Mallisalkuissamme riskisijoitukset nousussa syyskuussa

mallisalkku

Mallisalkuissa osake-ETF:t ja high yield -lainat olivat nousussa syyskuussa. Salkuista Suomi Fundamentti nousi eniten: +7,9 %. Myös muut salkut pärjäsivät hyvin.

Julkaistu: 01.10.2019 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut osakkeet sijoitusideat

Markkinatilanteeseen soveltuva salkku

Syyskuussa suurimpia laskijoita mallisalkuissamme olivat kulta ja kehittyneiden markkinoiden velkakirjat. Sijoittajat tekivät paluuta riskisempien sijoituskohteiden, kuten osakkeiden ja korkean riskin velkakirjojen pariin. Suurimpia nousijoita olivat japanilaiset osakkeet ja kiinteistösijoitukset.

Markkinatilanne jatkuu kuitenkin kauppasodan vuoksi epävarmana. Siksi pelkästään osakkeista muodostettu salkku voi nykytilanteessa olla liian riskinen. Mallisalkuistamme laajasti hajauttavat vaihtoehdot ovat ETF-mallisalkut: Strategiamestari ja Passiivinen Kulupihtari.

Lue tuore sijoitusnäkemyksemme Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysista. Katso kaikki mallisalkkumme yhdestä paikasta.

Tutustu mallisalkkuihin!

Suomi Fundamentti tuottanut pitkässä juoksussa erinomaisesti – salkkuvaihtoehdoista riskisin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Suomi Fundamentti nousi syyskuussa 7,9 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi nousi 5,0 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut 24,3 % ja vertailuindeksi 15,2 %.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi. Sen tuotto vuoden alusta on 17,1 %.

Passiivinen Kulupihtari – edullinen ETF-salkku

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme nousi syyskuussa 1,8 %. Vertailurahastot nousivat 1,4 %. Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut 15,9 % ja vertailurahastot 12,5 %.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi reilusti yli 40 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Parhaiten ja heikoiten tuottaneet sijoituskohteet

Syyskuussa parhaiten mallisalkussa tuottivat japanilaiset osakkeet 5,2 %. Myös kehittyvien markkinoiden osakkeet tuottivat hyvin: +3,8 %.

Heikoiten Passiivinen Kulupihtari salkussa tuottivat vakuudelliset velkakirjat -1,0 % ja valtioiden velkakirjat -0,5 %.

Kaikki mallisalkun sijoitukset on tehty ETF:illä. Katso mallisalkun kulutehokkaat ETF:t Mallisalkut-osiosta.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-salkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku nousi syyskuussa 1,6 %, maailman osakkeista ja korkoindekseistä muodostettu vertailuindeksi nousi 1,8 % ja vertailurahastot 1,4 %. Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut 15,4 %, vertailuindeksi 16,6 % ja vertailurahastot 12,5%.

Parhaiten ja heikoiten tuottaneet sijoituskohteet

Syyskuussa parhaiten mallisalkussa tuottivat kiinteistösijoitukset: +3,8 %. Myös kehittyneiden markkinoiden laatuosakkeet tuottivat hyvin: +2,9 %.

Heikoiten Strategiamestari-salkussa tuottivat kulta: -2,7 % ja vakuudelliset velkakirjat -1,0 %.

Kaikki mallisalkun sijoitukset on tehty ETF:illä. Katso mallisalkun strategia-ETF:t eri omaisuusluokkiin Mallisalkut-osiosta.

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä -mallisalkku – 4 %:n tuottoa tavoitteleva korkosalkku

Korkotuoton Metsästäjä nousi syyskuussa 0,1 % ja vertailuindeksi laski 0,3 %. Vuoden alusta Korkotuoton Metsästäjä on noussut 7,9 % ja vertailuindeksi 8,7 % Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa kaikissa markkinatilanteissa.

Korkotuoton Metsästäjässä kehittyviin markkinoihin sijoittavat ETF:t olivat parhaimmassa vedossa.

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Tarjolla on kolme laajasti hajauttavaa ETF-salkkua sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Se on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku on tuottanut noin 8,3 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance sijoituksista!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy