Northcrypto

SIJOITTAJA -podcast: Nokia, Apple, Google ja Tesla – tuloskauden kiinnostavimmat poiminnat

tuloskauden kiinnostavimmat poiminnat

SIJOITTAJA -podcastissa kuulet sijoitusmaailman tärkeimmistä käänteistä ja tuottavimmista sijoitustyyleistä. Sarjan seitsemännessä jaksossa tuloskauden tärkeimmät nostot. Analyytikon käsittelyssä Apple, Tesla, Nokia ja Google.

Julkaistu: 03.02.2022 Kirjoittaja:

osakkeet podcast tulokset

SIJOITTAJA -PODCAST JAKSO 7: Nokia, Apple, Google ja Tesla – tuloskauden kiinnostavimmat poiminnat

SIJOITTAJA -podcastin seitsemännessä jaksossa käydään läpi kuluvan tuloskauden kiinnostavimmat poiminnat. Jaksossa kuulet, miten suuret teknologiajätit suoriutuivat viime vuodesta ja miltä tuleva vuosi näyttää analyytikon silmin. Tarkastelussa Nokia, Apple, Google, Tesla sekä Alibaba. Jakson asiantuntijana Sijoittaja.fi:n analyytikko Juho Toratti.

Q4-kauden korkeat odotukset

Vuonna 2021 markkina pääsi elpymään koronan aiheuttamasti shokista ja odotukset vuoden viimeiselle kvartaalille olivat korkeat. Analyytikot povasivat esimerkiksi S&P 500 -indeksille yli 20% tuloskasvua. Moni yhtiö jopa ylitti ennusteet mutta myös pettymyksiä koettiin. Facebookin kurssi romahti tulosjulkistuksen jälkeen eikä yhtiön tulos yltänyt analyytikoiden ennustuksiin.

Nokialta yllätyksetön raportti

Nokia antoi positiivisen tulosvaroituksen ennakkoon ja yhtiö antoi myös ohjauksen vuodelle 2022. Raportissa positiivisinta olivat pidemmän aikavälin tavoitteet. Nokia arvioi, että positiivinen kehitys jatkuu vuonna 2023, mutta myös sen jälkeen. Yhtiön johto näkee kasvumahdollisuuksia 5G-verkkojen käyttöönotossa ja kasvavalla yritysasiakasmarkkinalla. Myös myynnin odotetaan kasvavan.

Applelta murska tulos

Apple puolestaan onnistui ylittämään ennusteet kaikissa muissa tuotantosegmenteissä paitsi iPadissa. Myös tulos oli selvästi ennusteita parempi. Applen liiketoimintaa häiritsivät tuotantohaasteet ja sirupula, mikä vaikutti tiettyihin tuotekategorioihin. Apple ei antanut virallista ohjausta, mutta yhtiön toimitusjohtaja kertoi odottavansa vakaata, yksinumeroista liikevaihdon kasvua tämän vuoden ensimmäiselle kvartaalille.

Google paras teknojäteistä

Googlen mainio vuosi päättyi roimasti ennusteet ylittäneeseen tuloskauteen. Yhtiön osakkeen hinta kasvoi 65 %, mikä on paremmin kuin muilla suurilla teknojäteillä. Googlen johto kertoi tulosjulkistuksen yhteydessä osakesplitistä, jolla yhtiö pyrkii laskemaan osakkeidensa hintaa ja tekemään niistä sijoittajille helpommin saavutettavia. Ohjausta yhtiö ei antanut, mutta merkittäviä investointeja ja pääomamenojen kasvua odotetaan tulevan.

Teslan pystyisi vieläkin parempaan ilman sirupulaa

Teslan liikevaihto ja tulos olivat tarkastelujaksolla ennätyksellisen korkeat. Autojen kysyntä on säilynyt todella korkealla eikä yhtiö usko kysynnän laskevan lähitulevaisuudessakaan. Kasvavaan kysyntään vastatakseen yhtiö avaa kaksi uutta gigatehdasta, toisen Yhdysvaltoihin ja toisen Eurooppaan. Tesla kärsi sirupulasta, mikä osaltaan hillitsi kasvua ja yhtiö kertoikin, ettei tuotantovaikeuksien vuoksi julkaise uutta automallia vuonna 2022.

Seitsemäs jakso on nyt kuunneltavissa!

Kuuntele soundcloudissa! Kuuntele Spotifyssa!

Lisätietoja jaksoon liittyen

Kuuntele SIJOITTAJA -podcastin aikaisemmat jaksotSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy