Osallistu osakeantiin!

Perinteisen sijoitussalkun tuotto-odotus on nolla!

mallisalkku

Pitkän aikavälin tuotto-odotukset ovat etenkin amerikkalaisosakkeille matalalla tasolla. Sijoitussalkun kannattaa nyt olla laajasti hajautettu.

Julkaistu: 26.03.2018 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet

Sijoitussalkun tuotto-odotus on nolla

Hussman Strategic Advisors on erikoistunut pitkän aikavälin tuotto-odotusten arviointiin. Yhtiön tuotto-odotusmalli ennustaa, että yhdysvaltalaisista osakkeista ja koroista rakennetun sijoitussalkun seuraavan 12 vuoden nimellinen tuotto-odotus on välillä 0-1 % p.a..

Matala tuotto-odotus syntyy ensisijaisesti S&P 500 indeksin korkeasta Shillerin P/E-luvusta. Se suhteuttaa osakkeiden nykyisen markkina-arvon 10 vuoden toteutuneeseen tuloskertymään.

Korkoina Hussman Strategic Advisors on käyttänyt yhdysvaltalaisia valtionlainoja ja niiden tuotto-odotus on laskettu tuotosta maturiteettiin.

Kuvan lähde: Hussman Strategic Advisors

Mistä tuottoa?

Myös Sijoittaja.fi:n tuotto-odotukset ennustavat amerikkalaisosakkeille matalaa tuottoa. Meidän mallien tuotto-odotus seuraavalle 10 vuodelle amerikkalaisosakkeille on 2,2 % per vuosi. Korkeampaa tuotto-odotusta on tarjolla Euroopan ja Aasian osakemarkkinoilta, joissa arvostustasot ovat matalammat. Myös vaihtoehtoissijoitukset tarjoavat suhteellisesti huomattavasti houkuttelevampaa tuotto-odotusta.

Tuotto-odotustaulukot ja muut sijoittajan indikaattorit löytyvät Markkinaympäristö-osiosta.

Siirry uudistettuun markkinaympäristöön tästä!Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy