Pörssiyrityksiltä tänään timantinkovia tuloksia

Tänään pörssiyritykset ovat julkaisseet hyviä tuloksia. Kirkkaimmaksi johtotähdeksi palasi Nokia.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tänään pörssiyritykset ovat julkaisseet hyviä tuloksia. Kirkkaimmaksi johtotähdeksi palasi Nokia.

Nokian liikevaihto oli 3 209 M€ (analyytikoiden ennuste 3 318 M€) ja ei-IFRS-liikevoitto 521 M€ (ennuste 345 M€). Liikevaihdon kasvu tuli positiivisista valuuttakurssimuutoksista. Nokia Networksin vahva tulos tuli ohjelmistomyynnistä ja palveluista. HEREn tulos oli hyvä, ja sekä myynti että kannattavuus kasvoivat. Strategisten vaihtoehtojen arviointi HERE-liiketoiminnan osalta on edennyt pitkälle. Suurin tulosparannus tuli kuitenkin Nokia Growth Partnersin myydessä Ganji.comin. Nokia kirjasi kaupasta noin 110 miljoonan euron voiton vuoden 2015 toisella neljänneksellä. Ilman myyntivoittoa liikevoitto parani 75 M€.

Valmetin liikevaihto oli 779 M€ (analyytikoiden ennuste 724 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 44 M€ (ennuste 38 M€). Saadut tilaukset laskivat vertailukauden ennätystasolta, mutta kasvoivat selvästi Q1:sta. Myös tilauskanta kasvoi Q1:stä. Johdon mukaan Valmetin kehitys vuoden 2015 toisella neljänneksellä oli vankkaa: liikevaihto kasvoi, kannattavuus parani ja EBITA-marginaali saavutti tavoitetason. Metsolta ostettu Automaatioliiketoiminta lisää Valmetin liiketoiminnan vakautta. Valmetin liikevaihto vuonna 2015 kasvaa verrattuna vuoteen 2014 (2 473 milj. euroa), ja tulos (EBITA ennen kertaluonteisia eriä) vuonna 2015 kasvaa verrattuna vuoteen 2014 (106 milj. euroa).

Outotecin liikevaihto oli 310,8 M€ (analyytikoiden ennuste 308 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 13,6 M€ (ennuste 10,6 M€). Tilauskertymä kasvoi selvästi Q1:stä ja 4 % vertailukaudesta. Tilauskanta kasvoi Q1:stä. Markkinat polkivat paikallaan, mutta Outotec pystyi kasvattamaan laitos- ja laitetilausten kertymää selvästi – tilaus-laskutussuhde oli yli yhden – ja yhtiö sai myös merkittäviä uusien laitosten tilauksia. Outotec odottaa, että liikevaihto on noin 1,2-1,4 miljardia euroa ja EBITA (ennen kertaluonteisia eriä) on noin 5-7 %.

 Sijoittaja.fin jäsenet voivat seurata kotimaista tuloskautta:

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
New call-to-action
Sijoittajan valinnat