New call-to-action

Osakevalintatyökalumme tuottokehityksen päivitys ja mielenkiintoiset suomalaisosakkeet

parhaat osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeiden kehitys on ollut selvästi markkinaindeksiä parempaa. Suomesta löytyy edelleen useita kiinnostavia osakkeita. Listasimme houkuttelevimmat.

Julkaistu: 18.08.2015 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat suomi-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun tavoitteena on antaa suomalaisille osakesijoittajille ideoita siihen, mihin Suomi-osakkeisiin sijoittaa. Vertailua voi tehdä joko kokonaispisteiden perusteella tai yhtiöiden eri ominaisuuksien perusteella.

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat kehittyneet erinomaisesti (+37,7 % / +34,0 % / +31,6 %) ja tuottaneet keskimäärin selvästi indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suomalaiset suuryhtiöt ovat tuottaneet 17,5 %, keskisuuret 22,3 % ja pienet 25,5 %.

Suomalaisten osakkeiden valintatyokalun perusteella rakennettujen salkkujen tuotot ovat olleet hyvia

 

TOP 10-osakkeiden ja indeksien kehitys elokuun alussa

Elokuun alkupuoliskolla suomalaiset osakkeet laskivat maltillisesti verrattuna moneen muuhun maahan tai maanosaan. Suurten yhtiöiden HEX25-indeksi laski elokuun kahden ensimmäisen viikon aikana 1,6 %. Kärkisalkkumme pärjäsivät elokuun alussa heikosti lähinnä HKScanin heikon performanssin johdosta (alla lisää).

Edellinen TOP 10 -lista (31.7.-15.8.2015) ja osakkeiden kehitys kyseisenä aikana. Katso uusi TOP-lista täältä!:

Sija TOP-osakkeet edellisessä päivityksessä Pisteet edellisessä päivityksessä Tuotto edellisestä päivityksestä, %
1 HKScan 75 -14,0
1 Okmetic 75 0,3
3 Nordea 73 -2,7
3 Raute 73 -1,1
5 Teleste 70 3,1
5 Solteq 70 1,2
7 Nokian Renkaat 67 -2,3
8 Aktia 64 -3,9
8 Technopolis 64 3,5
10 Etteplan 63 -1,5
10 Fortum 63 -1,1
TOP 5 -osakkeiden keskiarvotuotto -2,2 %
TOP 10 -osakkeiden keskiarvotuotto -1,7 %
TOP 15 -osakkeiden keskiarvotuotto -0,3 %
HEX25-indeksi -1,6 %
Keskisuurten yhtiöiden indeksi 0,2 %
Pienten yhtiöiden indeksi 1,8 %

Tällä hetkellä markkinoilla on paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia osakepoimijoille kesälle tyypillisen heikon likviditeetin ja hiljattain päättyneen tuloskauden vuoksi. Avaamme alla mielenkiintoisimpia havaintojamme osakkeiden valintatyökalumme päivityksestä (lue myös nostot houkuttelevista suomalaisosakkeista artikkeleistamme). Muistutamme lukijoille, ettemme omaa kristallipalloa kvartaalitulosten ennustamiseen, mistä syystä etenkin hiljaisella kesäkaudella on usein järkevämpää odottaa rauhassa tulos sekä sen jälkeinen kurssireaktio ja reagoida vasta faktojen jälkeen. Usein hiljaiseen kesäaikaan epärationaalisilta vaikuttavien kurssiliikkeiden tai -viiveiden hyödyntäminen voi olla kannattavaa. Teknisestä analyysista kiinnostuneet voivat puolestaan ostaa Kaupan analyysiosiosta nyt myös Trend Servicen tuottamaa teknistä analyysia suomalaisista osakkeista (2,5€/viikko/2 päivitystä).

Nostoja suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta (vain jäsenille)

Liity Sijoittaja.fi:n jäseneksi täältä! 

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot ovat indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fi:n jäsenille tarkoitettuun Osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Hannu Huuskonen toimitusjohtaja Sijoittajafi

Kirjoittaja Hannu Huuskonen on Sijoittaja.fi:n perustaja ja toimii Sijoittaja.fi:n toimitusjohtajana. Huuskosella on yli kymmenen vuoden kokemus rahoitusalalta, mm. salkunhoitajana ja analyytikkona.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy