Osallistu osakeantiin!

Sterly Oy:n osakeanti – Uuden sukupolven digitoimisto

Muun muassa digitaalisia kolikkoanteja tarjoava Sterly Oy käynnistää osakeannin. Tämä on mahdollisuutesi sijoittaa uuden sukupolven digitoimistoon.

Julkaistu: 01.02.2022 Kirjoittaja:

osakeanti osakkeet sijoitusideat Sterly

Sterly Oy:n osakeanti

 • Merkintäaika: 1.2. – 28.2.2022
 • Pre-money valuaatio: 4 750 000 euroa
 • Osakeannin koko: 506 000 euroa
 • Minimisijoitus: 23 750 €
 • Osakeantiwebinaarit englanniksi ja suomeksi:

Webinar in English 10.2.2022 klo 17:00 - sign up here!

Webinaari Suomeksi 22.2.2022 klo 17:00 - ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää osakeannista

Mikä on Sterly?

Sterly Oy on suomalainen fintech-ratkaisuihin erikoistunut digitoimisto. Vuonna 2020 perustettu Sterly pyrkii auttamaan pieniä ja keskisuuria yhtiöitä viemään läpi niiden IT-osaamista ja rahoitusta vaativia projekteja, sekä tarjoamaan ratkaisuja jokaisessa projektin vaiheessa. Mielenkiintoisin Sterlyn tarjoama palvelu on digitaaliset kolikkoannit, joilla kerätään startup- ja PK-yrityksille rahoitusta uudella, erityisesti milleniaali-sukupolvea kiehtovalla tavalla. Digitaalisten osake- ja kolikkoantien rinnalla Sterly tarjoaa modulaarisia IT-palveluita, eli kilpailukykyisesti hinnoiteltuja IT-toteutuksia, jotka yhdistävät konsultointi- ja kehityspalveluita (koodausta) asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakasprojekteissa Sterly on kehittänyt esimerkiksi mobiili- ja verkkosovelluksia.

Digitaaliset kolikkoannit ovat uniikki liiketoimintamalli

Sterlyn tiimissä on poikkeuksellisen vahva osaaminen finanssi- ja teknologia-aloilta, kuten myös peliteollisuudesta. Yhtiö pyrkii ratkaisemaan finanssialan haasteita uusimmilla teknologisilla innovaatioilla ja liiketoimintakonsepteilla, ja tiimi onkin tuonut pelimaailmasta tuttuja liiketoimintamalleja perinteisille toimialoille. Yksi näistä pelimaailmasta intergroiduista malleista on juuri digitaaliset kolikkoannit.

Digikolikot juontavat juurensa ilmaiseksi pelattaviin nettipeleihin, joissa digitaalisella valuutalla voi ostaa pelinsisäistä kosmetiikkaa, jolla erotat oman hahmosi muista. Digikolikoiden osalta ei voida puhua sijoittamisesta tai keinottelusta, koska ne muistuttavat luonteeltaan enemmän yritysten bonuspisteitä tai liikuntaseteleitä kuin kryptovaluuttoja. Digikolikoissa on kuitenkin puolensa. Kyseessä on helppo maksutapa, jonka avulla asiakas voi saada monenlaisia etuja ja alennuksia. Jotkut saattavat ostaa digikolikoita myös tukeakseen yritystä. Sterly Oy tarttui tähän ajatukseen, ja kehitti uudenlaisen tavan hankkia rahoitusta. Perinteiset kanta-asiakasohjelmat eivät milleniaali-sukupolvea kiinnosta, mutta digikolikoiden käyttö on heille tuttua.

Millaiseen tilanteeseen digitaalinen osake- tai kolikkoanti sopii?

Digitaaliset osakeannit ja digikolikkojärjestelmät soveltuvat erityisen hyvin sellaisessa kasvuvaiheessa oleville yrityksille, joilla on usein haasteita rahoituksen saamisessa. Tyypillinen rahoituskierros on 200te-1Me, joka on usein liian suuri itse rahoitettavaksi, mutta liian pieni esimerkiksi pääomarahastoille. Sterlyn rahoitusmallit soveltuvat erinomaisesti myös elinkelpoisille yrityksille, jotka kärsivät väliaikaisesta rahoitusvajeesta esimerkiksi koronapandemian vuoksi. Sterly onkin tehnyt onnistuneet rahoituskierroksia muun muassa Happy Hour Restaurant -ravintolaketjulle ja Yepzonille.

Digikolikkoantia voi pitää win-win -tilanteena asiakkaan ja yrityksen välillä. Asiakas saa kolikoilla monia etuja ja alennuksia, kun taas yritys kykenee sitouttamaan asiakaskuntaansa paremmin, ja saa tulevaisuuden liikevaihtonsa etukäteen.

Annissa kerätyt varat käytetään Sterlyn kasvuun, kansainvälistymiseen ja uuden Pepi-alustan kehittämiseen

Sterly kehittää parhaillaan käyttäjäystävällistä Pepi-alustaa. Pepin tavoitteena on olla lohkoketjupohjainen ekosysteemi, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen eri yhtiöiden digitaalisten kolikkojen saatavuus. Käytännössä Pepi toimisi markkina-alustana, jossa käyttäjä voi lunastaa tuotteita tai palveluita ostamillaan digikolikoilla, ja vaihtaa kolikoita muiden käyttäjien kanssa. Vaikka Pepi-alustalla liikkuu digitaalisia maksuvälineitä, on hyvä korostaa, ettei Sterly ole kehittämässä uutta kryptovaluuttaa vaan alustaa bonuspisteitä muistuttavien digikolikkojen hyöyntämiseen. Sterly Oy:n osakeannissa kerätyistä varoista noin viidesosa (100 000€) käytetään Pepin kehitykseen.

Loput annissa kerätyt varat (400 000€) käytetään yhtiön kasvuun ja sen toiminnan laajentamiseen muihin Pohjoismaihin. Käytännössä varat käytetään markkinointiin, koetapausten järjestämiseen ja laajemman myyntitiimin kokoamiseen. Sterlyn tavoitteena on saada 20 asiakasta Ruotsissa vuoden 2022 aikana, ja 20 asiakasta Suomen ja Ruotsin ulkopuolelta vuoden 2023 loppuun mennessä.

Taloudellisia lukuja

Sterly Oy perustettiin vuonna 2020. Jo ensimmäisellä tilikaudella yhtiö teki lähes 250 TEUR liikevaihdon, millä tasolla se pysyi myös viime tilikaudella 2021. Liikevoitto oli positiivinen.

Yhtiö tavoittelee nopeaa kasvua lähivuosina. Kannattavuuden arvioidaan jäävän vielä ensi vuonna tappiolle kasvuinvestointien takia. Yhtiö tavoittelee 4 MEUR liikevaihtoa vuonna 2025.

Miksi sijoittaa Sterly Oy:n?

 • Uniikki liiketoimintamalli: Sterlyn uudet digitaaliset rahoituskonseptit avaavat uusia mahdollisuuksia erityisesti kasvuyhtiöille, ja sen liiketoimintamalli ensimmäisiä joukossaan.
 • Toimivaksi todettu konsepti: Sterly Oy:n perustajilla ja tiimillä on vahvat näytöt menestyneestä liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä.
 • Kasvavat markkinat: Sterlyn toimiala on yksi nopeimmin kasvavista sekä liikevaihdolla että markkina-arvolla mitattuna.
 • Vahvasti kiinni megatrendeissä: Digitaaliset valuutat ja lohkeketjuteknologia ovat sidoksissa Metaverse-megatrendiin, jonka nimitimme vuoden 2022 tärkeimmäksi megatrendiksi.
 • Kokenut ja ammattitaitoinen tiimi: Sterlyn tiimissä on poikkeuksellisen vahva osaaminen finanssi- ja teknologia-aloilta. Tiimistä löytyy kokemusta myös yhtiöiden viemisestä exitiin asti (esimerkkinä mm. Innovestor).
 • Rahoitus suunnataan kasvuun, kansainvälistymiseen sekä uuteen sovellukseen: Osakeannissa kerätyt varat (80 %) käytetään yhtiön kasvuun sekä toiminnan viemiseen ulkomaille, ja (20 %) uuden Pepi-alustan kehittämiseen.

Lue lisää osakeannista

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Sterly Oy:n kanssa.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy