Northcrypto

Shillerin P/E-luku amerikkalaisyhtiöille 33,4

Shillerin P/E-luku on S&P 500 -indeksin yhtiöille lähes IT-kuplan tasoilla. Syy korkeaan lukemaan johtuu syvästä kriisistä ja hitaasta palautumisesta uuteen normaaliin.

Julkaistu: 14.03.2018 Kirjoittaja:

markkinaympäristö

Shillerin P/E-luku

Shillerin P/E:ssä nykyinen kurssitaso jaetaan 10 vuoden keskiarvotuloksella. Alla olevassa kuvassa on S&P 500 -indeksin kehitys (sininen viiva) ja Shillerin P/E (musta viiva). Tällä hetkellä Shillerin P/E on 33,4, joka on historiallisen korkea. Vain IT-kuplassa Shillerin P/E on ollut korkeampi.

Syy korkeaan Shillerin P/E-lukuun löytyy finanssikriisistä. Finanssikriisin jälkeisessä lamassa pörssiyritysten tulokset romahtivat ja ovat tämän jälkeen tasaisesti nousseet. Tällä hetkellä ennustetulla tuloksella laskettu P/E-luku S&P 500 -indeksin yhtiöille on 17,6. Sijoittajat odottavat, että noususuhdanne ei vielä ole ohi, vaan että tulokset jatkavat kasvua.

Alla oleva kuva löytyy Markkinaympäristöstä. Olemme keränneet sinne tärkeimmät indikaattorit ja osakemarkkinoiden arvostustasoja kuvaavat kuvaajat.

 

Markkinaympäristöstä kaikki olennaiset arvostusluvut ja indikaattorit

Sijoittajan ei kannata perustaa sijoituspäätöksiään yhden indikaattorin varaan, koska mikään indikaattori ei toimi jokaisessa markkinatilanteessa. Sitä varten olemme koonneet Markkinaympäristö-osioon useita indikaattoreita ja oman näkemyksemme indikaattorien tulkinnasta sijoituspäätösten tueksi. Markkinaympäristö sisältää:

  • Sijoittajan tärkeimmät riski- ja talousindikaattorit
  • Osakemarkkinoiden arvostusindikaattorit ja tuloskehitys
  • Omaisuusluokkien tuotto-odotukset

Siirry uudistettuun markkinaympäristöön tästä!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy