Mallisalkkujen heinäkuu – Osakkeilla vahvaa nousua

Heinäkuussa nähtiin vahvaa palautumista osakkeissa, mikä näkyi mallisalkkujen tuotoissa. Katso miten eri mallisalkut pärjäsivät kuun aikana.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Heinäkuussa nähtiin vahvaa palautumista osakkeissa, mikä näkyi mallisalkkujen tuotoissa. Katso miten eri mallisalkut pärjäsivät kuun aikana.

Suomi Fundamentilla vahvaa palautumista heinäkuussa

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Heinäkuussa Suomi Fundamentti tuotti +8,9 % vertailuindeksi OMX Helsinki Cap:n tuottaessa +6,8 %. Vuoden 2022 alusta salkku on tuottanut -12,7 % ja vertailuindeksi -12,1 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: SSAB, Outokumpu ja Atria. Lue salkkukatsaus tästä! Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee myös Mallisalkut-sivulta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on tyypillisesti Suomi Fundamenttia matalariskisempi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Heinäkuussa Laatusalkku tuotti +10,7 % vertailuindeksin tuottaessa +7,4 %.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti heinäkuussa +6,8 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +5,0 %. Heinäkuun aikana parhaiten tuotti mallisalkusta S&P 500 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +11,3 %, ja Japanilaisiin Nikkei 225 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +10,3 %. Heikoiten pärjäsi kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +2,7 %.

Vuoden 2022 aikana Passiivinen kulupihtari on tuottanut -6,3 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot -9,5 %. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi jopa reilu 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti heinäkuussa +7,7 %, kun vertailuindeksi tuotti +7,5 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +5,0 %. Heinäkuussa parhaiten tuotti puhtaan energian osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +19,4 %, ja Nasdaq 100 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +13,8 %. Heinäkuussa heikoiten pärjäsi fyysiseen kultaan sijoittava ETF, tuottaen 0,0 %, ja Euroalueen 2-10 vuoden inflaatiolinkitettyihin bondeihin sijoittava ETF, tuottaen +1,3 %.

Huom! Päivitimme Strategiamestarin kesäkuun lopulla vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta. Katso muutokset tästä artikkelista.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Mallisalkut-osiossa tarjolla on laajasti hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua, korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

Tutustu mallisalkkuihin tästä!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Nykyisessä äärimatalan koron markkinaympäristössä suosimme vaihtoehtoisia korkotuoton lähteitä listatun korkomarkkinan sijaan. Tätä varten seurannassamme on Sijoittaja Corporate Financen yrityslainasalkku ja kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin sijoittava Estateguru -salkku.

Estateguru-salkku

Kiinteistövakuudellisten yrityslainojen mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla (10 000 euroa) Estateguru-palvelussa. Ensimmäiset sijoitukset salkkuun on tehty vuonna 2019 lokakuun loppupuolella.

Estateguru-lainoissa on aina vakuutena kiinteistö, joka antaa sijoitukselle turvaa yksittäisten yritysten maksuhäiriötilanteissa ja laskumarkkinoilla. Estateguru-salkun keskikorko on tällä hetkellä noin 9,9 %, eikä salkussa tai Estateguru-palvelun historiassa ole toistaiseksi toteutunut luottotappioita.

Lunasta etu rekisteröitymällä EstateGuruun tästä!

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.3.2022

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat maaliskuun loppuun mennessä sijoittaneet 81 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistunut 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse oman sijoitettavan summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä noin 9,8 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat