät ennusteet ja ajantasaiset listat

Suomalaisten osakkeiden osaketyökalusta löydät kaikkien muiden seuraamiemme Helsingin pörssin yhtiöiden osinkoennusteet sekä osinkotuottoprosentit.

Yhtiöt on pisteytetty työkalussa myös esimerkiksi osingon vakauden ja kasvun mukaan, mikäli olet kiinnostunut löytämään tasaisen osinkovirran yhtiöitä salkkuusi.

Tutustu Osaketyökaluun

Muuta luettavaa osinkosijoittamisesta kiinnostuneelle

Artikkelit päivitetetään kerran kuukaudessa Osaketyökalun avulla, joten sijoittajalla on aina ajantasainen lista parhaista osingon maksajista.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Nvidia päihitti jälleen tulosennusteet – osake kohti huippulukemia
Sijoittajan valinnat