Osallistu osakeantiin!

Haastattelussa Yepzonin johto – vielä ehdit sijoittamaan!

Suomalaisella IoT-alan yhtiöllä Yepzonilla on käynnissä osakeanti. Mitkä ovat Yepzonin tavoitteet tuleville vuosille? Suunnitteilla on listautuminen kasvuyrityslistalle. Yhtiön johto kertoo mahdollisesta listautumisesta ja vastaa sijoittajien kysymyksiin.

Julkaistu: 30.05.2021 Kirjoittaja:

listaamattomat osakkeet sijoittaminen sijoitusideat suorat sijoituskohteet Yepzon

Haastattelussa Yepzonin johto

Yepzonilla on käynnissä osakeanti, josta kerroimme aiemmin. Kyseessä on pre-IPO osakeanti ennen suunniteltua listautumista Nordic Growth Markets -kasvuyrityslistalle.

Tässä artikkelissa haastattelemme Yepzonin johtoa yhtiön käynnissä olevasta osakeannista, suunnitellusta kasvuyrityslistautumisesta sekä Yepzonista sijoituskohteena.

Lataa osakeantimateriaalit!

Yepzonin toimitusjohtaja Otto Linna vastasi sijoittajien kysymyksiin

Otto Linna vastaa kymyksiin

Mikä on Yepzon?

Yepzon on IoT-yhtiö, joka aloitti tekemällä lapsipaikantimia, mutta nykyisin tarjoaa kokonaisvaltaisen sensori- ja data-alustan erityisesti henkilöturvaan ja teollisuuden prosesseihin.

Ketä ovat Yepzonin asiakkaat?

Yepzon palvelee useita asiakkaita, joista tällä hetkellä strategisia ovat: Telia (teolliset palvelut 5G-verkoissa), Valmet (yhteinen palvelutuote öljy- ja kaasutoimialalle), LA County (henkilöturvatuote sosiaalipalvelujen tehostamiseksi Los Angelesin piirikunnnan alueella), Meritaito Oy (laivaväylien digitalisointi saaristomerellä), Tunstall (LA Countylle kehitetyn tuotteen skaalaus Euroopan henkilöturvamarkkinaan), Telefonica (O2-brändätyn tuotteen myynti aluksi Saksan markkinaan).

Yhtiö suunnittelee listautumista Nordic Growth Markets -kasvuyrityslistalle vielä tämän vuoden aikana. Mikä on NGM -kasvuyrityslista ja miksi Yepzon suunnittelee listautumista kyseiselle listalle?

NGM on Saksalaisen Stuttgart Börsen omistama kasvuyrityspörssi Tukholmassa. Se on luonteva paikka kasvuhakuisille yrityksille nostaa pääomaa ja tehdä yhtiön osakkeesta likvidi jo varhaisessa vaiheessa. Jatkossa on luontevaa hakeutua esim. First Northiin tai muille markkinapaikoille.

Jo 2016 yhtiön omistajat linjasivat yhtiökokouksessa, että Yhtiön tulee tavoitella 5 vuoden sisällä osakkeen listaamista jollekin markkinapaikalle. NGM on luonteva ensimmäinen paikka, sillä siellä on vastaavan kokoluokan kasvuhakuisia teknologiayrityksiä. Ruotsin suuremmassa pääomamarkkinassa pienilläkin yhtiöillä on vahva jälkimarkkina. Likvidi osake antaa mahdollisuuden myös yritysjärjestelyihin osakevaihdoilla.

Miten tavoiteltu listautuminen vaikuttaisi osakkeenomistajiin?

Osakkeella olisi parempi jälkimarkkina kuin nyt. Lisäksi Yhtiön pääsy laajempaan pääomamarkkinaan ja vahvempi status asiakaskunnassa edesauttaisivat osakkeen arvon positiivista kehittymistä.

Mitkä ovat Yepzonin taloudelliset tavoitteet tuleville vuosille?

Yepzon on vahvistanut tasettaan ja keventänyt lainakuormaansa systemaattisesti. Samoin kannattavuudessa on tehty merkittävä parannus. Pitäen kiinteät kulut pienenä pyritään strategisten kumppaneiden kanssa skaalaamaan kehitettyjen tuotteiden ja palvelujen myyntiä.

Tavoitteena on, että liikevaihto nykyisestä 1 MEUR tasosta kasvatetaan 10 MEUR tasolle seuraavan 5 vuoden aikana. Kasvusta huolimatta tavoitellaan käyttökatteen pysymistä positiivisena.

Miksi sijoittaa yhtiön osakeantiin?

Yhtiöllä on maailmanluokan tiimi ja se on saavuttanut suuria kansainvälisiä asiakkuuksia, joiden kanssa on päästy pitkistä piloteista tuotantovaiheeseen. Yhdenkin asiakkuuden skaalaaminen täyteen mittakaavaan nostaa Yhtiön liiketoiminnan aivan uudelle tasolle.

Miten voi osallistua osakeantiin?

Osakeantiin pääsee osallistumaan latamaalla Osakeantimateriaalit, jonka mukana toimitetaan merkintälomake. Voit myös lähettää sähköpostia otto.linna@yepzon.com.

Ilmoittaudu webinaariin

Webinaarissa kuulet lisää Yepzonista, yrityksen toiminnasta ja osakeannista. Webinaari järjestetään suomeksi ke 26.5. klo 18.30. Webinaarista julkaistaan myös tallenne.

Ilmoittaudu webinaariin

Kiinnostuitko Yepzonista sijoituskohteena?

Tutustu Yepzonin osakeantiin!

Kaupallinen yhteistyö, Yepzon OyOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy