Suomi Fundamentti -mallisalkulle positiivisia uutisia

hajautus, osakemarkkina

Kesäkuusta on tulossa Suomi Fundamentti -mallisalkulle hyvä. Kaksi salkun osaketta, Ramirent ja Tieto, ovat kertoneet positiivisista uutisista osakkeenomistajille.

Julkaistu: 18.06.2019 Kirjoittaja:

mallisalkut osakkeet Suomi Fundamentti-mallisalkku

Suomi Fundamentti

Suomi Fundamentti on mallisalkku, jonka tuottoa on seurattu vuodesta 2009 lähtien. Salkku on tuottanut 10-vuotisen historiansa aikana markkinaindeksiä paremmin. Salkku sopii tuottohakuiselle sijoittajalle, joka kestää osakeriskiä. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut 9,9 % ja vertailuindeksi 8,7 %. 

 

Vuoden 2018 lopulla päivitimme Suomi Fundamentin strategiaa ja laajensimme osakeavaruutta.

Salkku sisältää 25 kotimaista pörssiosaketta, jotta se on vertailukelpoinen OMX Helsinki 25 -indeksin kanssa. Osakkeet valitaan fundamenttianalyysin perusteella. Tyypillisesti salkussa on hyvän osinkotuoton arvo-osakkeita, joiden tuloksen odotetaan kasvavan tulevaisuudessa.

Kesäkuussa hyviä uutisia mallisalkulle

Kesäkuu on ollut mallisalkulle hyvä. Ensin Ramirent ilmoitti, että ranskalainen Loxam on tehnyt julkisen käteisostotarjouksen kaikista Ramirentin osakkeista. Ostotarjous on 9,00 euroa per osake, jolla saadaan Ramirentin osakkeiden yhteenlasketuksi arvoksi noin 970 miljoonaa euroa. Perjantain 7.6. päätöskurssi oli 5,44 euroa.

Seuraavaksi 18.6. Tieto ilmoitti yhdistyvänsä norjalaisen EVRYn kanssa. Tiedotteen mukaan yhtiöt yhdistyvät yhdeksi pohjoismaiden johtavista digitaalisten palvelujen toimittajista. Yhtiön nimeksi tulee TietoEVRY ja sen pro forma -liikevaihto on noin 3 miljardia euroa. Yhtiöiden tavoitteena on saavuttaa noin 75 milj.
euron vuotuiset kulusynergiat muun muassa toimitusten, myynnin ja hallinnon sekä investointien tuottavuuden tehostamisella. Yhtiöt arvioivat, että noin 60 % säästöistä syntyy vuoden 2021 loppuun mennessä ja noin 90 % vuoden 2022 loppuun mennessä. Yhtiöt arvioivat, että yhdistymisen toteuttamiseen liittyvät kertaluoteiset kustannukset ovat 120–140 milj. euroa, ja niiden arvioidaan toteutuvan vuoteen 2022 mennessä.

Tiedon osakkeenomistajien ei tarvitse tehdä järjestelyssä muuta kuin hyväksyä se yhtiökokouksessa, sillä EVRY sulautuu absorptiosulautumisena Tietoon.

Toukokuun lopusta 18.6.2019 päivään mennessä Ramirent 72,1 % on tuottanut ja Tieto 7,8 %. Molemmat osakkeet ovat Suomi Fundamentti -mallisalkussa ja vaikuttavat siten salkun kesäkuun tuottoon positiivisesti. Mallisalkun strategia on etsiä aliarvostettuja yhtiöitä, joilla on tuloksentekokykyä tulevaisuudessa. Nämä yhtiöt ovat myös potentiaalisia yrityskauppakohteita.

Tutki Suomi Fundamenttia ja muita mallisalkkuja!

Mallisalkut-osiossa sijoittajalle on tarjolla kolme laajasti hajauttavaa ETF-salkkua sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut löytää kätevästi yhdeltä sivulta.

Tutustu mallisalkkuihin!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy