Mallisalkkujen maaliskuu – kaikki salkut plussalla kuun aikana

Maaliskuu sujui mallisalkkujen osalta myönteisesti ja kaikki salkut päätyivät kuun aikana plussalle. Katso, miten eri mallisalkut pärjäsivät.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Maaliskuu sujui mallisalkkujen osalta myönteisesti ja kaikki salkut päätyivät kuun aikana plussalle. Katso, miten eri mallisalkut pärjäsivät.

Suomi Fundamentti pärjäsi indeksiä paremmin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Maaliskuussa Suomi Fundamentti tuotti +2,2 % vertailuindeksi OMX Helsinki Cap:n tuottaessa +1,9 %. Vuoden alusta mitattuna mallisalkku on maaliskuun loppuun mennessä hieman pakkasella, salkun tuotettua -0,5 % vuoden alusta ja vertailuindeksin tuottaessa +0,2 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: TietoEVRY, Citycon ja Finnair. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Sijoittaja360:sta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Maaliskuussa Laatusalkku tuotti +1,4 % vertailuindeksin tuottaessa -0,9 %.

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti maaliskuussa +2,1 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +1,9 %. Maaliskuun aikana mallisalkusta tuotti parhaiten Eurooppalaisiin Stoxx Europe 600 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +4,1 %, ja S&P 500 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +3,7 %. Heikoiten pärjäsi kehittyneiden valtioiden yritysten riskilainoihin sijoittava ETF, tuottaen -2,1 %.

Vuoden alusta mitattuna Passiivinen Kulupihtari on tuottanut +5,1 % ja vertailuindeksi +4,6 %. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain hieman alle 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti maaliskuussa +2,4 % vertailuindeksin tuottaessa +2,2 %. Maaliskuussa parhaiten mallisalkussa tuotti fyysiseen kultaan sijoittava ETF, tuottaen +9,8 %, sekä globaaleihin arvo-osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +5,7 %. Maaliskuussa heikoiten pärjäsi globaaleihin korkean luottoluokituksen yrityslainoihin sijoittava ETF, tuottaen -0,6 %.

Vuoden alusta mitattuna Strategiamestari on tuottanut +4,2 % ja vertailuindeksi +6,3 %. Pitkässä juoksussa Strategiamestari on onnistunut vertailuindeksiä parempaan tuottoon.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Sijoittaja360:sta löydät kootusti mallisalkkumme, sekä useita muita valmiita osake- tai ETF-listoja sijoitusideoiden tueksi. Mallisalkkuja voi myös helposti tutkailla Sijoittaja.fi:n Osake- tai ETF-työkaluissa. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Vaihtoehtoisista korkotuoton lähteistä kiinnostunut sijoittaja löytää seurannastamme myös SijoittajaPRO Corporate Financen yrityslainasalkun.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.12.2023

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat joulukuun 2023 loppuun mennessä sijoittaneet 123 rahoituskierrokselle. Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä noin 10,1 %. Lue tästä vuoden 2023 viimeisen kvartaalin yrityslainaraportti.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi Bitcoiniin hajauttaminen kannattaa?
Analyysi: Kempower matkalla kohti IPO-hintaa?
Vastuullinen sijoittaminen – miten löydän sijoituskohteet?
Sijoittajan valinnat