YIT pysyttelee Suomi Fundamentti -mallisalkun kärjessä

YIT on yhä Suomi Fundamentti -mallisalkun kärjessä. Mallisalkkuumme tuli neljä uutta osaketta.

mallisalkut osakkeet Suomi Fundamentti-mallisalkku

Suomi Fundamentin tuottokehitys

Kesäkuussa Suomi Fundamentti tuotti -0,3 % ja vertailuindeksi -1,2 %. Kuluvana vuotena Suomi Fundamentti on tuottanut 1,6 % ja vertailuindeksi 9,6 %.

Mallisalkkumme on pitkässä juoksussa voittanut selvästi indeksin. Vuoden 2015 alusta tuottokehitys on ollut selvästi OMX Helsinki Cap -indeksiä parempaa ja kuluvana vuotena heikompaa (vaalean sininen alue).

TOP3-osakkeet

Suomi Fundamentin kärjessä ovat YIT, Martela ja Outokumpu.

YIT ja Lemminkäinen yhdistyivät vuoden 2018 alussa. Yhtiöiden integroituminen ottaa aikansa. Yhtiö arvioi yhdistymiseen liittyvien vuotuisten kokonaissynergioiden olevan 40-50 miljoonaa euroa vuoden 2020 loppuun mennessä. Tästä 40 miljoonaa euroa saavutetaan jo vuoden 2020 ensimmäisestä vuosineljänneksestä lähtien. Vuoden ensimmäisellä kvartaalilla YIT jäi odotuksista: pro forma liikevaihto oli 602,2 M€ (ennuste 690 M€) ja oikaistu liiketulos -43,2 M€ (ennuste -0,7 M€). Tulokseen vaikuttivat erityisesti Päällystyksen ja Infraprojektien normaali kausivaihtelu sekä asuntokohteiden valmistumisten suhteellisen vähäinen määrä Venäjällä. YIT ei anna numeerista tulosohjeistusta yhtiölle Lemminkäisen ja YIT:n yhdistymisen vuoksi. Kysyntänäkymät ovat kaikissa liiketoiminta-aluissa keskimääräisellä tai hyvällä tasolla. Asuntojen valmistumisen arvioidaan painottuvan viimeisellä kvartaalille. Myös YIT varoitti, että työtaistelu voi heikentää Q2:n näkymiä.

Martela arvioi koko vuoden 2018 liikevaihdon ja liiketuloksen paranevan edellisvuodesta.  Konsernin liiketulos kertyy normaalista kausivaihteluista johtuen toisella vuosipuoliskolla. Ensimmäinen kvartaali jäi ennusteista. Q1/2018 Martelan liikevaihto oli 25,3 M€ (ennuste 26,0 M€) ja liiketulos -0,9 M€ (ennuste 0,0 M€). Liikevaihto parani Suomen markkinoilla, Norjan liikevaihto pysyi samalla tasolla ja Ruotsin liikevaihto heikkeni. Uudet tilaukset kasvoivat edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, sekä Suomessa että Norjassa. Johdon mukaan kertaluonteisia tuottoja oli tuloksessa 0,2 M€.

Outokummun ensimmäinen kvartaali oli hyvä. Liikevaihto oli 1 671 M€ (analyytikoiden ennuste 1 633 M€) ja oikaistu liiketulos 83 M€ (ennuste 70,5 M€). Johdon mukaan liiketoiminta oli vakaata ensimmäisellä neljänneksellä. Toimitusvolyymit olivat hyvällä tasolla ja uusien tilauksien määrä kasvoi voimakkaasti. Yhdysvaltojen terästullien odotetaan tulevan voimaan toukokuun alussa. Tämän konkreettisena seurauksena teräksen tuonti Eurooppaan on kasvanut 8 prosenttia. Markkinoilla vallitsevasta epävarmuudesta huolimatta ruostumattoman teräksen kysynnän odotetaan jatkuvan hyvänä. Outokumpu arvioi toisen neljänneksen oikaistun käyttökatteen olevan samalla tasolla kuin ensimmäisellä neljänneksellä (Q1/18: 133 milj. euroa).

Salkkuun neljä uutta osaketta

jasensisalto_kirjauduSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


3.6.2020 13:20 | Sijoittaja.fi
Parhaimmat kasvuyhtiöt Suomesta ja maailmalta

2.6.2020 20:28 | Timo Heikkilä
Pörssin kolme kuuminta osaketta


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy