Northcrypto

Kehittyvien markkinoiden aika?

Kehittyvät markkinat tarjoavat nykypäivänä hyvää tuottopotentiaalia suurimpien riskien hälventyessä.

Julkaistu: 04.08.2016 Kirjoittaja:


Kehittyvät markkinat ovat olleet jo hyvän tovin alavireisiä. Esimerkiksi MSCI:n Emerging Markets on vuodesta 2010 liihotellut vaakatasossa, tuottaen viiden vuoden aikana noin 1,8 % p.a. Viime vuonna nähtiin kehittyvien markkinoilla voimakasta nousuyritystä, mutta loppujen lopuksi yritys jäi torsoksi ja vuosi 2015 päätyi pakkasen puolelle kehittyvien markkinoiden osalta.

Kirjoitimme heinäkuussa sijoituscasen kehittyvien markkinoiden parantuneesta houkuttelevuudesta. Kehittyviä markkinoita tekee houkuttelevammaksi mm. Euroopan ja Venäjän välisten jännitteiden rauhoittuminen, Brasilian ja muiden kehittyvien markkinoiden talouskasvu- ja tuloskasvuennusteiden parantuminen ja länsimarkkinoita edullisemmat arvostustasot. Brexitin myötä myös Yhdysvaltojen leppoisampi rahapolitiikka antaa tukea kehittyville markkinoille.

Riskeinä kehittyvillä markkinoilla on Kiinan talouskasvun hidastuminen (vaikka pahimmat pelot Kiinan talouden romahtamisesta ovatkin jo väistyneet), poliittiset riskit (Turkin vallankaappausyritys) ja raaka-aineiden kuten öljyn tuleva hintakehitys.

Tehokkaiten kehittyville markkinoille euromääräisesti sijoittaa Amundin MSCI Emerging Markets ETF:llä, jonka kokonaiskulusuhde on matala 0,2 % p.a. Kustannustehokkaampiakin ratkaisuja löytyy ETF-valintatyökalustamme, mutta näissä altistuu valuuttakurssiriskille, mikä ei tavallisen euromääräisen sijoittajan näkökulmasta välttämättä ole suotavaa.

ETF:n kymmenen suurinta omistusta, sektoria ja maantieteellistä aluetta:

Omistukset Sektorit Maantieteelliset alueet
Osake Paino Alue Paino Alue Paino
Tencent Holdings Ltd 3,4 % Rahoitussektori 26,12 % Kiina 25,69 %
Samsung Electronics 3,31 % Informaatioteknologia 22,42 % Korea 14,57 %
Taiwan Semiconductor 3,28 % Harkinnanvarainen kulutus 10,48 % Taiwan 12,08 %
Alibaba Group Adr 2,09 % Päivittäiskulutus 8,46 % Intia 8,38 %
China Mobile Ltd 1,88 % Energiasektori 7,5 % Etelä-Afrikka 7,24 %
Naspers Ltd 1,75 % Telekommunikaatiopalvelut 6,68 % Brasilia 7,2 %
China Construct Bank 1,48 % Materiaalisektori 6,34 % Meksiko 4,1 %
Baidu Inc-US-Adr 1,21 % Teollisuussektori 6,16 % Venäjä 3,8 %
ICBC -H 1,09 % Yhdyskuntapalvelut 3,16 % Malesia 2,97 %
Hon Hai Precision 0,97 % Terveydenhuolto 2,68 % Indonesia 2,74 %

Kiinnostuitko? Muita kiinnostavia ETF:iä voit etsiä ETFien valintatyökalustamme. Voit etsiä esimerkiksi pieniä yhdysvaltalaisia arvo- tai kasvuyhtiöitä. Voit etsiä mm. eri omaisuusluokkia, sektoreita tai alueita. Hakutuloksia voit suodattaa riskien tai vaikka kaupankäyntivaluutan mukaan. Kokeile myös Indeksin valintatyökaluamme, jolla voit etsiä houkuttelevia alueita tai sijoitusstrategioita. Valintatyökaluillamme sijoittaminen ja säästäminen helpottuu huomattavasti.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy