Parhaiten tuottaneita osakeindeksejä

Osakeindeksien tuottokärki on mennyt päälaelleen, kun vertaa vuoteen 2020. Nyt parhaiten tuottaneita indeksejä ovat sykliset koronakärsijät.

Julkaistu: 16.03.2021 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet

Markkina suosii syklisiä

Vuoden 2021 teema on ollut vuonna 2020 tuotossa jääneet osakkeet ja sektorit. Koronakriisissä etenkin teknologiayhtiöiden kurssit nousivat vahvasti ja sykliset sekä matkailuun liittyvät osakkeet laskivat rajusti. Nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen. Aihetta käyty tarkemmin läpi tässä artikkelissa.

Markkina suosii nyt syklisiä osakesektoreita, jotka hyötyvät eniten pandemian väistymisestä ja talouden avautumisesta. Tämä näkyy vuoden 2021 parhaiten tuottaneissa indekseissä.

Vertaile indeksejä Indeksityökalulla

Indeksityökalulla sijoittaja voi vertailla tunnettujen osakeindeksien tuottoja ja arvostuslukuja. Kuluvan vuoden parhaiten tuottaneita indeksejä ovat energia, pienyhtiöt ja rahoitus. Kaikki ovat sektoreita, jotka kärsivät eniten pandemiassa. Markkinat uskovat, että nämä hyötyvät vahvimmin nyt, kun pandemia toivon mukaan rokotusten vuoksi väistyy taka-alalle ja talous aukeaa uudelleen.

Kolmen vuoden tuottokärki näyttää erilaiselta

Kolmen vuoden jaksolla mitattuna tuottokärki on erilainen. Kärjessä ovat yhdysvaltalaiset teknologiayhtiöt, toisena harkinnanvarainen kulutus USA:sta ja kolmantena ruotsalaiset yhtiöt. Indeksityökalusta löytyvät tärkeimmät sektorit sekä maantieteelliset alueet indeksein.

Mitä salkussa?

Nykymarkkinatilanteessa salkussa ei kuitenkaan kannata olla pelkästään syklisiä ja talouden avaamisesta hyötyviä sijoituskohteita. Nämä tulevat voimakkaasti alas, jos markkinatunnelmat muuttuvat. Hyvä salkku sisältää sekä syklisiä että pandemiasta hyötyneitä teknologiayhtiöitä. Me suosimme parhaita teknologiayhtiöitä sekä megatrendejä. Normaalia laajempi hajautus sekä pieni siivu käteistä on tässä tilanteessa paikallaan.

Ole oma salkunhoitajasi!

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat käyttöösi sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden koko sisältöön.

KOKEILE JÄSENYYTTÄ EUROLLA!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy