Mallisalkkujen helmikuu – ETF-salkut plussalla kuun aikana

Helmikuussa kaikki muut mallisalkut olivat plussalla, mutta Suomi Fundamentti -mallisalkku oli laskussa. Katso, miten eri mallisalkut pärjäsivät.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Helmikuussa kaikki muut mallisalkut olivat plussalla, mutta Suomi Fundamentti -mallisalkku oli laskussa. Katso, miten eri mallisalkut pärjäsivät.

Suomi Fundamentti laskussa kuun aikana

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Helmikuussa Suomi Fundamentti tuotti -4,0 % vertailuindeksi OMX Helsinki Cap:n tuottaessa -2,3 %. Vuoden alusta mitattuna mallisalkku on helmikuun jälkeen hieman pakkasella, salkun tuotettua -2,1 % vuoden alusta ja vertailuindeksin tuottaessa -1,7 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: TietoEVRY, Citycon ja Telia. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Sijoittaja360:sta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Helmikuussa Laatusalkku tuotti +1,8 % vertailuindeksin tuottaessa -3,2 %.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti helmikuussa +1,7 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +1,4 %. Helmikuun aikana mallisalkusta tuotti parhaiten japanilaisiin Nikkei 225 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +6,9 %, ja S&P 500 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +4,4 %. Heikoiten pärjäsi euroalueen pitkiin valtiolainoihin sijoittava ETF, tuottaen -1,4 %. Vuoden alusta mitattuna Passiivinen Kulupihtari on tuottanut +3,0 % ja vertailuindeksi +2,5 %.

Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain hieman alle 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti helmikuussa +0,9 % vertailuindeksin tuottaessa +2,6 %. Helmikuussa parhaiten mallisalkussa tuotti globaaleihin laatuyhtiöihin sijoittava ETF, tuottaen +4,9 %, sekä Nasdaq-100 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +4,4 %. Helmikuussa heikoiten pärjäsi Euroalueen AAA-luottoluokituksen valtiolainoihin sijoittava ETF, tuottaen -1,4 %.

Vuoden alusta mitattuna Strategiamestari on tuottanut +1,8 % ja vertailuindeksi +4,0 %. Pitkässä juoksussa Strategiamestari on onnistunut vertailuindeksiä parempaan tuottoon.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Sijoittaja360:sta löydät kootusti mallisalkkumme, sekä useita muita valmiita osake- tai ETF-listoja sijoitusideoiden tueksi. Mallisalkkuja voi myös helposti tutkailla Sijoittaja.fi:n Osake- tai ETF-työkaluissa. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Vaihtoehtoisista korkotuoton lähteistä kiinnostunut sijoittaja löytää seurannastamme myös SijoittajaPRO Corporate Financen yrityslainasalkun.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.12.2023

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat joulukuun 2023 loppuun mennessä sijoittaneet 123 rahoituskierrokselle. Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä noin 10,1 %. Lue tästä vuoden 2023 viimeisen kvartaalin yrityslainaraportti.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat