TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista

Päivitimme analyysimme Suomen parhaista kotimaisiin osakkeisiin sijoittavista rahastoista. Tässä TOP 10 osakkeet näistä rahastoista.

osakkeet rahastot

Valitsimme ensin parhaat rahastot

Selvitimme parhaat suomalaisiin osakkeisiin sijoittavat osakerahastot. Vertailussa on 31 suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy vähintään viiden vuoden tuottohistoria.

Vertailumme perusteella parhaat rahastot ovat: SEB Finland Small Cap, Taaleri Mikro Markka, Evli Suomi Pienyhtiöt, Säästöpankki Pienyhtiöt ja LähiTapiola Vastuullinen Osinko Suomi. Mielenkiintoista on, että kaikki kärkirahastot ovat aktiivisia rahastoja ja kaikki neljä kärkirahastoa sijoittavat pienyhtiöihin.

Katso tästä puolueeton vertailu Suomen parhaista osakerahastoista

TOP 10 -osakkeet Suomen parhaista rahastoista

Millaisilla osakepoiminnoilla huippurahastot ovat päässeet vertailun kärkisijoille? Tutkimme parhaiden rahastojen omistukset, ja katsoimme, mitkä osakkeet ovat suurimmassa painossa rahastoissa. Kävimme läpi viiden parhaimman rahaston salkun sisällön, ja asetimme ne järjestykseen osakkeen suosion mukaan:

 1. Qt Group (Evlin ja Säästöpankin pienyhtiörahastojen suosikki)
 2. Terveystalo
 3. Metso Outotec
 4. TietoEVRY (SEB Finland Small Cap -rahaston suosikki)
 5. Revenio Group
 6. Harvia
 7. Remedy Entertainment (Taaleri Mikro Markan suosikki)
 8. Olvi
 9. Talenom
 10. Kojamo

Suosituimmat osakkeet olivat Qt Group, Terveystalo ja Metso Outotec. Edellisen vertailun jälkeen Qt Group on noussut kolmossijalta ykköseksi. Qt Group on myös yksi suosituimmista osakkeista peräti kolmessa TOP 5 -rahastoista. Qt Group on Säästöpankki Pienyhtiöt -rahaston ykkössijoitus peräti 9,3 % painolla. Myös Evli Suomi Pienyhtiöt -rahastolla on vahva luotto Qt Groupiin.

Rahastovertailun tuottoisin rahasto Taalerin Mikro Markka veikkaa voimakkaasti Remedy Entertainmentin puolesta. Kokonaispisteillä ja tuotto-riski -suhteella vertailun paras rahasto SEB Finland Small Cap on ottanut ison etunojan TietoEVRYn osakkeeseen: rahaston positio osakkeessa on kasvanut lähes 50 % edellisestä vertailusta. Uusia suosikkiosakkeita pienyhtiörahastojen TOP 10:ssä ovat Metso Outotec, TietoEVRY ja Talenom.

Näin TOP 10 -osakkeet pisteytetään Osaketyökalussa (jäsenille)

Vertailimme jäsenosiossa, miten parhaiden rahastojen suosikkiosakkeet pärjäävät Osaketyökalun pisteytyksessä. Laitoimme osakkeet järjestykseen kokonaispisteiden perusteella, ja tutkimme osakkeiden faktoripisteitä. Mitä sijoitustyyliä ja tunnuslukuja parhaat rahastot hyödyntävät osakepoiminnassaan?

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet painotettuna keskiarvona kuuden pääfaktorin (momentti, arvo, laatu, kokonaisriski, kasvu ja osinko) perusteella. Kokonaispisteet kertovat osakkeen houkuttelevuudesta pisteytyksemme perusteella – mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi osake on.


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy