Mallisalkkujen toukokuu – Suomi-osakesalkut suoriutuivat vahvasti kuun aikana

Toukokuun aikana Suomi Fundamentti- ja Suomi Laatuosake -mallisalkut suoriutuivat ETF-salkkuja paremman. Kaikki mallisalkut olivat plussalla kuun aikana.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Toukokuun aikana Suomi Fundamentti- ja Suomi Laatuosake -mallisalkut suoriutuivat ETF-salkkuja paremman. Kaikki mallisalkut olivat plussalla kuun aikana.

Suomi Fundamentti nousussa kuun aikana

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Toukokuussa Suomi Fundamentti tuotti +3,2 % vertailuindeksi OMX Helsinki Cap:n tuottaessa +4,4 %. Vuoden alusta mitattuna mallisalkku on tuottanut noin 3,1 % ja vertailuindeksi on tuottanut noin 6,5 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: TietoEVRY, Citycon ja SSAB. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Sijoittaja360:sta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Toukokuussa Laatusalkku tuotti +8,8 % vertailuindeksin tuottaessa +3,9 %.

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti toukokuussa +0,7 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +1,1 %. Toukokuun aikana mallisalkusta tuotti parhaiten eurooppalaisiin Stoxx Europe 600 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +3,4 %, ja S&P 500 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +1,1 %. Heikoiten pärjäsi japanilaisen Nikkei 225 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen -1,2 %.

Vuoden alusta mitattuna Passiivinen Kulupihtari on tuottanut +4,4 % ja vertailuindeksi +4,7 %. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,15 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti toukokuussa +1,1 % vertailuindeksin tuottaessa +1,8 %. Toukokuussa parhaiten mallisalkussa tuotti eurooppalaisiin pienyhtiöiden arvo-osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +5,9 %, sekä eurooppalaisiin kasvuosakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +3,2 %. Toukokuussa heikoiten pärjäsi kehittyvän Aasian vastuullisiin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen -0,9 %.

Vuoden alusta mitattuna Strategiamestari on tuottanut +3,4 % ja vertailuindeksi +6,5 %. Pitkässä juoksussa Strategiamestari on onnistunut vertailuindeksiä parempaan tuottoon.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Sijoittaja360:sta löydät kootusti mallisalkkumme, sekä useita muita valmiita osake- tai ETF-listoja sijoitusideoiden tueksi. Mallisalkkuja voi myös helposti tutkailla Sijoittaja.fi:n Osake- tai ETF-työkaluissa. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Vaihtoehtoisista korkotuoton lähteistä kiinnostunut sijoittaja löytää seurannastamme myös SijoittajaPRO Corporate Financen yrityslainasalkun.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.3.2024

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat maaliskuun 2024 loppuun mennessä sijoittaneet 130 rahoituskierrokselle. Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on noin 10,4 %. Lue tästä ensimmäisen neljänneksen yrityslainaraportti.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat