Kolme kiinnostavaa kryptovaluuttaa vuonna 2021

Kryptovaluutta-ala on noussut jälleen monien sijoittajien ja median huomion keskipisteeksi vuoden 2020 voimakkaan arvonnousun seurauksena. Kryptovaluuttoja on nykyään valtava määrä, joten kaikkia on kenenkään vaikea seurata aktiivisesti. Esittelemme seuraavaksi kolme, joita pidämme kiinnostavina ja sijoittajalle potentiaalisina. 

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Kryptovaluutta-ala on noussut jälleen monien sijoittajien ja median huomion keskipisteeksi vuoden 2020 voimakkaan arvonnousun seurauksena. Kryptovaluuttoja on nykyään valtava määrä, joten kaikkia on kenenkään vaikea seurata aktiivisesti. Esittelemme seuraavaksi kolme, joita pidämme kiinnostavina ja sijoittajalle potentiaalisina. 

Bitcoin on turvallisin ja vakain kryptovaluutta

Bitcoin on tunnetusti ensimmäinen ja arvokkain kryptovaluutta. Vaikka sen uutuusarvo on pienempi kuin monien sitä seuranneiden projektien, niin on hyvä tiedostaa, että bitcoin kehittyy jatkuvasti. Vaikka bitcoinissa on monia muuttumattomia asioita, jotka on määritelty sitä luodessa, niin on järjestelmässä kuitenkin tapahtunut vuosien varrella paljon kehitystä.

Vuonna 2021 on kiinnostavaa seurata kuinka salamaverkko-nimellä tunnettu bitcoinin nopeutta parantava uudistus etenee. Salamaverkko on bitcoinin päälle rakentuva maksuverkosto, joka mahdollistaa huomattavasti nykyistä nopeammat ja halvemmat bitcoin-siirrot.

Bitcoin on vakiinnuttanut asemansa ja se on ylivoimaisen arvokas verrattuna kaikkiin muihin kryptovaluuttoihin. Myös sen turvallisuutta on koeteltu aivan eri tavoin kuin muiden järjestelmien. Se on selvinnyt kaikista hyökkäyksistä ja kieltoyrityksistä ja näyttää vuonna 2021 vahvemmalta kuin koskaan ennen.

Lataa maksuton Johdanto kryptovaluuttoihin -opas!

LATAA MAKSUTON OPAS

Ethereum on hajautettujen sovellusten kehitysalusta

Toiseksi suurin kryptovaluutta Ethereum poikkeaa jonkin verran bitcoinista. Ethereumilla on oma lohkoketjunsa eli tietojärjestelmä mihin sen toiminta perustuu. Ethereumin lohkoketjun avulla on mahdollista rakentaa erilaisia sovelluksia ja sitä voikin kutsua ennen kaikkea sovellusalustaksi.

Suurin osa viime vuosina luoduista kryptovaluutoista on luotu Ethereumin-lohkoketjun avulla. Toisin sanoen Ethereum on helpottanut valtavasti uusien kryptovaluuttojen luontia ja moni luoduista projekteista on myös yrittänyt profiloitua Ethereumin haastajana ja sitä parempana järjestelmänä. Kaikki haastajat ovat kuitenkin jääneet toistaiseksi kauas jälkeen.

Vuonna 2021 jännitetään, että siirtyykö Ethereum kuluvan vuoden aikana uuteen Ethereum 2.0 järjestelmään. Tämän järjestelmäpäivityksen odotetaan parantavan huomattavasti verkon skaalautuvuutta ja madaltavan siirtojen kustannuksia.

Sijoittajan kannalta Ethereum näyttää vuoden 2021 alussa hyvin mielenkiintoiselle kryptovaluutalle. Etenkin päivityksen lähestyminen voi nostaa odotuksia ja sen onnistumisella voi olla positiiviset vaikutukset sijoittajien luottamukselle.

Suomalaistaustainen Aave on yksi hajautetun rahoituksen suunnannäyttäjistä

Vuonna 2020 alkoi nousta yhä suurempaan huomioon termi DeFi. Lyhenne tulee sanoista “decentralized finance” eli hajautettu rahoitus. Vuoden 2020 aikana useat lohkoketjuun perustuvat rahoituspalvelut alkoivat löytää käyttäjiä ja niiden kryptovaluuttojen arvot kohosivat voimakkaasti. Vuonna 2021 sama trendi on alkuvuoden aikana jatkunut vahvana.

Yksi hajautetun rahoituksen palveluiden edelläkävijä on suomalaistaustainen Aave. Kyseessä on kryptovaluuttojen vertaislainaamiseen käytetty alusta, jonka oma kryptovaluutta Aave oli vuoden 2021 yksi kovimmista nousijoista. Sen ohella sijoittajan voi olla hyvä seurata yleisesti DeFi-markkinan kehitystä, sillä kryptovaluuttoihin liittyvien rahoituspalveluiden kehitys on monelta osin vielä alkutekijöissään.

Coinmotionin Sijoittajan opas syventyy kryptovaluuttoihin ja niihin sijoittamiseen

Suomalainen Coinmotion Oy on yksi bitcoin ja kryptovaluuttamaailman veteraaneista. Coinmotion on tarjonnut sijoituspalveluita jo vuodesta 2012 keskittyen suomalaisiin asiakkaisiin. Luotettavien sijoituspalveluiden lisäksi yritys tuottaa paljon asiantuntijasisältöä kryptovaluuttoihin liittyen.

Liity Coinmotioniin!

Lataa nyt maksuton Johdanto kryptovaluuttoihin -opas!

Alta voit ladata Coinmotionin Sijoittajan oppaan, missä käydään läpi kryptovaluuttojen potentiaalin arviointia, tiedon hakua ja sijoittamiseen liittyviä riskejä. Lataa opas ja tutustu tarkemmin aiheeseen.

LATAA MAKSUTON OPAS
Pessi Peura Coinmotion

Artikkelin on kirjoittanut Pessi Peura, Coinmotion

Artikkeli on tehty yhteistyössä Coinmotionin kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Sijoittajan valinnat