Mallisalkkujen kesäkuu – Suomi-osakkeilla ETF-salkkuja heikompi kuukausi

Kesäkuun aikana suomalaisiin osakkeisiin sijoittavat mallisalkut olivat pakkasella, mutta ETF-mallisalkut päätyivät plussalle. Katso, miten eri mallisalkut suoriutuivat kuun aikana.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kesäkuun aikana suomalaisiin osakkeisiin sijoittavat mallisalkut olivat pakkasella, mutta ETF-mallisalkut päätyivät plussalle. Katso, miten eri mallisalkut suoriutuivat kuun aikana.

Suomi Fundamentti laski indeksiä maltillisemmin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Kesäkuussa Suomi Fundamentti tuotti -2,4 % vertailuindeksi OMX Helsinki Cap:n tuottaessa -2,9 %. Vuoden alusta mitattuna mallisalkku on tuottanut noin +0,7 % ja vertailuindeksi on tuottanut noin +3,4 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: TietoEVRY, Citycon ja Outokumpu. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Sijoittaja360:sta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Kesäkuussa Laatusalkku tuotti -3,5 % vertailuindeksin tuottaessa -2,9 %.

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti kesäkuussa +2,2 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +1,5 %. Kesäkuun aikana mallisalkusta tuotti parhaiten yhdysvaltalaisiin S&P 500 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +7,0 %, ja kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +5,3 %. Heikoiten pärjäsi eurooppalaisiin Stoxx Europe 600 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen -1,1 %.

Vuoden alusta mitattuna Passiivinen Kulupihtari on tuottanut +6,7 % ja vertailuindeksi +6,4 %. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,15 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti kesäkuussa +2,0 % vertailuindeksin tuottaessa +2,2 %. Kesäkuussa parhaiten mallisalkussa tuotti Nasdaq-100 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +10,2 %, sekä kehittyvän Aasian vastuullisiin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +5,5 %. Kesäkuussa heikoiten pärjäsi eurooppalaisten pienyhtiöiden arvo-osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen -5,1 %.

Vuoden alusta mitattuna Strategiamestari on tuottanut +5,4 % ja vertailuindeksi +8,6 %. Pitkässä juoksussa Strategiamestari on onnistunut vertailuindeksiä parempaan tuottoon.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Sijoittaja360:sta löydät kootusti mallisalkkumme, sekä useita muita valmiita osake- tai ETF-listoja sijoitusideoiden tueksi. Mallisalkkuja voi myös helposti tutkailla Sijoittaja.fi:n Osake- tai ETF-työkaluissa. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Vaihtoehtoisista korkotuoton lähteistä kiinnostunut sijoittaja löytää seurannastamme myös SijoittajaPRO Corporate Financen yrityslainasalkun.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.3.2024

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat maaliskuun 2024 loppuun mennessä sijoittaneet 130 rahoituskierrokselle. Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on noin 10,4 %. Lue tästä ensimmäisen neljänneksen yrityslainaraportti.

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat