asuntosalkku listautuminen

TOP 10-osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista

Päivitimme analyysimme Suomen parhaista kotimaisiin osakkeisiin sijoittavista rahastoista. Tässä TOP 10-osakkeet näistä rahastoista.

Julkaistu: 05.04.2022 Kirjoittaja:

osakkeet rahastot sijoitusideat

Valitsimme ensin parhaat rahastot

Selvitimme parhaat suomalaisiin osakkeisiin sijoittavat osakerahastot. Vertailussa on 27 suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy vähintään viiden vuoden tuottohistoria. Näistä rahastoista valitsimme TOP 10-osakkeet. 

Vertailumme perusteella parhaat rahastot ovat: Aktia Mikro Markka, SEB Finland Small Cap, Evli Suomi Pienyhtiöt, Seligson & Co Phoebus ja Säästöpankki Pienyhtiöt. Mielenkiintoista on, että kaikki kärkirahastot ovat aktiivisia rahastoja ja neljä viidestä kärkirahastosta sijoittaa pienyhtiöihin.

Katsso tästä Suomen parhaat rahastot!

TOP 10 -osakkeet Suomen parhaista rahastoista

Millaisilla osakepoiminnoilla huippurahastot ovat päässeet vertailun kärkisijoille? Tutkimme parhaiden rahastojen omistukset, ja katsoimme, mitkä osakkeet ovat suurimmassa painossa rahastoissa. Kävimme läpi viiden parhaimman rahaston salkun sisällön, ja asetimme ne järjestykseen osakkeen suosion mukaan:

  1. Qt Group Oyj (SEB Finland Small Cap -rahaston suosikki)
  2. Kojamo Oyj
  3. Terveystalo Oyj
  4. Marimekko Oyj
  5. Huhtamäki Oyj
  6. Metsä Board Oyj (Evli Suomi Pienyhtiöt -rahaston suosikki)
  7. Detection Technology Oyj
  8. F-Secure Oyj
  9. Talenom Oyj
  10. L’Air Liquide S.A. (Seligson & Co Phoebus -rahaston suosikki)

Suosituimmat osakkeet olivat Qt Group, Kojamo ja Terveystalo, joista kaikkia löytyi vähintään kahden rahaston suurimpien omistusten joukosta. Edellisen vertailun jälkeen Qt Group on säilyttänyt paikkansa vertailun ykkösenä. Qt Group on yksi suosituimmista osakkeista kolmessa TOP 5 -rahastoista. Qt Group on suurin omistus SEB Finland Small Cap -rahastossa 8,6 % painolla ja toiseksi suurin Evli Suomi Pienyhtiöt -rahastossa 6,5 % painolla.

Rahastovertailun tuottoisin ja parhaiten kokonaispisteiden suhteen sijoittunut Aktia Mikro Markka -rahaston salkunhoitaja on omistusten valossa listan selkein oman tiensä kulkija. Rahaston viidestä suurimmasta sijoituksesta (Remedy Entertainment, Marimekko, F-Secure, Exel Composites ja Harvia) vain kahta löytyy muiden TOP 5 -rahastojen suurimmista omistuksista. Myöskään Seligson & Co Phoebus -rahaston L’Air Liquidea tai Säästöpankki Pienyhtiöt -rahaston suosikkiyhtiö Outokumpua ei löydy listan muiden rahastojen kärkisijoituksista.

Voittosuhteella vertailun paras rahasto SEB Finland Small Cap on nostanut Qt Groupin painoa nopeasti salkussaan, yhtiön salkkupaino on lähes kaksinkertaistunut marraskuusta. Kansainvälisiltä osakemarkkinoilta hajautusta hakeva, vertailun matalariskisin rahasto, Seligson & Co Phoebus on kasvattanut Costcon painon salkun kakkosyhtiöksi. Edellisen vertailun jälkeen suosituimpien osakkeiden listassa on ollut jälleen vaihtuvuutta, ja uusia suosikkiosakkeita pienyhtiörahastojen TOP 10:ssä ovat Terveystalo ja F-Secure.

Näin TOP 10 -osakkeet pisteytetään Osaketyökalussa (jäsenille)

Vertailimme jäsenosiossa, miten parhaiden rahastojen suosikkiosakkeet pärjäävät Osaketyökalun pisteytyksessä. Laitoimme osakkeet järjestykseen kokonaispisteiden perusteella, ja tutkimme osakkeiden faktoripisteitä. Mitä sijoitustyyliä ja tunnuslukuja parhaat rahastot hyödyntävät osakepoiminnassaan?

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet painotettuna keskiarvona kuuden pääfaktorin (momentti, arvo, laatu, kokonaisriski, kasvu ja osinko) perusteella. Kokonaispisteet kertovat osakkeen houkuttelevuudesta pisteytyksemme perusteella – mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi osake on.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeilu

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Työkalusta löydät helposti sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta.

Työkalussa on osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät Osaketyökalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Tutustu OsaketyökaluunNorthcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy