Muutoksia Strategiamestari-mallisalkussa – ennakoimme inflaatiopiikin olevan takana päin

Olemme päivittäneet ETF-mallisalkkumme Strategiamestarin vastaamaan nykyistä sijoitusnäkemystämme ja markkinatilannetta. Ennakoimme inflaatiopiikin olevan takana päin ja teimme strategisia muutoksia mallisalkkuumme.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Olemme päivittäneet ETF-mallisalkkumme Strategiamestarin vastaamaan nykyistä sijoitusnäkemystämme ja markkinatilannetta. Ennakoimme inflaatiopiikin olevan takana päin ja teimme strategisia muutoksia mallisalkkuumme.

Strategiamestari-mallisalkku

Strategiamestari on ETF-mallisalkku, joka sijoittaa parhaisiin strategia-ETF:iin. ETF-valinnat tekee Sijoittaja.fi:n analyytikkotiimi sijoitusnäkemykseen pohjautuen.

Salkku tarjoaa hyvin hajautetun vaihtoehdon tuottohakuiselle sijoittajalle, joka etsii kansainvälistä hajautusta laajasti läpi omaisuusluokkien. Strategiamestari-salkku tavoittelee vertailuindeksiään parempaa tuottoa ja alempaa riskiä. Vertailuindeksi: 60 % maailman osakkeet, 20 % euroalueen valtionlainat, 20 % euromääräisiä riskilainat.

Strategiamestari-mallisalkku löytyy Mallisalkut-osiosta.

Markkinanäkemys

Tällä hetkellä markkinoilla painotetaan riskitekijöitä, joita ovat:

  • Inflaatio
  • Nousevat korot
  • Keskuspankkien kiristyvä rahapolitiikka, Fed etunenässä
  • Ukrainan sota
  • Hidastuva talous- ja tuloskasvu

Fed teki jo kolmannen koronnoston ja nosti yllättäen peräti 0,75 %-yksikköä ohjauskorkoa. USA:n keskuspankki Fed yrittää tappaa inflaation nopeasti, sillä ennätyskorkealla laukkaava inflaatio on tällä hetkellä pahin uhka talouskasvulle ja osakkeille.

Olemme päivittäneet Strategiamestaria vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta.

Strategiamestari-mallisalkku ja salkkumuutokset

Jäsenosiossa esittelemme uuden Strategiamestari-mallisalkun. Kerromme uudet ETF:t, muutokset salkun painoissa ja poistuvat ETF:t.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
WIMAO
Sijoittajan valinnat