Northcrypto

Riski-indikaattori pysyttelee ”vältä osakkeita” -tilassa

Markkinariski-indikaattori jatkaa ”vältä osakkeita” -tilassa. Mitkä ovat syyt kohonneiden riskien takana ja mitä sijoittajan tulee nyt seurata.

Julkaistu: 18.03.2022 Kirjoittaja:

markkinakatsaus markkinaympäristö osakkeet

Riskit edelleen koholla

Sijoittaja.fi:n Markkinaympäristöstä löytyvä markkinariski-indikaattori on pysytellyt 2022 alkuvuoden ”Vältä osakkeita” -tilassa ja viime aikoina riskit ovat olleet selvässä noususuunnassa. Varsinkin riskien lyhyt suunta ohjaa riski-indikaattoria tällä hetkellä ylöspäin ja tulevien viikkojen aikana tuleekin seurata jatkavatko riskit nousuaan vai kääntyvätkö ne laskuun.

Tutustu Markkinaympäristöön

Historiallisesti riskitason nousukäänne alle -1 -tasolta tai nousu yli nollarajan on usein tarkoittanut lähikuukausina markkinaheilunnan kasvua ja/tai osakemarkkinoiden laskua.

Syitä riskien nousun takana

  • Sijoittajien sentimentti on laskenut
  • Pitkien ja lyhyiden korkojen spread on kaventunut
  • Riskilainojen korot ovat hivuttautuneet ylös päin
  • Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja siitä seuranneet talouspakotteet
  • Fedin aggressiiviset koronnostot
  • Korkea inflaatiopaine

Markkinat palautuneet pahimmasta pudotuksesta

Osakkeet ovat jo kääntyneet nousuun ja ovat palautuneet pahimmasta Ukrainan sodan aiheuttamasta kuopasta. Vaikka nousua on havaittavissa osakemarkkinoilla, niin sijoittajan on silti syytä olla vielä varovainen. Sota Ukrainassa pitää epävarmuutta yllä ja Fed suunnittelee aggressiivisia koronnostoja inflaatiopaineen hillitsemiseksi. Ennen suurempia panostuksia kannattaa odottaa käännettä riski-indikaattoreissa. Sijoittajan kannattaa varautua myös siihen, että laskupäiviä on vielä luvassa.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy