Aika suosia eurooppalaista pankkisektoria?

Eurooppalaisen pankkisektorin kehitys on ollut finanssikriisin jälkeen surkeaa. Pankkien tiukennetut pääomavaateet ja finanssi- ja eurokriiseistä kummunneet pelot ovat pitäneet sijoittajat varovaisina sektorin suhteen. Kuten alla olevasta kuvaajasta nähdään, eurooppalaisten pankkisektorin osakkeiden tuotto (valkoinen käyrä) on ollut onnetonta suhteessa laajaan Eurooppa-indeksiin (oranssi) sekä suhteessa usein läheisesti korreloivaan vakuutussektoriin (keltainen).   Lähde: Bloomberg. Bloomberg LC:n luvalla. Samaan […]

Julkaistu: 02.04.2015 Kirjoittaja:

eurooppalaiset osakkeet eurooppalaiset pankkiosakkeet pankkisektori SX7R GY

Eurooppalaisen pankkisektorin kehitys on ollut finanssikriisin jälkeen surkeaa. Pankkien tiukennetut pääomavaateet ja finanssi- ja eurokriiseistä kummunneet pelot ovat pitäneet sijoittajat varovaisina sektorin suhteen. Kuten alla olevasta kuvaajasta nähdään, eurooppalaisten pankkisektorin osakkeiden tuotto (valkoinen käyrä) on ollut onnetonta suhteessa laajaan Eurooppa-indeksiin (oranssi) sekä suhteessa usein läheisesti korreloivaan vakuutussektoriin (keltainen).

 

20150402-eurooppalainen-pankkisektori-vs-laaja-vs-vakuutus-tuottokehitys

Lähde: Bloomberg. Bloomberg LC:n luvalla.

Samaan aikaan kuitenkin pankkisektorin fundamentit vaikuttavat viimein kehittyvän oikeaan suuntaan: Euroopan talous on piristymässä ja selviä viitteitä myös luotonannon piristymisestä on olemassa. Riskien näkökulmasta pankkien taseet on nyt poikkeuksellisen hyvin läpivalaistu ja pääomitukset valtaosin tehty.

Arvostustasot puolestaan vaikuttavat poikkeuksellisen houkuttelevilta suhteessa laajaan Eurooppaan. Alla on esitettu eurooppalaisen pankkisektorin hinnan ja tasearvon välinen suhde (punainen käyrä, vas. akseli) verrattuna laajaan Eurooppa-indeksiin (sininen käyrä, oik.akseli). P/B-luvulla 1,0 pankkisektorin arvostus vaikuttaa historiallisesti tarkasteltuna poikkeuksellisen huokealta suhteessa laajaan Eurooppaan (P/B 2,1).

20150402-eurooppalainen-pankkisektori-vs-laaja-pb

Lähde: Bloomberg. Bloomberg LC:n luvalla.

Myös tulosarvostuksen valossa pankkisektori houkuttelee. Alla on esitetty seuraavan 12 kuukauden ennusteilla laskettu P/E-luvun kehitys. Pankkisektorin ennustettu P/E on 11,8 laajan Euroopan P/E:n ollessa 16,2. Pankkisektori vaikuttaa poikkeuksellisen edulliselta laajaan Eurooppaan nähden.

20150402-eurooppalainen-pankkisektori-vs-laaja-pe12fwd

Lähde: Bloomberg. Bloomberg LC:n luvalla.

Tehokas ETF pankkisektorille on ETF-valintatyökalustamme löytyvä db x-trackers STOXX Europe 600 Banks UCITS ETF (”XS7R GY”), jonka hallinnointikustannukset ovat 0,3 % vuodessa. Suurimmat omistukset ovat HSBC (14,3 %), Banco Santander (7,6 %) ja Barclays (5,6 %) (per 27.2.2015).SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


12.12.2019 16:22 | Henri Heikinheimo
Onko euroalueen alamäki vihdoin päättymässä?


New call-to-actionetoro

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy