SIJOITTAJA -podcast: Vuoden 2022 sijoitusnäkymät

SIJOITTAJA -podcastissa kuulet sijoitusmaailman tärkeimmistä käänteistä ja tuottavimmista sijoitustyyleistä. Sarjan kuudennessa jaksossa aiheena vuoden 2022 markkinakatsaus ja kaksi mahdollista skenaariota kuluvan vuoden osakemarkkinoille.

Anni Hurtig
Anni Hurtig

SIJOITTAJA -podcastissa kuulet sijoitusmaailman tärkeimmistä käänteistä ja tuottavimmista sijoitustyyleistä. Sarjan kuudennessa jaksossa aiheena vuoden 2022 markkinakatsaus ja kaksi mahdollista skenaariota kuluvan vuoden osakemarkkinoille.

SIJOITTAJA -PODCAST JAKSO 6: Vuoden 2022 sijoitusnäkymät

SIJOITTAJA -podcastin kuudennessa jaksossa kuulet vuoden 2022 sijoitusnäkymät ja kaksi mahdollista skenaariota osakemarkkinoille. Korot nousevat, osakkeiden arvostuskertoimet ovat korkealla ja talouskasvu tasaantuu. Tuhoavatko korkojen nostot talouskasvun ja osakemarkkinat vai yllättääkö osakkeiden tuloskasvu positiivisesti?

Osakemarkkinoiden kaksi skenaariota vuodelle 2022

Ensimmäisessä skenaariossa Yhdysvaltain keskuspankki Fed tuhoaa koronnostoillaan talouskasvun ja osakemarkkinat. Fed on kertonut jopa neljästä tai viidestä koronnostosta ja taseen supistamisesta. Tämä tarkottaisi velkakirjojen myymistä, mikä puolestaan nostaa markkinakorkoa. Mikäli Fed ryhtyy aggressiivisiin toimiin, riskinä on, että talouskasvu hidastuu merkittävästi ja pörssiyritysten tuloskasvu pysähtyy. Fedin toimet inflaation kasvua vastaan ovat jo nyt nostaneet sekä lyhyttä että pitkää korkoa.

Toisessa skenaariossa, jota pidämme todennäköisempänä, Fed tekee koronnostot dataan pohjautuen eikä toimi liian aggressiivisesti. Tässä skenaariossa koronnostoja olisi kuluvana vuonna kaksi tai kolme. Inflaatio rauhoittuu ja kevättä kohti virustilanteen hellittäessä matkailuala virkistyy ja kulutuskysyntä kasvaa. Talouskasvu jatkuu hyvällä tasolla ja osakkeiden tuloskasvu yllättää positiivisesti.

Sijoitusstategia

Tällä hetkellä salkun kannattaa olla hyvin hajautettu ja riskien hallinnassa. Jos vuonna 2022 toteutuu osakemarkkinoiden jälkimmäinen skenaario, kannattaa osakesalkussa painottaa tällä hetkellä arvo-osakkeita sekä syklisiä osakkeita. Vuoden edetessä painotusta kannattaa siirtää kasvuosakkeisiin ja teknologiasektorille, joiden laskut kannattaa hyödyntää ostopaikkoina. Tämän suhteen tulee kuitenkin olla varovainen ja ajoittaa ostot useaan ajankohtaan. Hyvä vaihtoehto tähän on esimerkiksi Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkumme (II-Disruptive), joka on kopioitavissa eTorossa.

Kuudes jakso on nyt kuunneltavissa!

Kuuntele Spotifyssa!Kuuntele soundcloudissa!

Lisätietoja jaksoon liittyen

Kuuntele myös muut jaksot

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Sijoittajan valinnat