TOP 10-osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista

Päivitimme analyysimme Suomen parhaista kotimaisiin osakkeisiin sijoittavista rahastoista. Tässä TOP 10-osakkeet näistä rahastoista.

Julkaistu: 21.09.2021 Kirjoittaja:

osakkeet rahastot sijoitusideat

Valitsimme ensin parhaat rahastot

Selvitimme parhaat suomalaisiin osakkeisiin sijoittavat osakerahastot. Vertailussa on 29 suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy vähintään viiden vuoden tuottohistoria. Näistä rahastoista valitsimme TOP 10-osakkeet. 

Vertailumme perusteella parhaat rahastot ovat: Evli Suomi Pienyhtiöt, Aktia Mikro Markka, SEB Finland Small Cap, Säästöpankki Pienyhtiöt ja OP-Suomi Pienyhtiöt. Mielenkiintoista on, että kaikki kärkirahastot ovat aktiivisia rahastoja ja kaikki viisi kärkirahastoa sijoittavat pienyhtiöihin.

Katsso tästä Suomen parhaat rahastot!
Parhaat rahastot / Parhaat salkunhoitajat TOP 5

TOP 10 -osakkeet Suomen parhaista rahastoista

Millaisilla osakepoiminnoilla huippurahastot ovat päässeet vertailun kärkisijoille? Tutkimme parhaiden rahastojen omistukset, ja katsoimme, mitkä osakkeet ovat suurimmassa painossa rahastoissa. Kävimme läpi viiden parhaimman rahaston salkun sisällön, ja asetimme ne järjestykseen osakkeen suosion mukaan:

 1. Qt Group Oyj (Evli Suomi Pienyhtiöt -rahaston suosikki)
 2. Huhtamäki Oyj
 3. Detection Technology Oyj
 4. Metsä Board Oyj
 5. Kojamo Oyj (SEB Finland Small Cap -rahaston suosikki)
 6. Musti Group Oyj
 7. Konecranes Oyj
 8. Talenom Oyj
 9. Nokian Renkaat Oyj (OP-Suomi Pienyhtiöt -rahaston suosikki)
 10. Marimekko Oyj

Suosituimmat osakkeet olivat Qt Group, Huhtamäki ja Detection Technology, joista kaikkia löytyi vähintään kolmen rahaston suurimpien omistusten joukosta. Edellisen vertailun jälkeen Qt Group on säilyttänyt paikkansa vertailun ykkösenä. Qt Group on yksi suosituimmista osakkeista kolmessa TOP 5 -rahastoista. Qt Group on suurin omistus Evli Suomi Pienyhtiö -rahastossa 8,7 % painolla ja toiseksi suurin Säästöpankki Pienyhtiöt -rahastossa 6,6 % painolla.

Rahastovertailun tuottoisin ja toiseksi parhaiten kokonaispisteiden suhteen sijoittunut Aktia Mikro Markka -rahaston salkunhoitaja on omistusten valossa listan selkein oman tiensä kulkija. Rahaston kolmesta suurimmasta sijoituksesta (Harvia, Remedy Entertainment ja Exel Composites) yhtäkään ei löydy muiden TOP 5 -rahastojen suurimmista omistuksista. Myöskään Säästöpankki Pienyhtiöt -rahaston suosikkiyhtiö Outokumpua ei löydy muiden pienyhtiörahastojen kärkisijoituksista.

Kokonaispisteillä ja voittosuhteella vertailun paras rahasto Evli Suomi Pienyhtiöt on tiputtanut aiemmin salkussa kolmanneksi suurimmalla painolla olleen Valmetin pois suurimmista sijoituksistaan ja kasvattanut käteispainoaan odottamaan uusia hankintoja. Matalariskisin pienyhtiörahasto SEB Finland Small Cap on kasvattanut salkussaan eniten Huhtamäen painoa. Edellisen vertailun jälkeen suosituimpien osakkeiden listassa on ollut suuri vaihtuvuus, ja uusia suosikkiosakkeita pienyhtiörahastojen TOP 10:ssä ovat Huhtamäki, Detection Technology, Musti Group, Talenom ja Marimekko.

Näin TOP 10 -osakkeet pisteytetään Osaketyökalussa (jäsenille)

Vertailimme jäsenosiossa, miten parhaiden rahastojen suosikkiosakkeet pärjäävät Osaketyökalun pisteytyksessä. Laitoimme osakkeet järjestykseen kokonaispisteiden perusteella, ja tutkimme osakkeiden faktoripisteitä. Mitä sijoitustyyliä ja tunnuslukuja parhaat rahastot hyödyntävät osakepoiminnassaan?

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet painotettuna keskiarvona kuuden pääfaktorin (momentti, arvo, laatu, kokonaisriski, kasvu ja osinko) perusteella. Kokonaispisteet kertovat osakkeen houkuttelevuudesta pisteytyksemme perusteella – mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi osake on.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Työkalusta löydät helposti sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta.

Työkalussa on osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät Osaketyökalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Tutustu OsaketyökaluunSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy