Osallistu osakeantiin!

Sijoittajan kokemuksia Estategurusta

Estateguru on lainamuotoinen joukkorahoituspalvelu, jonka jokaisessa lainassa on kiinteistövakuus. Lainamuotoinen joukkorahoitus tarjoaa houkuttelevaa tuotto-odotusta suhteessa riskiin ja hajauttaa tavanomaista sijoitussalkkua, joka koostuu osakkeista ja perinteisistä korkosijoituksista.

Julkaistu: 03.01.2022 Kirjoittaja:

EstateGuru lainamuotoinen joukkorahoitus mallisalkut SijoittajaPRO sijoittaminen sijoitusideat vaihtoehtoiset sijoituskohteet

Lainamuotoinen joukkorahoitus ja Estateguru

Estateguru on lainamuotoinen joukkorahoitusalusta, joka yhdistää lainanhakijat ja sijoittajat. Alusta arvioi lainanhakijan luottoriskin ja esittelee sijoituskohteen sijoittajille. Lainamuotoinen joukkorahoitus on osa vaihtoehtoisen rahoituksen kenttää, mikä on kasvattanut suosiotaan viime vuosina niin Suomessa kuin globaalistikin. Markkina vaihtoehtorahoitukselle kasvaa ja tämä tarkoittaa lisää houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia sijoittajille tulevaisuudessa.

Vaihtoehtorahoitusratkaisut tuovat uusia rahoitusratkaisuja perinteisten toimijoiden, kuten pankkien rinnalle. Estateguru on onnistunut nappaamaan osan tästä vaihtoehtoisen rahoituksen kentästä, mistä kertoo se, että vuoden 2013 perustamisen jälkeen EstateGuru toimii jo 8 eri maassa ja se on rahoittanut lainoja tähän mennessä n. 495 Miljoonan euron edestä. Sijoittajat ovat kokeneet nyt ensimmäiset luottotappiot alustalla, jotka vastaavat koko historiallisesta portfoliosta 0,01%:ia . Jokaisessa lainassa on kiinteistövakuus, joten odotettavissa olevat luottotappiot jäävät erittäin alhaisiksi.

Sijoittaja.fi:llä on Estategurussa mallisalkku, joka on perustettu 2019 lokakuussa. Lue salkun kuulumisia viimeisimmästä mallisalkkukatsauksestamme. Mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla ja alkupääomaa on salkkuun sijoitettu 10 000 euroa. Mallisalkun annualisoitu tuotto, joka kuvastaa salkun kannattavuutta, oli katsausta tehdessä 12,39%.

Tutustu mallisalkkuihin tästä!

Kokemuksia Estategurusta

Estategurun verkkosivut ovat intuitiiviset ja selkeät. Raportointi on erinomaisella tasolla. Saat ladattua palvelusta kätevästi raportit niin yksityishenkilön, kuin yrityksenkin käyttöön.

Raportteja varten valitse valikon ylälaidasta ”Tilin Saldo”.

Esimerkiksi verottajaa varten tiedot korkotuloista saat valitsemalla ”Tuloslaskelma”. Valitse päivät, joilta haluat saada tietoon Estateguru lainoista saadut tulot. Lopuksi paina ”Lataa PDF”.

Estategurussa on allokaattorityökalu, jolla hajauttaminen useaan lainaan on helppoa. Salkku sijoittaa vain ensisijainen kiinnitys-lainoihin, mikä tarkoittaa sitä, että jos vakuutena olevaa kiinteistöä aletaan realisoimaan, niin olemme ensimmäisiä, jotka saavat rahansa takaisin kyseisestä lainasta. Salkussamme minimisijoitukseksi yhteen lainaan on laitettu 250€. Tällä hetkellä salkku on sijoitettuna 75 lainaan.

Henkilöstömme on myös itse sijoittanut Estategurun lainoihin ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Erityisesti alustan läpinäkyvyys sijoittajia kohtaan saa kiitosta osakseen. Sijoittaja voi ladata kirjauduttuaan lainakirjan kaikista alustan historiallisista lainoista ja sijoittaja saa kattavasti tietoa sijoitusmahdollisuudesta. Mielelle turvaa tuo myös riippumattoman arvioitsijan tekemä arvio vakuutena olevasta kiinteistöstä.

Rahat allokoituvat suhteellisen nopeasti lainoihin. Esimerkiksi joulukuussa sijoittajat rahoittivat Estategurun kautta 121 lainaa. Jos sijoittaja sijoittaa kaikkiin alustalle tuleviin lainoihin, niin mahdollistaisi tämä 50 euron minimisijoituksella 6050 euron allokoinnin alustalle kuukaudessa olettaen, että lainoja tulee samaan tahtiin, kuin joulukuussa.

Kiitosta saa myös se, että Estateguru on järjestänyt alustalle jälkimarkkinan, jolla sijoittaja voi irtautua lainasta jo ennen sen eräpäivää. Tämä parantaa lainojen likviditeettiä. Alustalla on myös nykyään tilastot jälkimarkkinasta, joiden avulla sijoittaja voi tarkastella, kuinka aktiiviseti lainoilla käydään kauppaa.

ESTATEGURUN EDUT SIJOITTAJALLE

 • Odotettu tuotto noin 10 % (Historiallinen keskimääräinen tuotto 11,6 %).
 • Vakuutena olevista kiinteistöistä riippumattoman kolmannen osapuolen arvonmääritykset. Keskimääräinen LTV (Loan-to-value = Lainan suhde kiinteistön arvoon) on 59,7 %. Kiinteistön arvona käytetään aina nykyhetken markkina-arvoa.
 • Hajautushyötyä suhteessa osake- ja perinteisiin korkosijoituksiin.
 • Sijoittajalle täysin kuluton palvelu. Ainoa kulu on jälkimarkkinalla tehdyistä myynneistä perittävä 2 % transaktiokulu.
 • Alusta tarjoaa jälkimarkkinan, jolla sijoittaja voi irtautua tarvittaessa sijoituksesta.
 • Raportointi alustalla on erinomaisella tasolla. Salkun seuranta ja verottajalle raportointi on helppoa.
 • Kuukausittainen kassavirta

Sijoittajat eivät maksa Estateguru-palvelusta, ja tilin avaaminen on sijoittajille ilmaista. Estategurun tulot koostuvat onnistuneen rahoituskierrokseen jälkeen perittävästä maksusta ja lainan vuosittaisesta hallinnointikulusta. Kumpikin kulu peritään lainansaajalta. Sijoittajalle kuluja syntyy ainoastaan, mikäli sijoittaja myy lainaosuuksiaan jälkimarkkinalla, mistä peritään 2 % transaktiokulu.

SIJOITTAJA.FI:N JÄSENILLE LISÄTUOTTO ESTATEGURUSSA

 • Sijoittaja.fi-jäsenet saavat 1 % lisätuoton sijoitetusta pääomasta ensimmäisen 3 kuukauden ajalta rekisteröitymisestä.
 • Etu tilitetään Estategurun asiakasvaratilillesi, kun laina, johon olet sijoittanut rahan, on rahoitettu kokonaan.
 • Lunasta etu rekisteröitymällä Estateguruun tätä linkkiä käyttäen.
 • Esimerkiksi kun sijoitat 10 000 € Estateguru-alustalla, saat lisäetuna 100 € Estategurun asiakasvaratilille. Lisätuotto tilitetään lainakohtaisesti. Jos sijoitat esimerkiksi 100 € lainaan, joka rahoitetaan kokonaan 15.1.2020, niin saat lisätuoton (1 €) tilillesi 15.1.2020.
TUTUSTU ESTATEGURUUN TÄSTÄ

Yhteistyössä Estateguru Finland Oy:n kanssa. Tutustu vastuuvapauslausekkeeseemme.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy