Maailma-ETF vai maailma-ETF? Puolita salkkusi kulut

iShares MSCI Core World UCITS ETF tarjoaa liki saman hajautushyödyn kuin MSCI All Country World -indeksiin sijoittavat ETF-rahastot, mutta alle puoleen hintaan.


Hyvän ETF-rahaston piirteitä ovat matalat kulut, hyvä likviditeetti ja siitä tulisi löytyä kasvuosuus. Helpoin tapa saada laaja maantieteellinen ja sektorihajautus on sijoittaa maailma-indeksiä seuraavaan ETF-rahastoon. Ole kuitenkin tarkkana, sillä maailma-ETF:llä ja maailma-ETF:llä on eroa!

MSCI World vs. MSCI AC World

Haluatko sijoittaa maailman osakkeisiin? Käytännössä sinulla on kaksi indeksivaihtoehtoa: MSCI World ja MSCI All Country World. MSCI World sijoittaa kehittyneiden markkinoiden osakkeisiin markkina-arvopainotetusti. All Country -lisänimike tarkoittaa, että indeksissä on mukana lisäksi myös kehittyvät markkinat.

Eli MSCI All Country World tarjoaa paremman hajautuksen ja kehittyvien markkinoiden tuottopotentiaalia? Siispä rahat sinne! …STOP! Ei niin nopeasti. MSCI All Country Worldiin sijoittavat ETF-rahastot maksavat tuplaten verrattuna tehokkaisiin MSCI World -ETF-rahastoihin.

Puolita kustannuksesi oikealla ETF-valinnalla, kuva: ETF-työkalu

Tee-se-itse MSCI World All Country World -ETF

Huh. Melkoinen ero kuluissa. Saako isommalla rahalla enemmän laatua ja merkittävästi parempaa hajautusta? Ei suoranaisesti.

MSCI World ja MSCI AC World -indeksien maapainoissa on melko pieni ero. Suurimpien maiden painotuksista laskettuna MSCI All Country World -indeksissä kehittyneiden markkinoiden paino on n. 88,25 % ja kehittyvien markkinoiden paino on n. 11,75 %. Tee-se-itse -sijoittaja saa rakennettua tällaisen ETF-salkun kahdella ETF-rahastolla (salkun hallinnointikulu 0,206 % vs. valmiin ETF:n 0,45 %).

Maapainot
Maa MSCI World MSCI AC World MSCI World + EM
Yhdysvallat 58,3 % 51,4 % 51,4 %
Japani 9,1 % 8,0 % 8,0 %
Iso-Britannia 6,1 % 5,4 % 5,4 %
Ranska 4,0 % 3,5 % 3,5 %
Saksa 3,6 % 3,2 % 3,2 %
Kiina 3,2 % 3,2 %
Kanada 3,5 % 3,1 % 3,1 %
Sveitsi 3,3 % 2,9 % 2,9 %
Australia 2,6 % 2,3 % 2,3 %
Etelä-Korea 1,8 % 1,8 %

Lähde: Lyxor 4.5.2018 (MSCI World, MSCI AC World, MSCI Emerging Markets)

iShares MSCI Core World UCITS ETF (IWDA.L / EUNL.DE)

iShares MSCI Core World UCITS ETF-rahasto sijoittaa laajasti maailman osakkeisiin kehittyneillä markkinoilla. ETF:n hallinnointikulu on 0,20 %.

ETF-rahaston päälistaus on Lontoossa, jossa sen kaupankäyntitunnus on IWDA. Kotimaiset pörssivälittäjät tarjoavat usein ensisijaisesti Saksaan listattuja ETF-rahastoja, josta ETF löytyy kaupankäyntitunnuksella EUNL. Tarkemmat lisätiedot löydät ETF-työkalusta.

iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (EIMI.L / IS3N.DE)

iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF -rahasto sijoittaa laajasti kehittyvien markkinoiden osakkeisiin. ETF:n hallinnointikulu on 0,25 %.

ETF-rahaston päälistaus on Lontoossa, jossa sen kaupankäyntitunnus on EIMI. Kotimaiset pörssivälittäjät tarjoavat usein ensisijaisesti Saksaan listattuja ETF-rahastoja, josta ETF löytyy kaupankäyntitunnuksella IS3N. Tarkemmat lisätiedot löydät ETF-työkalusta.

 

 

Kiinnostuitko? Muita kiinnostavia ETF:iä voit etsiä ETF-valintatyökalustamme. Voit etsiä esimerkiksi pieniä yhdysvaltalaisia arvo- tai kasvuyhtiöitä. Voit etsiä mm. eri omaisuusluokkia, sektoreita tai alueita. Hakutuloksia voit suodattaa riskien tai vaikka kaupankäyntivaluutan mukaan. Kokeile myös Indeksin valintatyökaluamme, jolla voit etsiä houkuttelevia alueita tai sijoitusstrategioita. Valintatyökaluillamme sijoittaminen ja säästäminen helpottuu huomattavasti.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy