Northcrypto

Totuus indeksisijoittamisesta ja muutama myytti

Sijoittaja.fi on Lontoossa Euroopan suurimmassa ETF-seminaarissa. Kirjoitamme kahden päivän ajan artikkeleita ETF-trendeistä ja -ilmiöistä.

Julkaistu: 01.10.2018 Kirjoittaja:

ETF ETF Inside London

Indeksisijoittamisen hyödyt

Indeksisijoittaminen on auttanut miljoonia sijoittajia saavuttamaan tavoitteensa. Indeksisijoittamisen etuja ovat mm. läpinäkyvyys, alhaiset kulut, laaja valikoima ja hajautuksen helppous. Indeksisijoittaja toteuttaa sijoitukset joko indeksirahastoilla tai ETF:illä. Näistä ETF:t ovat suositumpi vaihtoehto.

Viidentoista vuoden aikana vain 7 % USA:laisiin osakkeisiin sijoittavista aktiivisista rahastoista on voittanut vertailuindeksin. Korkoinstrumentteihin sijoittavissa rahastoissa vain 5 % on voittanut vertailuindeksin. Samat tulokset on havaittu muissa tutkimuksissa. Pitkässä juoksussa aktiiviset rahastot häviävät indeksille ja siten indeksisijoittajalle.

Indeksirahastot ovat vielä pieni osa markkinoista. Vain 30 % kaikista rahastoista ja 10 % kaikista markkinoiden sijoituksista.

Kasvava trendi on smart beta ETF-rahastot. Näihin sijoitetut varat ovat kolminkertaistuneet neljässä vuodessa.

Myyttejä indeksisijoittamisesta

Väite: Indeksisijoittaminen lisää markkinavolatiliteettiä.

Väärin. Pitkällä aikavälillä (1993-2016) indeksirahastojen osuus USA:n markkinoista on kasvanut 5 %:sta 40 %:iin. Markkinoiden volatiliteetissä ei ole tapahtunut muutosta. Tutkimuksessa ei myöskään ole havaittu, että korkea passiivinen oimistus heikentäisi osakkeen likviditeettiä tai nostaisi sen volatiliteettiä.

Väite: Indeksijoittamisen markkinavaikutukset ovat valtavat.

Väärin: Markkinoiden päivittäisestä kaupankäynnistä aktiiviset sijoittajat vastaavat 95 %:sti ja indeksisijoittajien osuus on vain 5 %.

ETF-työkalu sijoittajan avuksi

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Löydät työkalusta valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja. Tee parempia sijoituspäätöksiä ETF-työkalulla.

ETF-työkalun hyödyt:

  • Vertaile ETF:iä tehokkuuden perusteella
  • Sijoitusideoita teemoittain
  • Valmiita mallisalkkuja

Tutustu ETF-työkaluun tästä! Valitse, vertaile ja löydä tehokkaimmat yli 3000 ETF:n joukosta.

 

 

Lähde: VanguardSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy