Suomi Fundamentti -osakesalkulla erinomainen kesäkuu

Suomi Fundamentti tuotti kesäkuussa 9,1 % vertailuindeksin tuottaessa 4,1 %. Kesäkuu oli Suomi Fundamentille erinomainen. Katso nykyinen kärki ja seuraa kehitystä.

Julkaistu: 02.07.2019 Kirjoittaja:

mallisalkut osakkeet

Suomi Fundamentin kesäkuu

Suomi Fundamentti on kotimaisista osakkeista muodostettu mallisalkku, jota on ylläpidetty vuodesta 2009 lähtien. Se sopii tuottohakuiselle sijoittajalle, joka hyväksyy arvonvaihtelut. Salkussa on 25 osaketta ja ne valitaan fundamenttianalyysin perusteella.

Kuten aiemmassa artikkelissamme ennakoimme, Suomi Fundamentin kesäkuu oli erinomainen. Mallisalkku tuotti 9,1 % OMX Helsinki Cap -indeksin tuottaessa 4,1 %. Joulukussa 2018 tekemämme strategiatarkennuksen jälkeen Suomi Fundamentti on pystynyt tekemään positiivista tuottoeroa vertailuindeksiin nähden. Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on tuottanut lähes 600 %.

Mallisalkun osakkeet

Heinäkuussa mallisalkun kärkiosakkeet ovat Citycon, Raute ja Nokian Renkaat. Raute ja Nokian Renkaat ovat kärkikolmikon syklisimmät ja Citycon edustaa tasaisemman tulon kiinteistösijoitussektoria. Alhaisen korkotason pitäisi olla Cityconille eduksi. Riskinä on kuluttajakysynnän lasku Suomessa ja siten ostoksien väheneminen kauppakeskuksissa. Nokian Renkaat on kärsinyt laskevasta autokysynnästä. Uusi tehdas on kuitenkin rakentumassa USA:han ja toivottavasti ajoitus, tehdast aloittaa tuotannon 2020, osuu seuraavaan autokysynnän nousukauteen.

Nokian Renkaat joutuikin antamaan tulosvaroituksen. Vuonna 2019 liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla odotetaan kasvavan hieman ja liikevoiton laskevan vuodesta 2018. Vuonna 2018 päivitetyn strategian mukaisesti Nokian Renkaat hakee lisäkasvua Venäjällä, Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Kasvuun liittyvistä investointiohjelmista johtuen liikevoitto vuonna 2019 sisältää merkittäviä ylimääräisiä liiketoiminnan kuluja vuoteen 2018 verrattuna.

Myös Raute antoi tulosvaroituksen. Liikevaihto- ja tulosnäkymien heikkeneminen aiheutuu muutamien toteutusvaiheessa olevien haasteellisten projektitoimitusten aikataulujen siirtymisestä ja tästä aiheutuvista kustannuksista sekä muutamien neuvotteluvaiheessa olevien isojen uusien tilausten varmistumisen siirtymisestä aikaisemmin arvioidusta. Osaketyökalumme perusteella analyytikot odottavat Rauten tekevän 1,99 euron EPS:n vuonna 2019 ja 1,72 euron EPS:n vuonna 2020.

Positiivista oli, että tulosvaroitukset olivat markkinoilla odotettuja. Kummankaan osakkeen kurssi ei reagoinut voimakkaasti tulosvaroitukseen. Tämä kertoo siitä, että sijoittajien katseet ovat pitemmällä kuin lähiajan kvartaaleissa.

Kaikki mallisalkut kätevästi samasta osiosta

Tarjolla on kolme laajasti hajauttavaa ETF-salkkua sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy