Kryptovaluutat nousseet sijoittamisen megatrendien joukkoon

Vuoden 2020 Covid-talouskriisi järisytti markkinoita hyvin laajasti vaikuttaen lähes kaikkien omaisuusluokkien arvostukseen. Talouskriisin myötä keskuspankit aloittivat voimakkaan elvytyksen pumpaten rahaa markkinoille ennennäkemättömällä volyymilla.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Vuoden 2020 Covid-talouskriisi järisytti markkinoita hyvin laajasti vaikuttaen lähes kaikkien omaisuusluokkien arvostukseen. Talouskriisin myötä keskuspankit aloittivat voimakkaan elvytyksen pumpaten rahaa markkinoille ennennäkemättömällä volyymilla.

Lue myös aikaisemmin aiheeseen liittyvät julkaistut artikkelit:

Lataa maksuton opas kryptovaluuttoihin!

LATAA MAKSUTON JOHDANTO KRYPTOVALUUTTOIHIN -OPAS!

Vuoden 2020 Covid-talouskriisi järisytti markkinoita hyvin laajasti vaikuttaen lähes kaikkien omaisuusluokkien arvostukseen. Talouskriisin myötä keskuspankit aloittivat voimakkaan elvytyksen pumpaten rahaa markkinoille ennennäkemättömällä volyymilla. Elvytyksen myötä markkinoille virrannut raha ja kriisistä pahiten kärsineistä kohteista pois vedetty pääoma alkoivat etsiä turvasatamia ja tuottokohteita kiihdyttäen joitain sijoituskohteita hurjaan nousuun. Osakemarkkinoilla erityisesti teknologiaosakkeet ovat olleet kriisin jälkeen selviä voittajia, joista hurjasti noussut Tesla on paras esimerkki.

Prosentuaalisesti kovin nousu on nähty kuitenkin kryptovaluutoissa, jotka ovat olleet aivan omilla luvuillaan. Koko markkinan arvo on noussut 15-kertaisesti maaliskuun 2020 pohjista helmikuuhun 2021 mennessä. Markkinan arvo ylitti biljoonan dollarin rajan tammikuussa 2021 ja 1,5 biljoonaa helmikuussa.

Institutionaaliset sijoittajat ovat ryhtyneet sijoittamaan bitcoiniin

Suurimmat sijoitukset bitcoiniin ja myös moniin muihin kryptovaluuttoihin tehnyt yhtiö vuoteen 2020 oli yhdysvaltalainen Greyscale. Vuoden 2020 lopulla suurta huomiota herätti teknologiayhtiö Microstrategy, joka alkoi systemaattisesti sijoittaa suuria summia bitcoiniin. Yhtiön toimitusjohtaja Michael Saylor olikin vuoden 2020 lopulla paljon julkisuudessa ja yksi näkyvimpiä bitcoinin puolestapuhujia, joka suositteli muita suuryhtiöitä seuraamaan sen esimerkkiä.

Saylor kävi keskustelua aiheesta Twitterissä muun muassa Elon Muskin kanssa ja vakuutti tälle, että Teslan kannattaisi seurata Microstrategyn esimerkkiä. Helmikuussa 2021 tulikin bitcoinin uuteen huippuun nostanut uutispommi, kun Tesla ilmoitti hankkineensa 1,5 miljardin dollarin edestä bitcoinia ja aikovansa jatkossa ottavansa käyttöön mahdollisuuden bitcoineilla maksamiseen tuotteidensa ostajille.

Myös aiemmin hyvin kyynisesti bitcoiniin suhtautuneet pankit ovat alkaneet hiljalleen muuttaa kantaansa. Bitcoinin voimakkaasta arvostelusta otsikoihin noussut JP Morganin Jamie Dimon on mitä ilmeisemmin myös pehmentänyt kantaansa, sillä ainakin yhtiön strategistin annettiin julkaista hyvin positiivinen lausunto bitcoinin tulevaisuudesta. Strategistin arvion mukaan bitcoin voisi nousta tulevaisuudessa 146 000 dollariin ja alkaa kilpailla tosissaan markkina-asemasta kullan kanssa. Yksityissektorin kultaan sijoittamat varat ovat noin 2,7 biljoonaa dollaria ja bitcoin ylitti helmikuussa biljoona dollaria, joten bitcoin on noussut jo yli kolmasosaan tuosta määrästä.

Myös yhä useampi suomalaisyritys sijoittaa bitcoiniin

Suomalainen kryptovaluuttavälittäjä Coinmotion palvelee yksityisasiakkaiden lisäksi myös kotimaisia yritysasiakkaita. Vuoden 2020 lopulla yritysasiakkaiden määrä kasvoi voimakkaasti ja kasvu on jatkunut vahvana myös vuonna 2021. Coinmotionilla on vuosien kokemus yrityksenä sijoittavien palvelemisesta ja laaja kokemus yritysasiakkaiden palvelemisesta erilaisissa tarpeissa. Lisätietoa yrityksenä sijoittamisesta löydät Coinmotionin yrityksille osiosta

Coinmotionin Sijoittajan opas syventyy kryptovaluuttoihin ja niihin sijoittamiseen

Suomalainen Coinmotion Oy on yksi bitcoin ja kryptovaluuttamaailman veteraaneista. Coinmotion on tarjonnut sijoituspalveluita jo vuodesta 2012 keskittyen suomalaisiin asiakkaisiin. Luotettavien sijoituspalveluiden lisäksi yritys tuottaa paljon asiantuntijasisältöä kryptovaluuttoihin liittyen. Voit liittyä Coinmotioniin tästä.

Liity Coinmotioniin!

LATAA NYT MAKSUTON JOHDANTO KRYPTOVALUUTTOIHIN -OPAS!

Alta voit ladata Coinmotionin Sijoittajan oppaan, missä käydään läpi kryptovaluuttojen potentiaalin arviointia, tiedon hakua ja sijoittamiseen liittyviä riskejä. Lataa opas ja tutustu tarkemmin aiheeseen.

LATAA MAKSUTON OPAS

Artikkeli on tehty yhteistyössä Coinmotionin kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa
SIJOITTAJA -podcast
Kryptomarkkinakatsaus ja Bitcoinin puoliintuminen – SIJOITTAJA -podcast 33
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Tekoälyuutiset: Tekoälymalli, joka osaa lukea puhelimen näyttöä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat