Mitkä yhtiöt nousevat voittajaksi COVID-19-rokotekisassa? Valintamme parhaiksi osakkeiksi.

COVID-19-rokotteen odotetaan olevan jakelussa jo lokakuussa. Selvitimme, mitkä yhtiöt ovat pisimmällä ja mitkä rokoteosakkeista vaikuttavat houkuttelevimmilta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

COVID-19-rokotteen odotetaan olevan jakelussa jo lokakuussa. Selvitimme, mitkä yhtiöt ovat pisimmällä ja mitkä rokoteosakkeista vaikuttavat houkuttelevimmilta.

Rokote käytössä jo lokakuussa

COVID-19-rokotekisa on käynnissä. WHO:n mukaan maailmalla on kehitteillä 180 rokotetta COVID-19-virusta vastaan. Kandidaateista 35 on kliinisissä kokeissa ja näistä 9 viimeisessä Phase 3 -vaiheessa.

Tällä hetkellä lääkevalmistajat pyrkivät hakemaan viranomaishyväksynnän rokotteen hätäkäyttöön jo lokakuussa. Rokote on kriittinen koronapandemian pysäyttämiseksi ja kaikki riippuu Phase 3 -vaiheen tuloksista. Kolmannessa vaiheessa on yleensä mukana 30 000 ihmistä ja siinä testataan, onko rokote turvallinen.

Tyypillisesti rokotekehitys aloituksesta hyväksyntään kestää 6-10 vuotta. Nyt tavoitteena on saada rokote kehitettyä alle vuodessa. Yhdysvallat on investoinut tähän ”Operation Warp Speed” -operaatioon yli 10 miljardia dollaria.

Mitkä yhtiöt loppusuoralla?

Pisimmällä, eli Phase 3 -vaiheessa, olevat länsimaiset pörssiyritykset ovat:

  • AstraZeneca
  • Moderna
  • Pfizer

Kaksi muuta varteenotettavaa rokotekandidaattia ovat Sanofi & GlaxoSmithKline yhteistyössä kehitettävä rokote sekä Novavaxin rokote.

Sijoittajan näkökulma COVID-19-rokotekisassa

Analysoimme pisimmällä olevat rokoteyhtiöt. Mitkä ovat houkuttelevimmat ja missä on korkein tuottopotentiaali? Katso valintamme rokoteosakkeista.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
WIMAO
Sijoittajan valinnat