Osallistu osakeantiin!

Parhaimmat matalariskiset osake-ETF:t

Volatiliteetti on palannut osakemarkkinoille. Sijoittajan kannattaa harkita osakesalkun riskin alentamista. Se on helpoin tehdä ETF:illä. Esittelemme parhaimmat.

Julkaistu: 15.12.2018 Kirjoittaja:

ETF matalariskiset osake-ETF:t sijoitusideat

Matalampi riski – parempi tuotto

Markkinaympäristö-osiosta löytyvä riski-indikaattorimme on sinnikkäästi pysytellyt ”vältä osakkeita” -tasolla. Volatiliteetti on ollut korkealla ja on todennäköistä, että kurssiheilunta jatkuu myös vuonna 2019. Lue myös:

Hyvä keino varautua kurssiheiluntaan tuotosta tinkimättä on sijoittaa matalariskisiin osakkeisiin. Kyseinen sijoitusstrategia on tuottanut pitkässä juoksussa markkinaindeksiä paremmin, luonnollisesti matalammalla riskillä.

Alla olevassa kuvassa on tunnettujen sijoitusstrategioiden tuottoja. Matalaa riskiä kuvastaa ”minimivolatiliteetti”, joka on tuottanut markkinaindeksiä paremmin ja ollut selvästi matalariskisin strategia.

Miten sijoittaa matalariskisiin osakkeisiin?

Matalariskisiä osakkeita voi etsiä riskilukujen perusteella. Uudella Osaketyökalulla matalariskisten osakkeiden etsiminen on helppoa. Työkalu antaa kurssi- ja liiketoiminnan riskin perusteella kokonaisriskipisteet (1=korkein riski, 10= matalin riski).

ETF:ien avulla osakesalkun riskin lasku on vielä helpompaa. ETF-sijoittajalle on tarjolla matalariskisiä laajasti osakkeisiin sijoittavia ETF:iä. Yhdellä ETF:llä sijoittaja voi laskea esimerkiksi kotimaisista osakkeista koostuvan osakesalkun kokonaisriskiä.

Olemme keränneet valmiin listan matalariskisistä osake-ETF:istä uuden ETF-työkalumme ”Sijoitusideoita” -osioon.

Tutustu ETF-työkaluun tästä! Valitse, vertaile ja löydä tehokkaimmat yli 3000 ETF:n joukosta.

Sijoittaja.fi:n ETF-valinnat

Uudella ETF-työkalulla voi helposti listata kaikki matalan volatiliteetin (minimivolatiliteetti) osake-ETF:t. Valitsimme näiden 70 ETF:n joukosta 6 matalariskistä vaihtoehtoa eri maantieteellisiltä alueilta. Kaikille ETF:ille löytyy listaus Euroopasta, joten ne ovat yksityissijoittajien ostettavissa.

Matalariskiset osake-ETF:t

Maailman osakeindeksin volatiliteetti viimeiseltä 12 kuukaudelta on 12,1 %. Esiteltyjen matalariskisten osake-ETF:ien volatiliteetit ovat keskimäärin 9,9 %, joten niiden kurssiheilunta on selvästi keskimääräistä vähäisempää.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSIOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy