Osallistu osakeantiin!

Parhaat laatuyhtiöihin sijoittavat ETF-rahastot

Laatuyhtiöt ovat historiassa tarjonneet ylituottoa markkinaindeksiin ja muihin sijoitustyyleihin nähden. Laatuyhtiöihin on helppo sijoittaa ETF:ien avulla. Artikkelissa valintamme parhaiksi laatuosake-ETF:iksi.

Julkaistu: 29.11.2022 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahasto laatuyhtiöt sijoitusideat

Laatuyhtiöiden tuotto muita sijoitustyylejä parempi

Tunnetuimmista sijoitustyyleistä laatuyhtiöt ovat tuottaneet pitkällä ajanjaksolla selvästi parhaiten. Viimeisen reilu 30 vuoden tarkastelujaksolla markkinaindeksi on tuottanut noin 7 % vuodessa. Laatuyhtiöihin sijoittamalla olisi saanut noin 11 %:n vuosituoton markkinaindeksiä matalammalla riskillä.

Laatuyhtiöt ovat myös viimeisen 10 vuoden aikana tuottaneet selvästi parhaiten kasvuosakkeiden kanssa. Vuoden 2022 aikana varsinkin kasvuosakkeet ovat kärsineet markkinamyllerryksessä, mutta laatuosakkeet ovat pitäneet paremmin pintansa. Kuvaajassa on neljän eri MSCI-indeksin kymmenen vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin. Laatuyhtiöitä kuvaa MSCI Quality (sininen viiva).

Laatuyhtiöihin sijoittaminen

Laatuyhtiöt sopivat pitkäjänteiselle sijoittajalle, joka arvostaa tasaista tuottokehitystä ja matalaa riskiä. Laatuosakkeilla saa harvoin satojen prosenttien tuottoja lyhyellä aikavälillä, vaan tuotto syntyy ajan kuluessa nousevan tulos- ja osinkokehityksen kautta.

Laatuyhtiöihin voi sijoittaa seuraavasti:

Laatuyhtiöihin sijoittavat ETF-rahastot, ovat suosittuja. Kaikki suurimmat Euroopassa toimivat ETF-talot, kuten iShares, Amundi, Lyxor ja db X-trackers tarjoavat sijoittajille laatuosakkeisiin sijoittavia ETF:iä. Niissä laatuyhtiöt määritellään käyttäen yllä olevan taulukon tunnuslukuja. Käytetty tunnuslukuyhdistelmä vaihtelee hieman riippuen indeksitarjoajasta ja ETF-talosta.

Laatuosake-ETF on sijoittajalle suoria osakesijoituksia helpompi vaihtoehto, koska:

  • Strategian ja salkun ylläpidosta huolehtii ETF-talo
  • Sijoittaja saa kustannustehokkaan ja hyvin hajautetun valmiin sijoitusratkaisun
  • Sijoittajalla on valinnanvaraa

Parhaat laatuosakkeisiin sijoittavat ETF:t ETF-työkalusta

Olemme tehneet ETF-sijoittajan elämän vieläkin helpommaksi. ETF-työkalussamme on valmis lista hyvistä laatuosakkeisiin sijoittavista ETF-rahastoista markkina-alueittain. Olemme päivittäneet listan mifid2-säädöksen vuoksi siten, että se koostuu Eurooppaan listatuista ETF:istä. Lista löytyy klikkaamalla työkalussa Sijoitusideoita ja Laatuyhtiöt-laatikkoa.

Parhaat laatu-ETF:t

  • Listamme 11 ETF:ää sijoittavat yhdysvaltalaisiin, eurooppalaisiin, maailman ja kehittyvien markkinoiden laatuosakkeisiin
  • Hallinnointikustannukset vaihtelevat 0,20 – 0,50 %:n välillä
  • Kaikki ETF:t ovat Eurooppa-listattuja
  • Sijoittajan tuotto altistuu valuuttakurssiriskille, mikäli sijoitusalue on muu kuin euroalue

Eurooppa

Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Löydä sijoitustyyliisi sopivat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana lähes 3 000 ETF:ää. ETF-työkalu pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja. Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy