northcrypto

Venäjän yhtiöillä houkuttelevia mahdollisuuksia

Venäjä tarjoaa riskejä ja mahdollisuuksia. Energiayhtiöt ovat suuressa keskiössä Venäjän taloudessa ja sijoitustoiminnassa.

Julkaistu: 06.04.2016 Kirjoittaja:

ETF

Päivitimme tiistaina 5.4.2016 Indeksin valintatyökalumme. Venäläiset yhtiöt ovat nousseet työkalumme kärkeen houkuttelevimpana kohteena. Kiina ja muut Aasian maat ovat pitkään hallinneet Indeksin valintatyökalumme kärkeä, mutta nyt alkaa näyttämään siltä, että Venäjä ja Itä-Euroopan maat kiilaavat kärkeen. Kirjoitimme itäeurooppalaisista osakkeista 22.12.2015. Tuosta päivämäärästä tähän päivään saakka itäeurooppalaiset osakkeet ovat nousseet vaatimattomat 1,7 %, mikä toisaalta on ihan hyvin, ottaen huomioon että samalla aikaperiodilla Euroopan osakkeet ovat laskeneet noin -6,8 %. Jutussa viitatun Societe Generalen veikkaus meni tällä kertaa oikein.

Kuva 1. Indeksin valintatyökalun kärki

20160406-indeksinvalintatyökalukärki

Myös meidän työkalujemme mukaan itäeurooppalaiset ja venäläiset osakkeet tarjoavat houkuttelevaa tuottopotentiaalia. Yllä olevasta kuvasta nähdään, että tase- ja tulosperusteisesti venäläiset yhtiöt saavat täyden kympin. Kurssiriskistä venäläiset yhtiöt saavat kuitenkin ykkösen. Venäläisten yhtiöiden kehittymistä on jo pitkään koetellut Venäjän heikko talouskehitys ja liian kova luottamus energiayhtiöiden tuomaan kassavirtaan on kostautunut. Samalla näiden tuoma kurssilasku on tehnyt yrityksistä huokeita tunnuslukuperusteisesti. Mikäli uskotaan, että nykypäivän ”energiakriisin” pohja on jo nähty, tarjoaa Venäjä oivia mahdollisuuksia.

Venäjän yhtiöiden tuottopotentiaaliin pääsee käsiksi esimerkiksi ETF-valintatyökalustammekin löytyvällä iSharesin MSCI Russia Capped ETF:llä (”ERUS US”). Kokonaiskulusuhde on samaa tasoa muiden kehittyville markkinoille sijoittavien ETF:ien kanssa: 0,62 % p.a ja kaupankäyntivaluutta dollari. Tuotto-osuutta ETF maksaa ulos puolivuosittain. Edellisen 12 kuukauden tuotto-osuuden suuruus on ollut noin 3,5 %, eli houkuttelevalla tasolla. ETF:n suurimmat kymmenen omistusta ja suurimmat sektorit:

ETF:n kymmenen suurinta omistusta
Omistus Paino
Gazprom 16,9 %
Lukoil 12,9 %
Sberbank of Russia 10,6 %
Magnit 5,4 %
Tatneft 4,9 %
Rosneft 4,8 %
VTB Bank 4,5 %
Surgutneftegas 4,4 %
MMC Norilsk Nickel 4,2 %
Novatek 4,0 %
ETF:n suurimmat sektorit
Sektori Paino
Energia 51,7 %
Rahoitus 18,6 %
Materiaalit 11,6 %
Telekommunikaatiopalvelut 9,5 %
Päivittäinen kulutus 5,4 %
Yhdyskuntapalvelut 3,0 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toinen vaihtoehto on Lyxorin Russia ETF. Se seuraa eri indeksiä, mutta indeksin sisältö on lähes sama kuin iSharesin ETF:ssä, kaupankäyntivaluutta euro ja kulu 0,65 % p.a.

Kiinnostuitko? Muita kiinnostavia ETF:iä voit etsiä ETFien valintatyökalustamme. Voit etsiä esimerkiksi pieniä yhdysvaltalaisia arvo- tai kasvuyhtiöitä. Voit etsiä mm. eri omaisuusluokkia, sektoreita tai alueita. Hakutuloksia voit suodattaa riskien tai vaikka kaupankäyntivaluutan mukaan. Kokeile myös Indeksin valintatyökaluamme, jolla voit etsiä houkuttelevia alueita tai sijoitusstrategioita. Valintatyökaluillamme sijoittaminen ja säästäminen helpottuu huomattavasti.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy