Suomi Fundamentti -osakemallisalkun tuotto syyskuussa +7,9%

Kotimaisiin osakkeisiin sijoittavan Suomi Fundamentti -mallisalkun syyskuu sujui erinomaisesti. Katso salkun kolme kärkiyhtiötä.

Julkaistu: 01.10.2019 Kirjoittaja:

mallisalkut osakkeet sijoitusideat Suomi Fundamentti-mallisalkku

Suomi Fundamentti voitti vertailuindeksin

Suomi Fundamentti -mallisalkun syyskuu oli vahva. Salkun tuotto oli 7,9 % OMX Helsinki Cap -tuottoindeksin tuottaessa 5,0 %. Vuoden alusta salkku on tuottanut 24,9 % ja OMX Helsinki Cap -tuottoindeksi 15,2 %.

Suomi Fundamentin TOP3-osakkeet

Suomi Fundamentissa suurimmalla painolla lokakuun alussa ovat Citycon, Nokian Renkaat ja Tieto. Osakkeet valitaan fundamenttianalyysilla, joka suhteuttaa yhtiön arvostuksen ja osinkotuoton riskiin. Suomi Fundamenttia on ylläpidetty Sijoittaja.fi:ssä vuodesta 2009 lähtien.

Citycon on ollut vakaa sijoitus vuodelle 2019. Toisella kvartaalilla Cityconin operatiivinen liikevoitto oli 50,7 M€ (vertailukausi 48,4 M€). Taloudellinen vuokrausaste pysyi vakaana 95,6 %:ssa. Nettovarallisuus per osake oli 12,77 €. Johto oli tyytyväinen vertailukelpoisten nettovuokratuottojen vakaaseen kehitykseen Suomessa usean nykyistä haastavamman vuoden jälkeen. Operatiivisen tuloksen (EPRA earnings) kasvu jatkui, ja operatiivinen osakekohtainen tulos (EPRA EPS) oli 0,418 euroa tammi-kesäkuussa 2019. Citycon myös jatkoi toimenpiteitä taseen vahvistamiseksi myymällä kauppakeskuksia 77 miljoonalla eurolla. Yhtiö täsmensi ohjeistusta ensimmäisen vuosipuoliskon vakaan kehityksen ja kahden kauppakeskuksen divestoinnin jälkeen. Citycon odottaa operatiivisen osakekohtaisen tuloksen vuonna 2019 olevan välillä 0,785-0,850 euroa.

Nokian Renkaita on painanut henkilöautomarkkinan heikkous Keski-Euroopassa. Kesäkuussa yhtiö antoi tulosvaroituksen ja Q2:lla liikevaihto oli 419,1 M€ (analyytikoiden ennuste 418,5 M€) ja liikevoitto 94,1 M€ (ennuste 95,2 M€). Henkilöautonrenkaiden myyntivolyymien pieneneminen pääosin Keski-Euroopassa vaikutti negatiivisesti liikevoittoon, joka laski vertailukaudesta. Tulokseen vaikuttivat myös valuutat sekä korkeammat materiaali- ja tuotantokustannukset. Katsauskaudella Euroopan auto- ja rengasmarkkinan kehitys jatkui heikkona. Kilpailuympäristö Keski-Euroopan jälkirengasmarkkinalla on tiukka, sillä OE-segmentin heikko kehitys on lisännyt renkaiden tarjontaa markkinoilla. Yhtiön johto odottaa, että lyhyen aikavälin heikkous jatkuu myyntivolyymeissa Keski-Euroopassa loppuvuoden ajan. Jonkin verran epävarmuutta liittyy myös Venäjän markkinaan. Vuonna 2019 liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla odotetaan kasvavan hieman ja liikevoiton laskevan vuodesta 2018.

Tiedon osakekurssi on polkenut paikallaan, vaikka yhtiö on erinomainen osinkoyhtiö ja liiketoiminnan kehitys vakaata. Q2:lla Tiedon liikevaihto oli 403,2 M€ (analyytikoiden ennuste 416,2 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 34 M€ (34 M€). Toisen neljänneksen tulokseen vaikuttivat neljänneksen aikana toteutettu merkittävä toimintamallin muutos sekä työpäivien alhaisempi määrä. Tieto julkisti suunnitelman sulautua norjalaisen EVRYn kanssa, joka on merkittävin tapahtuma yhtiön historiassa.  Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 3 miljardia euroa. Johdon mukaan uusi yritys, jolla on yli 5 000 digitaalista konsulttia Pohjoismaissa lähellä asiakkaita ja noin 10 000 maailmanlaajuisesti, on jatkossa Pohjoismaiden suurin digitaalisia palveluita tarjoava yritys. Kustannussynergioiksi on arvioitu 75 miljoonaa euroa. Ohjaus ennallaan. Tieto arvioi, että sen koko vuoden oikaistu liikevoitto paranee edellisvuoden tasosta (168,0 milj. euroa vuonna 2018).

Tutustu mallisalkkuihin

Katso kaikki mallisalkkumme yhdestä paikasta. Tarjolla on kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa mallisalkkua ja kolme ETF-mallisalkkua.

Tutustu mallisalkkuihin!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy