New call-to-action

Kolme vaaranmerkkiä tuloskaudella, jotka sijoittajan on huomioitava

Mielenkiintoinen tuloskausi on käynnissä. Jos kolme vaaranmerkkiä täyttyvät, sijoittajan tulee olla varovainen. Huippu tuloskaan ei välttämättä riitä, mutta tämä voi avata erinomaisia ostopaikkoja valistuneelle sijoittajalle.

Julkaistu: 21.01.2021 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat tulokset

Huomioi nämä tekijät tuloskaudella

Kirjoitimme markkinakatsauksessa, että arvostustasot ovat korkealla ja että Q4-tuloskausi tulee olemaan poikkeuksellisen mielenkiintoinen markkinarotaation vuoksi. Tuloskauden ensimerkit ovat osoittaneet ennakkoaavistuksemme todeksi.

Sijoittajan on oltava varovainen osakkeen suhteen, jos nämä kolme tunnusmerkkiä täyttyvät:

  • Korkea arvostustaso.
  • Vahva kurssinousu viimeisen 3 kuukauden aikana ennen tulosjulkistusta.
  • Kasvun hyytyminen Q4 ja ennen kaikkea 2021 ohjauksessa.

Esimerkiksi kotimainen Admicom laski 20 %, kun ohjaus jäi odotuksista.

Esimerkki: Logitechin supertulos ei riittänyt markkinoille

Logitech International on on sveitsiläinen Nasdaq-listattu teknologiayritys, joka valmistaa muun muassa laadukkaita webbikameroita, näppäimistöjä ja hiiriä. Yhtiö hyötyy etätyö– ja gaming-megatrendeistä. Johdon mukaan yhtiö on pystynyt kaksinumeroiseen kasvuun viisi peräkkäistä vuotta. Logitechin tuotteet eivät ole koskaan olleet merkityksellisempiä. Videoneuvottelut, etätyöskentely, sisällön luominen ja suoratoisto sekä pelaaminen ovat pitkäaikaisia trendejä, jotka ohjaavat Logitechin liiketoimintaa.

Logitechin tuoreella Q3/2021 (loka-joulukuu) kvartaalilla liikevaihto kasvoi peräti 85 % 1,67 miljardiin dollariin. Kasvu kiihtyi edelliskvartaalilta. Tämä on selvästi yhtiön kolmen vuoden keskimääräisen liikevaihdon kasvun 16,4 % yläpuolella. Yhtiön liiketoiminta on vahvistunut pandemiassa. Oikaistu EBIT kasvoi 214 % 476 miljoonaan dollariin.

Kuluvalle 2021 tilikaudelle yhtiö nosti ohjausta ja odottaa nyt 57-60 %:n kasvua ja 1,05 miljardin oikaistua EBIT:iä. Yhtiö ohjasi Q4/2021 kvartaalille 40-50 %:n kasvua.

Markkina otti selvästi odotuksia ja ennusteita paremman tuloksen nihkeästi vastaan ja osake laski. Syynä oli hidastuva kasvu Q4:lle (85 % => 40-50 %). Taustalla oli myös vahva 39 %:n kurssinousu marraskuun pohjilta ja pörssin keskiarvoa korkeampi valuaatio (forward P/E 28).

Lähde: TradingView

Odota tulos, jos kolme vaaranmerkkiä täyttyvät

Ennakoimme, että tämä trendi jatkuu tuloskauden. Markkinan on vaikea päättää, miten reagoida hidastuvaan kasvuun. Sijoittajan kannattaa odottaa tulos ja markkinareaktio etenkin, kun kolme vaaranmerkkiä täyttyvät. Nämä tilanteet voivat tarjota erinomaisia ostonpaikkoja. Kuten Logitechin tapauksessa, jonka kurssin uskomme kääntyvän nousuun ja jatkavan positiivisessa trendissä ensisäikähdyksen jälkeen. Ps. Logitech sopii myös vastuulliselle sijoittajalle.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy