TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista

Julkaisimme muutama viikko sitten analyysimme Suomen parhaista kotimaisiin osakkeisiin sijoittavista rahastoista. Tässä TOP-10 osakkeet näistä rahastoista.

osakkeet rahastot

Rahastovertailu

Rahastovertailujen tyypillisin ongelma on se, että verrataan vain yhden aikaperiodin tuottoja ja laitetaan rahastot tämän perusteella paremmuusjärjestykseen. 

Rahastosäästäjän kannalta olennaisempaa on rahaston menestyksen jatkuvuus, riskinotto ja menestys suhteessa vertailuindeksiin. Halusimme laittaa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavat rahastot paremmuusjärjestykseen rahastosäästäjän kannalta olennaisten mittarien perusteella. Lue tästä:

Parhaat suomalaisiin osakkeisiin sijoittavat rahastot

Neljä parasta suomalaista osakkeisiin sijoittavaa rahastoa

TOP-10 osakkeet Suomen parhaista rahastoista

Tutkimme mitä osakkeita löytyy parhaista rahastoista. Suosituin osake on yllätyksettömästi Helsingin pörssin suurimpiin yhtiöihin kuuluva Nokia. Tässä TOP-10 osakkeet suosituimmuusjärjestyksessä. (Suluissa oma kommenttimme ja Suomalaisten osakkeiden valintatyökalumme pisteet)

 1. Nokia (Entinen riskiyhtiö, nykyinen hyvässä tulostrendissä porskuttava kasvuyhtiö. Osingonjakokyky noussut hyvälle tasolle. Pisteet 40.)
 2. Sampo (Matalariskinen laatuyhtiö, joka takoo kovaa tulosta. Nordean tulos vaikuttaa merkittävästi Sammon tulokseen. Pisteet 59.)
 3. UPM-Kymmene (Metsäalan monialayhtiö. Arvosijoittajan salkkuun. Vakaa tuloksentekijä ja osingonmaksaja. Pisteet 57.)
 4. Cargotec (Lastinkäsittelykoneiden valmistaja. Voimakkaasti syklinen osake, joka reagoi voimakkaasti globaaliin talouskehitykseen. Pisteet 42.)
 5. Stora Enso (Paperi- ja pakkausmateriaalien valmistaja. Vakaa kannattavuus ja positiivinen kannattavuustrendi. Vakaa osingonmaksaja. Pisteet 49.)
 6. Valmet (Sellu-, paperi- ja energiateollisuuden laitteiden valmistaja. Tulosennusteet ja osakekurssi vahvassa nousutrendissä. Pisteet 53.)
 7. Konecranes (Nosturivalmistaja. Tuloskone. Analyytikkoennusteet ja kannattavuus kovassa nousussa. Pisteet 57.)
 8. Nordea (Matalariskinen laatuyhtiö ja vahva osingonmaksaja. Euroopan pankkisektorin ongelmat heiluttavat osakekurssia. Pisteet 73.)
 9. Outokumpu (Yksi Suomi Fundamentti-mallisalkun kärkiyhtiöistä. Myös Outokumpu on arvosijoittajan valinta. Yhtiön tulos on riippuvainen ruostumattoman teräksen kysynnästä ja hinnasta. Pisteet 43.)
 10. Kone (Laatuyhtiöiden laatuyhtiö. Tulos ja osinko ovat kasvaneet tasaisesti kvartaalista toiseen. Myös kuluvalle vuodelle odotukset ovat korkealla. Pisteet 56.)

Näin hyödynnät artikkelia sijoitustoiminnassasi

 


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Lue analyysi!

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy