Mallisalkkujen huhtikuu – Suomi-osake-mallisalkut pärjäsivät ETF-salkkuja paremmin

Huhtikuun aikana sekä Suomi Fundamentti- että Suomi Laatuosake -mallisalkut olivat plussalla, mutta ETF-mallisalkut olivat pakkasella. Katso, miten eri mallisalkut pärjäsivät.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Huhtikuun aikana sekä Suomi Fundamentti- että Suomi Laatuosake -mallisalkut olivat plussalla, mutta ETF-mallisalkut olivat pakkasella. Katso, miten eri mallisalkut pärjäsivät.

Suomi Fundamentti pärjäsi indeksiä paremmin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Huhtikuussa Suomi Fundamentti tuotti +0,3 % vertailuindeksi OMX Helsinki Cap:n tuottaessa +1,9 %. Vuoden alusta mitattuna mallisalkku on lievästi pakkasella, salkun tuotettua -0,1 % vuoden alusta ja vertailuindeksin tuottaessa +2,0 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: TietoEVRY, Citycon ja Telia. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Sijoittaja360:sta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Huhtikuussa Laatusalkku tuotti +2,0 % vertailuindeksin tuottaessa +1,1 %.

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti huhtikuussa -1,4 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot -0,9 %. Huhtikuun aikana mallisalkusta tuotti parhaiten kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +1,4 %, ja kehittyneiden valtioiden yritysten riskilainoihin sijoittava ETF, tuottaen -0,1 %. Heikoiten pärjäsi japanilaisen Nikkei 225 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen -7,6 %.

Vuoden alusta mitattuna Passiivinen Kulupihtari on tuottanut +3,7 % ja vertailuindeksi +3,7 %. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain hieman alle 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti huhtikuussa -1,9 % vertailuindeksin tuottaessa -1,7 %. Huhtikuussa parhaiten mallisalkussa tuotti raaka-aineisiin sijoittava ETF, tuottaen +7,4 %, sekä fyysiseen kultaan sijoittava ETF, tuottaen +4,3 %. Huhtikuussa heikoiten pärjäsi pienyhtiöindeksi Russell 2000:een sijoittava ETF, tuottaen -5,7 %.

Vuoden alusta mitattuna Strategiamestari on tuottanut +2,2 % ja vertailuindeksi +4,6 %. Pitkässä juoksussa Strategiamestari on onnistunut vertailuindeksiä parempaan tuottoon.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Sijoittaja360:sta löydät kootusti mallisalkkumme, sekä useita muita valmiita osake- tai ETF-listoja sijoitusideoiden tueksi. Mallisalkkuja voi myös helposti tutkailla Sijoittaja.fi:n Osake- tai ETF-työkaluissa. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Vaihtoehtoisista korkotuoton lähteistä kiinnostunut sijoittaja löytää seurannastamme myös SijoittajaPRO Corporate Financen yrityslainasalkun.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.3.2024

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat tekivät vuoden 2024 ensimmäisen kvartaalin aikana yhteensä 14 uutta sijoitusta, ja analysoituja yrityksiä oli yhteensä 134. Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on noin 10,1 %. Lue tästä tuorein kvartaalikatsaus.

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat