Analyysissa kolme houkuttelevaa kansainvälistä momenttiosaketta

Osakepoiminta voi olla tällä hetkellä haastavaa kasvavien taantumapelkojen ja nousevien korkojen takia. Kurssimomentti auttaa osakevalinnassa.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Osakepoiminta voi olla tällä hetkellä haastavaa kasvavien taantumapelkojen ja nousevien korkojen takia. Kurssimomentti auttaa osakevalinnassa.

Osakepoiminta on haastavaa nykyisessä markkinatilanteessa

Osakkeiden valitseminen nykyisessä markkinatilanteessa voi aiheuttaa sijoittajalle päänvaivaa. Sykliset osakkeet ovat riskisiä talouden ajautuessa kohti mahdollista syvää taantumaa. Korkojen nousu on rokottanut teknologiaosakkeita ja kuluttajien seuraavia liikkeitä on vaikea arvioida.

Apuun kvantitatiivinen analyysi

Yksi tapa pyrkiä löytämään hyviä sijoituksia on etsiä laadukkaita yhtiöitä, joiden osakekurssilla on momentti päällä, eli osakekurssi on hyvässä nousutrendissä. Momentti-ilmiö perustuu havaintoon, jonka mukaan nousutrendissä olevilla osakkeilla on taipumus jatkaa nousuaan. Momentti-yhtiöiden löytämiseen voi käyttää apuna Osaketyökalua. Keräsimme tähän artikkeliin tarkasteluun kolme mielenkiintoista kansainvälistä osaketta, joilla on hyvät momenttipisteet ja kovat kokonaispisteet osaketyökalussa. Osakkeet on siten screenattu yli 1000 osakkeen joukosta kvantitatiivisella analyysilla. Osaketyökalun avulla voit vertailla osakkeita, ja löytää helposti itsellesi sopivia osakkeita eri sijoitustyyleistä.

Osaketyökalusta voit valita sijoitustyyliisi sopivia osakkeita tarkasteluun

Kolme houkuttelevaa momenttiosaketta

Bristol-Myers Squibb

Bristol-Myers Squibb on amerikkalainen lääkeyhtiö, joka toimii kansainvälisesti. Yhtiön liiketoiminta perustuu biofarmaseuttisten tuotteiden löytämiseen, kehittämiseen, lisensointiin, valmistukseen, markkinointiin, jakeluun ja myyntiin. Yhtiö on yksi maailman suurimmista lääkeyhtiöistä ja se on osa S&P 500 -indeksin Yhdysvaltojen suurimpien yhtiöiden indeksejä. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli 46,4 miljardia dollaria.

Kansainvälisten osakkeiden osaketyökalussa Bristol-Myers Squibb saa korkeimmat kokonaispisteet kaikista osaketyökalun osakkeista. Yhtiön osakkeen kurssikehitys on ollut vahvassa nousussa vuoden 2021 loppupuolelta alkaen samalla kun yleisindeksit ovat tippuneet voimakkaasti. Yhtiö saakin korkeat momenttipisteet, mutta osakekurssin tasaannuttua huhtikuun jälkeen momenttipisteet ovat hieman tippuneet korkeimmista luvuista ollen nyt 8. Momentin takana on ollut yhtiön suurimpien tuotteiden vahva liikevaihdon kasvu, joihin kuuluu muun muassa Revlimid, Eliquis ja Opdivo. Momenttia on hieman laskenut Revlimidin liikevaihdon supistuminen vuoden 2022 aikana, mutta muut suurimmista tuotteista ovat jatkaneet kasvuaan liikevaihdon osalta.

Bristol-Myers Squibb osaketyökalussa

Täyden kympin yhtiö saa muun muassa kokonaisriskistä, jossa korkeammat pisteet tarkoittavat matalampaa kokonaisriskiä. Vuoden 2022 tulosennusteella mitatulla P/E-luvulla yhtiön P/E on 10.0, mikä tarkoittaa, että yhtiö on maltillisesti hinnoiteltu muihin toimialan osakkeisiin nähden.

Bristol-Myers Squibb osakekurssi. Lähde: TradingView

Carlsberg

Carlsberg on tanskalainen panimoalan yhtiö. Yhtiön liiketoiminta perustuu pääasiassa oluen ja virvoitusjuomien tuotantoon, markkinointiin ja myyntiin. Yhtiö toimii maantieteellisesti kolmella eri alueella, jotka ovat Länsi-Eurooppa, Aasia, sekä Keski- ja Itä-Eurooppa. Yhtiön osake romahti keväällä 2022 Venäjän hyökättyä Ukrainaan, sillä Carlsbergin vuoden 2021 liikevaihdosta noin 13 prosenttia tuli Venäjältä ja Ukrainasta. Yhtiö joutui perumaan vuoden 2022 ohjauksen ja varoitti että se voi joutua tekemään alaskirjauksia Venäjällä olevista varoista. Myöhemmin yhtiö kertoi vetäytyvänsä Venäjältä kokonaan.

Osakkeen romahduksen jälkeen yhtiön osakekurssi on ollut vahvassa nousutrendissä tähän päivään saakka, ja yhtiö saakin tällä hetkellä täyden kympin momenttipisteet osaketyökalussa. Elokuun alussa yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen odotettua paremman liiketoiminnan johdosta. Yhtiö kertoi, että Euroopan vahva elpyminen ja vahva tulos monilla Aasian markkinoilla on enemmän kuin kompensoinut kasvavia hyödyke- ja energiakustannuksia vuoden ensimmäisellä puolella. Yhtiö kertoi odottavansa korkeaa yksinumeroisen prosentin orgaanista liikevoiton kasvua vuodelle 2022, kun aiempi ohjaus oli välillä -5 % – +2 %.

Carlsberg osaketyökalussa

Osaketyökalussa Carlsberg sijoittuu neljänneksi kokonaispisteillä mitattuna. Momenttipisteiden lisäksi yhtiö saa täyden kympin kokonaisriskin ja osinkojen pisteissä. Vuoden 2022 tulosennusteella mitatulla P/E-luvulla yhtiö saa P/E:n 20.5, mikä on arvostustasoilla yhtiön sektorin keskitasoilla.

Carlsbergin osakekurssi. Lähde: TradingView

Deutsche Börse

Deutsche Börse on saksalainen pörssiorganisaatio ja integroitu tuotteiden ja palvelujen toimittaja, joka kattaa arvopaperi- ja johdannaiskaupan prosessiketjun. Yhtiö tarjoaa listautumis- ja kaupankäyntipalveluita ja se toimii operaattorina Frankfurtin pörssissä, joka on Saksan suurin pörssi. Lisäksi yhtiö operoi sähköistä kaupankäyntialustaa, joka on rakennettu Frankfurtin pörssiä varten, ja jonka kautta tehdään suurin osa koko Saksan pörssin osakekaupoista. Vuoden 2022 kahden ensimmäisen kvartaalin aikana yhtiö on raportoinut erittäin vahvaa kasvua sekä liikevaihdon että tuloksen osalta, mikä on johtunut pääosin lisääntyneestä kaupankäyntiaktiivisuudesta.

Deutsche Börsen osake on ollut pitkällä aikavälillä nousevassa trendissä, mikä näkyy muun muassa vahvoista YTD, 3 vuoden ja 5 vuoden tuottolukemista. Matkan varrella on tosin nähty vahvoja liikkeitä sekä ylös että alaspäin, ja osake onkin ajoittain melko volatiili. Tästä syystä osake saa osaketyökalussa 8 pistettä momenttipisteillä, mutta pitkällä aikavälillä osake on pysynyt hyvässä nousutrendissä.

Deutsche Börse osaketyökalussa

Kokonaispisteillä yhtiö sijoittuu osaketyökalun listalla sijalle 11, ja se saa korkeat kokonaisriski- ja osinkopisteet.

Deutsche Börsen osakekurssi. Lähde: TradingView

Tutustu osaketyökaluun

Osaketyökalusta löydät yli tuhat kansainvälistä osaketta, ja voit etsiä osakkeita omaan sijoitustyyliisi sopien. Osaketyökalusta voit vertailla osakkeita eri pisteytysten mukaan, tarkastella arvostustasoja, ja tutustua yhtiöiden ennusteisiin.

Tutustu Osaketyökaluun!

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi ROE on huono laadun mittari?
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Elisa osake: analyysissa tuorein tulos
Sijoittajan valinnat