Osallistu osakeantiin!

Yhdysvaltalaiset osinkoaristokraatit

Osinkoaristokraatit tuovat hyvää ja kasvavaa kassavirtaa.

Julkaistu: 24.03.2016 Kirjoittaja:

ETF

Kirjoitimme vastikään osingoista ja niiden merkityksestä sijoittajalle. Voidaan todeta, että selvästi osinkoaan kasvattavien yritysten arvovalinta on mennyt sijoittajan kannalta nappiin. Alla olevissa kuvaajissa on käytetty kuluttomia indeksejä.

Kuva 1. Osinkoaristokraatit 16v aikavälillä.

20160323-osinkoaristokraatit-pitka

 

Tehokkaasti osinkoaristokraatteihin pääset käsiksi osinkoaristokraatteihin sijoittavalla ETF:llä. ETF:illä käydään kauppaa pörssissä samaan tapaan kuin osakkeilla. S&P 500 -indeksin osinkoaristokraatteihin on tarjolla ProSharesin S&P 500 Aristocrafts ETF (”NOBL US”). Kokonaiskulusuhde on korkeahko S&P 500 -indeksin mukaisesti sijoittavaksi yritykseksi: 0,35 % p.a. Varoja ETF:ssä on 1,4 miljardia dollaria, eli merkittävästi. Tuotto-osuutta ETF maksaa ulos neljännesvuosittain. Tuotto-osuuden suuruus on edeltävältä 12 kuukaudelta ollut noin 1,9 %. ETF painottaa omistuksiaan tasapainoin, eli esitämme nyt vain ETF:n kymmenen suurinta toimialaa.

ETF:n kymmenen suurinta toimialaa:

Suurimmat toimialat
Toimiala Paino
Päivittäiskulutussektori 25,43 %
Teollisuus 15,34 %
Terveydenhuolto 14,88 %
Rahoitussektori 13,53 %
Harkinnanvarainen kulutus 11,77 %
Materiaalisektori 9,50 %
Energiasektori 3,80 %
Telekommunikaatiosektori 2,01 %
Yhdyskuntapalvelut 1,89 %
Informaatioteknologia 1,85 %

 

Kiinnostuitko? Muita kiinnostavia ETF:iä voit etsiä ETFien valintatyökalustamme. Voit etsiä esimerkiksi pieniä yhdysvaltalaisia arvo- tai kasvuyhtiöitä. Voit etsiä mm. eri omaisuusluokkia, sektoreita tai alueita. Hakutuloksia voit suodattaa riskien tai vaikka kaupankäyntivaluutan mukaan. Kokeile myös Indeksin valintatyökaluamme, jolla voit etsiä houkuttelevia alueita tai sijoitusstrategioita. Valintatyökaluillamme sijoittaminen ja säästäminen helpottuu huomattavasti.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy