Teslan tulos pettymys – kurssi laski

Teslan tulos oli pettymys markkinoille. Osakekohtainen tulos jäi ennusteista. Muuten raportissa ei ollut yllätyksiä. Kasvun ennustetaan jatkuvan poikkeuksellisen vahvana tulevina vuosina.

Julkaistu: 28.01.2021 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen osakkeet teknologiayhtiöt Tesla tulokset

Odotukset jälleen huippukorkealla

Markkinoiden odotukset Teslan suhteen olivat katossa ennen Q4-tulosjulkistusta. Osake oli noussut 100 % marraskuusta. Teslan arvostuskertoimet ovat todella korkeat. Osaketyökalussa sijoittaja voi tutkia ja vertailla arvostuskertoimia. Teslan 2021 ennustetulla tuloksella laskettu P/E on yli 200. Kolme vaaranmerkkiä olivat siten ilmassa ennen tulosjulkistusta.

Suoritus oli pettymys

Tesla ylsi kuudenteen perättäiseen voitolliseen kvartaaliin, mutta tuloksen takana on eriä, jotka ovat herättäneet sijoittajien keskuudessa paljon keskustelua. Teslalle tulee myyntituloja päästöohjelmiin liittyvistä sääntelyluotoista, joiden osuus Q4:lla oli 401 miljoonaa dollaria. Operatiivinen tulos oli 575 M$.

Suoritus oli pettymys markkinoille, sillä kurssi laski 5 % jälkipörssissä. Syynä kurssilaskuun oli kuitenkin ensisijaisesti vahvasti noussut kurssi ja huikea valuaatio, eikä niinkään operatiivinen suorittaminen. Toki myös EPS, joka oli 0,80$ jäi alle ennusteen 1,03$, oli pettymys.

Tesla toimitti Q4:lla 180 667 autoa, jossa on 61 %:n kasvu vuoden takaiseen nähden. Yhtiön tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 1 050 000 autoa vuodessa. Kapasiteetti kasvaa, kun Berlinin ja Texasin giga-factoryt valmistuvat.

Lähde: Tesla Q4-raportti

Tase on nykyään vahva

Pari vuotta sitten huolena ollut Teslan tase on nykyään vahva. Yhtiön vapaa kassavirta oli vuonna 2020 positiivinen. Sen lisäksi yhtiö järjesti kaksi osakeantia ja keräsi rahaa velkamarkkinoilta. Näiden seurauksena Teslan kassavarat ovat 19,4 miljardia dollaria.

Tesla ennustaa 50 % kasvua

Tesla ennustaa autotoimituksiin 50 %:n vuosittaista kasvua pitkällä aikavälillä. Vuonna 2021 kasvun ennakoidaan olevan kovempaa. Tämän perusteella Teslan voidaan odottaa toimittavan noin 800 000 autoa vuonna 2021. Teslan kassavarat ovat nyt niin vahvat, että yhtiöllä on kykyä edelleeninvestoida voimakkaaseen kasvuun.

Tesla ei ole pelkästään sähköautovalmistaja, vaan teknologiayhtiö, jolla on teknologinen etumatka kilpailijoihin muun muassa itseohjautuvissa autoissa. Yhtiö on myös puhtaan energian yhtiö aurinkoenergiabusineksellaan sekä energiavarastoinnillaan. Yhtiö on mukana monissa tärkeissä megatrendeissä.

Tesla on ollut osake, jota ei ole kannattanut shortata. Sama trendi jatkunee, kun pöly laskeutuu markkinoilla. Yhtiön valuaatio on kuitenkin niin korkea, ettei sitä voi fundamenttien perusteella suositella.

Sijoita Teslan osakkeeseen ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla kansainvälisiin osakkeisiin voi sijoittaa Ilman välityspalkkiotaTesla on yksi suosituimmista osakkeista eTorossa ja sijoittajat käyvät alustalla yhtiöstä kiivasta keskustelua.

TUTUSTU eTOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.FI_Free_stocks


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxSijoittajaApp

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy