Poimintoja parhaista tuloksista

Tulosyllättäjä, top, paras osake

Tuloskausi on päässyt kunnolla vauhtiin. Tässä alkukauden parhaimmat.

Julkaistu: 21.07.2015 Kirjoittaja:

osakkeet tuloskasvu

Tuloskausi on tähän mennessä tarjonnut 9 positiivista ja 4 negatiivista yllätystä. Loput tuloksista ovat olleet neutraaleja. Seuraa tuloskautta Tulos- ja osinkoseurantataulukostamme. Taulukosta löydät analyytikkojen ja Sijoittaja.fi:n liikevaihto- ja liiketulosennusteet, EPS- ja osinkoennusteet sekä toteutuneet luvut.

Kurssireaktiot ovat olleet yllättävän rajuja, vaikka Kreikka-kriisi on puhaltanut ilmat pois pörssikursseista. Stora Enso on tänään vapaassa lähes 10 %:n pudotuksessa tuloksen jäätyä hieman ennusteista. Osakekurssi on nyt 18 % alle kuluvan vuoden huippujen. Vielä hurjempaa vuoristorataa on tarjonnut Outokumpu. Osake on laskenut kuluvan vuoden huipuista 51 %. Yhtiö kertoo tuloksestaan torstaina. Outokumpu on edelleen riskiosake, joka tarjoaa voimakkaita kurssiliikkeitä suuntaan ja toiseen. Jälleen ollaan lähellä kaikkien aikojen pohjia…

Parhaat tulokset

KONEen liikevaihto oli 2 210,4 M€ (analyytikoiden ennuste 2 145,3 M€) ja liiketulos 325,2 M€ (ennuste 307 M€). Saadut tilaukset ja tilauskanta kasvoivat sekä vertailukaudesta että Q1:stä. Rahavirta oli jälleen vahva 426 M€. Valuuttakurssit vaikuttivat positiivisesti. Kiinassa uusien laitteiden markkina laski hieman. Liikevaihdon odotetaan kasvavan 6-8 % ja liikevoiton odotetaan olevan 1 190 – 1 250 M€.

Suomisen liikevaihto oli 112,9 M€ (analyytikoiden ennuste 111 M€) ja oikaistu liikevoitto 9,9 M€ (ennuste 7,0 M€). Dollarin vahvistuminen ja Euroopan markkinoiden hyvä kysyntä vauhdittivat Suomisen kasvua. Bruttokate ja tulos vahvistuivat myös toiminnan tehostumisen ansiosta. Yhtiöllä on käynnissä kasvuinvestointisuunnitelma, jolla varmistetaan kannattava kasvu. Liikevaihdon ja liikevoiton ennen kertaluonteisia eriä olevan paremmat kuin vuonna 2014. Vuonna 2014 liikevaihto oli 401,8 milj. euroa ja liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 26,9 milj. euroa.

Alma Median liikevaihto oli 73,0 M€ (analyytikoiden ennuste 74,0 M€) ja oikaistu liikevoitto 6,8 M€ (ennuste 5,2 M€). Kannattavuus palasi hyvälle tasolle ulkomaantoimintojen ansiosta, jotka toivat 44 % liiketuloksesta. Suomessa oli vaikempaa ja toimitusjohtaja vetosikin hallitukseen, jotta arvonlisäveroa alennettaisiin. Alma Media arvioi vuoden 2015 liikevaihdon laskevan ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä pysyvän samalla tasolla tai laskevan vuoden 2014 tasosta. H2 on siten samalla tasolla kuin viime vuonna.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy