Northcrypto

Älä tuhlaa veronpalautuksia, vaan sijoita ne

Ylen uutisen mukaan yli 3,6 miljoonaa suomalaista saa tiistaina 11.12.2018 veronpalautuksia. Veronpalautuksia maksetaan ennätyssumma, yhteensä 2,9 miljardia euroa. Entä, jos tänä vuonna veronpalautukset laittaisikin poikimaan kulutuksen sijaan?

Julkaistu: 11.12.2018 Kirjoittaja:

ETF osakkeet rahastot sijoittaminen säästäminen vero

Miksi sijoittaa?

Veronpalautukset tulee helposti kulutettua. Tosiasiassa ne ovat vaivalla säästettyjä varoja, joiden käyttämistä tulisi miettiä tarkoin. Jos veronpalautuksia on huomattava määrä, kannattaa ehdottomasti osa summasta pistää kasvamaan tuottoa korkoa korolle.

On monia eri syitä ja tapoja säästää. Sijoittaminen on säästämistä. Sijoittamalla:

  1. Turvaat tulevaisuutesi (eläkesäästäminen).
  2. Olet varautunut yllättäviin tilanteisiin.
  3. Voit toteuttaa unelmasi.
  4. Voit vaikuttaa.

Parhaan tuoton saa osakkeilla

Pitkällä tähtäimellä tasaisesti säästävän kannattaa ehdottomasti sijoittaa osakkeisiin tai osakerahastoihin. Näissä on paras pitkän aikavälin tuotto. Vastapainona on korkea riski. Sijoittajan pitää sietää sijoitetun pääoman arvonvaihtelua.

Jeremy Siegel on tutkinut eri omaisuusluokkien tuottoja vuodesta 1802 lähtien. Osakkeiden pitkän aikavälin reaalituotto (tuotto vähennettynä inflaatiolla) on ollut ylivoimaisesti paras. Se on ollut 6,7 % per vuosi. Jos sijoittaja olisi sijoittanut osakkeisiin yhden dollarin vuonna 1802, sen arvo nykyrahassa mitattuna olisi noin miljoona dollaria.

Alla olevaan kuvaajaan olemme hahmotelleet esimerkin. Siinä henkilö saa 10 vuoden ajan 1000 euron veronpalautuksen siten, että viimeinen veronpalautus maksetaan hänelle 39-vuotiaana. Henkilö sijoittaa veronpalautukset ja saa keskimäärin 7 %:n tuoton sijoituksille. Kuvaaja näyttää sijoitusten kasvun. Henkilöllä on 60-vuotiaana 57 208 euron varallisuus veronpalautukset sijoittamalla.

Mihin sijoittaa?

Parhaaseen pitkän aikavälin tuottoon pääsee sijoittamalla suoraan osakkeisiin hyväksihavaitulla strategialla, matalakustanteisiin osakkeisiin sijoittavaan indeksirahastoon tai ETF:ään. Pitkän aikavälin tuoton voi maksimoida minimoilla kulut, välttämällä turhaa kaupankäyntiä ja välttämällä sijoittajan yleisimmät virheet, kuten osakkeiden oston kurssien ollessa huipussa ja myymällä, kun markkinoilla on paniikki.

Tälle sivulle olemme keränneet hyödyllisiä artikkeleita, joissa on lisää yllä olevista aiheista.

Suosituimmat artikkelit aiheittain! Julkaisemme sijoitusideoita, analyyseja ja artikkeleita sijoittajille.

Valmiita sijoitusideoita

Sijoittaja.fi:ssä on paljon hyödyllisiä analyysejä hyvistä sijoituskohteista. Tähän olemme valinneet muutamia, joita voi harkita veronpalautusten sijoittamiseen.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy