TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista

Päivitimme analyysimme Suomen parhaista kotimaisiin osakkeisiin sijoittavista rahastoista. Tässä TOP 10 osakkeet näistä rahastoista.

Julkaistu: 26.05.2021 Kirjoittaja:

osakkeet rahastot sijoitusideat

Valitsimme ensin parhaat rahastot

Selvitimme parhaat suomalaisiin osakkeisiin sijoittavat osakerahastot. Vertailussa on 29 suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy vähintään viiden vuoden tuottohistoria. Näistä rahastoista valitsimme TOP 10-osakkeet. 

Vertailumme perusteella parhaat rahastot ovat: Taaleri Mikro Markka, SEB Finland Small Cap, Evli Suomi Pienyhtiöt, Säästöpankki Pienyhtiöt ja OP-Suomi Pienyhtiöt. Mielenkiintoista on, että kaikki kärkirahastot ovat aktiivisia rahastoja ja kaikki viisi kärkirahastoa sijoittavat pienyhtiöihin.

Katsso tästä Suomen parhaat rahastot!
Top 5 rahastot

TOP 10 -osakkeet Suomen parhaista rahastoista

Millaisilla osakepoiminnoilla huippurahastot ovat päässeet vertailun kärkisijoille? Tutkimme parhaiden rahastojen omistukset, ja katsoimme, mitkä osakkeet ovat suurimmassa painossa rahastoissa. Kävimme läpi viiden parhaimman rahaston salkun sisällön, ja asetimme ne järjestykseen osakkeen suosion mukaan:

 1. Qt Group (Evlin pienyhtiörahaston suosikki)
 2. Valmet (OP:n pienyhtiörahaston suosikki)
 3. Metsä Board
 4. Kojamo (SEB Finland Small Cap -rahaston suosikki)
 5. Konecranes
 6. Remedy Entertainment (Taaleri Mikro Markan suosikki)
 7. Revenio Group
 8. Outokumpu (Säästöpankin pienyhtiörahaston suosikki)
 9. Nokian Tyres
 10. Neles

Suosituimmat osakkeet olivat Qt Group, Valmet ja Metsä Board. Edellisen vertailun jälkeen Qt Group on säilyttänyt paikkansa vertailun ykkösenä. Qt Group on yksi suosituimmista osakkeista kahdessa TOP 5 -rahastoista. Qt Group on Evli Suomi Pienyhtiö -rahaston luotetuin sijoitus 8,02 % painolla. Myös Säästöpankki Pienyhtiöt -rahasto luottaa Qt Groupiin ja se on rahaston toiseksi sijoitetuin 5,24 % painolla.

Rahastovertailun muun muassa tuottoisin ja parhaiten kokonaispisteiden suhteen sijoittunut rahasto Taalerin Mikro Markka veikkaa edelleen voimakkaasti Remedy Entertainmentin puolesta. Voittosuhteeltaan vertailun paras rahasto SEB Finland Small Cap on tiputtanut entisen ykkössijoituksensa TietoEVRYn neljänneksi ja ohi ovat menneet Kojamo, Revenio Group ja Terveystalo. Edellisen vertailun jälkeen suosituimpien osakkeiden listassa on ollut suuri vaihtuvuus ja uusia suosikkiosakkeita pienyhtiörahastojen TOP 10:ssä ovat Valmet, Metsä Board, Konecranes, Outokumpu, Nokian Tyres ja Neles.

Näin TOP 10 -osakkeet pisteytetään Osaketyökalussa (jäsenille)

Vertailimme jäsenosiossa, miten parhaiden rahastojen suosikkiosakkeet pärjäävät Osaketyökalun pisteytyksessä. Laitoimme osakkeet järjestykseen kokonaispisteiden perusteella, ja tutkimme osakkeiden faktoripisteitä. Mitä sijoitustyyliä ja tunnuslukuja parhaat rahastot hyödyntävät osakepoiminnassaan?

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet painotettuna keskiarvona kuuden pääfaktorin (momentti, arvo, laatu, kokonaisriski, kasvu ja osinko) perusteella. Kokonaispisteet kertovat osakkeen houkuttelevuudesta pisteytyksemme perusteella – mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi osake on.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Työkalusta löydät helposti sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta.

Työkalussa on osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät Osaketyökalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Tutustu Osaketyökaluun


FI_Free_stocks


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittajaApp

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy