startup lions

TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista

Top 10 osakkeet - Salkunhoitajan salkku

Päivitimme analyysimme Suomen parhaista kotimaisiin osakkeisiin sijoittavista rahastoista. Tässä TOP 10 -osakkeet näistä rahastoista.

Julkaistu: 27.09.2022 Kirjoittaja:

osakkeet rahastot sijoitusideat

Valitsimme ensin parhaat rahastot

Selvitimme parhaat suomalaisiin osakkeisiin sijoittavat osakerahastot. Vertailussa on 25 suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy vähintään viiden vuoden tuottohistoria. Näistä rahastoista valitsimme TOP 10 -osakkeet. 

Vertailumme perusteella parhaat rahastot ovat: Seligson & Co Phoebus, S-Pankki Fenno Osake, Aktia Mikro Markka, Nordea Suomalaiset Tähdet ja Evli Suomi Pienyhtiöt. Kaikki kärkirahastot ovat aktiivisesti hoidettuja, ja lisäksi Aktian ja Evlin rahastot sijoittavat pienyhtiöihin.

Katsso tästä Suomen parhaat rahastot!

TOP 10 -osakkeet Suomen parhaista rahastoista

Millaisilla osakepoiminnoilla huippurahastot ovat päässeet vertailun kärkisijoille? Tutkimme parhaiden rahastojen omistukset, ja katsoimme, mitkä osakkeet ovat suurimmassa painossa rahastoissa. Kävimme läpi viiden parhaimman rahaston salkun sisällön, ja asetimme ne järjestykseen osakkeen suosion mukaan.

Suosituimmat osakkeet olivat Nokia, Neste ja Sampo, joista kaikkia löytyi vähintään kahden rahaston suurimpien omistusten joukosta. Edellisessä vertailussa Qt Group oli vielä salkunhoitajien suosikkiosake, mutta nyt se on pudonnut listalta pois ja löytyy ainoastaan yhden TOP 5 -rahaston kymmenen suosituimman osakkeen joukosta. Tämän hetken listan kärkiyhtiö Nokia on S-Pankki Fenno Osake -rahaston suurin omistus 9,7 % painolla ja toiseksi suurin omistus Nordea Suomalaiset Tähdet -rahastossa 9,4 % painolla. Neste on taas Nordea Suomalaiset Tähdet -rahaston suosikkiosake 10,0 % painolla salkussa.

Parhaiden rahastojen TOP-10 -osakkeet:

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeilustartup lions


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy