Viisi osaketta, joissa mahdollisuus 100 prosentin kurssinousuun

Markkina on lyönyt armottomasti entisiä tähtiosakkeita. Poimimme viisi tähtiosaketta, jotka voivat nousta 100 % seuraavan 12-24 kuukauden aikana.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Markkina on lyönyt armottomasti entisiä tähtiosakkeita. Poimimme viisi tähtiosaketta, jotka voivat nousta 100 % seuraavan 12-24 kuukauden aikana.

Markkinatilanne

Osakemarkkinat ovat olleet selvässä laskussa vuoden 2022. Syitä ovat olleet 1980-luvun tasolle noussut inflaatio, korkojen voimakas nousu, keskuspankkien kiristyvä rahapolitiikka, Ukrainan sota ja hidastuva talouskasvu. USA:n S&P 500 -indeksi on laskenut 17 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 100 -indeksi 25 prosenttia.

Lähde: TradingView

Kääntyäkseen takaisin nousuun osakemarkkinat tarvitsevat tiedon siitä, että inflaatiopiikki on takana ja että korkojen nopea nousu rauhoittuu. Lisäksi talous ei saisi ajautua taantumaan. Suuntaa on vaikea ennustaa, mutta on mahdollista, että tilanne on parempi vuoden toisella puoliskolla.

Monen suosikkiosakkeen kurssi on romahtanut

Moni teknologiaosake on laskenut 60-80 prosenttia 12 kuukauden huipputasoista. Kurssit karkasivat koronapandemiassa liian korkealle, kun keskuspankkien elvytys oli poikkeuksellista ja etenkin ”stay home” -osakkeet hyötyivät pandemiasta merkittävästi. Nyt, kun taloudessa on tapahtunut paluuta uuteen normaaliin näiden yhtiöiden kasvu on hidastunut ja niistä on tullut markkinoiden inhokkiosakkeita. Lisäksi korkojen nopea nousu on laskenut arvostustasoja, joita osakkeista on valmiita maksamaan.

Markkinoilla on ylilyöntejä

Osakemarkkinoilla on aina ylilyöntejä ja alilyöntejä. Hurmiossa sijoittajat ovat valmiita maksamaan suosikkiosakkeista mitä tahansa ja analyytikot keksivät mitä eriskummallisempia tapoja hyväksyttää korkeat arvostustasot. Vastaavasti, kun trendi kääntyy osakkeista nähdään vain riskit ja ns. ”fair value” -ajattelu unohtuu. Fair valuella tarkoitetaan osakkeen käypää hintaa huomioiden talous- ja korkoympäristö sekä yhtiön kasvu- ja tulosennusteet.

Sijoittajan kannattaa hyödyntää markkinoiden ylilyönnit. Etenkin, jos hyvien yhtiöiden kursseja on lyöty pohjamutiin. Pitemmässä juoksussa osakekurssit ovat keskiarvoon hakeutuvia, joten pelkästään tämä ominaisuus voi tuoda positiivisia tuottoja.

Viisi osaketta, joissa mahdollisuus jopa 100 % kurssinousuun

Poimimme viisi tunnettua osaketta, joiden kurssit ovat laskeneet rutosti, mutta yhtiöt täyttävät silti hyvän pitkäntähtäimen sijoituksen kriteerit. Kriteerit ovat:

  • megatrendi yhtiön takana
  • kasvu
  • toiminta on voitollista
  • kurssi on laskenut 60-80 % huipputasoista
  • 100 % kurssinousu seuraavan 12-24 kk aikana on perusteltavissa.

Osakkeet ovat: HelloFresh*, Netflix*, PayPal*, Shopify* ja Zalando*.

Perustelut

Tunnusluvut kertovat, että kaikki kyseiset osakkeet ovat kannattavia. Korkein EBIT-% on PayPalilla 22,8 % ja seuraavaksi paras Netflixillä 20,0 %. ROA-%:lla mitattuna paras pääoman tuotto on Hellofreshillä ja Netflixillä.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi ROE on huono laadun mittari?
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Elisa osake: analyysissa tuorein tulos
Sijoittajan valinnat